Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Měla jsem to podobné.
Dlouho byl uzlík v pohodě. Stejně velký. A pak začal zlobit. Punkce ukázala 4.stupeň rizika.
Takže do tří měsíců operace.
Už je to deset let a vše v pořádku
@Anonymní píše: Více
Histologie pozitivní.
Radiojod Motol.
Ale, léčba úspěšná na první dobrou.
A ještě se zeptám, byl někdo aktuálně na operaci v ÚVN? Co je všechno v předoperačním, za jak dlouho od konzultace je operace a kolik dnů je člověk hospitalizován?
Já jsem měla náhle vzniklý uzlík. Histologie negativní. Nerostl, byl pořád stejný skoro rok. Nakonec jsem se rozhodla jít na operaci. Byl to poměrně vzácný maligní nádor. Ještě, že jsem se pro operaci rozhodla. Podstoupila jsem pak chemoterapii a zatím dobré.
Aha, dekuji. A proč jsi nakonec na operaci šla, když nerostl, pokud se můžu zeptat? Já jdu na operaci v říjnu…
přeji, ať je i nadále vše v pořádku! ![]()
Prosím, ještě někdo zkušenosti s rychleji rostoucím uzlem? Měl někdo a histologie po operaci byla benigní?
Zdravím, uzly na štítné žláze mi byly zjištěny před půl rokem, největší asi centimetr v průměru a dnes na kontrole byl o 3 milimetry větší. Doktorka udělala biopsii a čekám na výsledek. Výsledky krve ohledně štítné žlázy jsem měla v pořádku v normě.
Mám velký strach z výsledku, který prý bude až za tři týdny
Může to být jen chyba měření..ale mohly i vyrůst…mně také rostl, jsem zakladatelka, v říjnu jsem byla operována, celá šž venku, histologie v pořádku.
Důležité je i (ač ne 100%), jak uzel vypadá na utz, co dr. říká atd. Každopádně moc držím palce, moc dobře vím, že to čekání je nejhorší…
Tak doktorka mě uklidňovala, že to asi bude v pořádku, ale ten růst se jí nelíbil, těch uzlů tam mám víc. Vůbec nevím jak dlouho je tam mám, byla jsem poprvé před půl rokem úplnou náhodou na vyšetření a tam se to zjistilo. Můžu se zeptat jak je ta operace náročná, jak dlouho pobyt v nemocnici a tak? A měla jste nějakou poruchu té štítné žlázy, jakože špatné výsledky krve nebo v pořádku? Díky
Já je měla objevené taky náhodou…sono krku z jiné důvodu..funkce/krev úplně ok…jen ty uzly, no..já v každém laloky jeden..takže 2…rostl hlavně jeden ale..
Operace byla v Praze v ÚVN..všecko úplně super…hospitalizace od úterý, středa operace, domů v neděli…blbnul mi vápník..jinak bych mohla už v sobotu..to ale minimum…operace trvala hodinu…vrátili mě na můj pokoj, ne jip, takže pohoda..jen ten den už nejíte…máte dren..trochu to bolí při polykání…druhý den už kašovitá strava..dren asi 3. den ven..personál tam super!
Nebojte se ale operace..vůbec nemusí být potřeba!
Děkuju za uklidnění, ale já vždycky myslím na nejhorší a neumím se nestresovat. Řeším i jiné zdravotní problémy, tak je toho na mě už moc
Ahoj, chci se zeptat, zda zde měl nekdo rychle rostoucí uzel na štítné žláze a byl po operaci benigní. Mám jej min. 8 let…punkce asi 4×, protože někdy o 1-2 mm poskočil, jinak 5 let stabilní, v zimě 0,5cm za rok a teď opět 0,5cm za 8 měsíců…jdu na operaci…