Rychlý porod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16291
28.5.12 13:38

Ale tak já se nelituju, jen mi prostě přijde že tam někde něco chybí :lol: A nebojte, zažila jsem si i ten 12hodinový porod s křížovými bolestmi a příjemnou sestrou, co do mne 6 hodin z toho hučela, že to jsou jen poslíky a že mne ranní směna pošle domů :zed: :zed: :zed: A opravdu děkuji bohům, že jsem to zažila jen jednou :lol: I to je sice proti některým hodně málo útrap, ale mi stačily, víc už bych tenkrát asi psychicky nedala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
28.5.12 13:49
@Hanule píše:
Ale tak já se nelituju, jen mi prostě přijde že tam někde něco chybí :lol: A nebojte, zažila jsem si i ten 12hodinový porod s křížovými bolestmi a příjemnou sestrou, co do mne 6 hodin z toho hučela, že to jsou jen poslíky a že mne ranní směna pošle domů :zed: :zed: :zed: A opravdu děkuji bohům, že jsem to zažila jen jednou :lol: I to je sice proti některým hodně málo útrap, ale mi stačily, víc už bych tenkrát asi psychicky nedala :oops:

No tak v tom případě nechápu co řešíš :nevim: Nějak tomu nerozumím :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8097
28.5.12 14:00

Jé, tak já taky měla rychlej porod, ale rozhodně si nepřipadám ochuzená, naopak jsem šťastná že to bylo tak rychle, po zkušenosti s prvním porodem (3hodiny od začátku bolestí) byla toto procházka růžovým sadem, hlavně teda prodejchávat kontrakce v drncajícím autě- jaká to romantika :lol:
Já se začala otevírat kolem 32.týdne. Doktor doufal že vydržím aspoň do 36.týdne ta poslední kontrole mě řekl vy jste tu zase? Jsem vás tu ani nečekal 8o no a tvrdnutí břicha jsem měla cca od 32.týdne, někdy pravidelně, někdy nepravidelně, nikdy to nijak nebolelo, jen po prvním porodu jsem už věděla že to je tvrdnutí. Ty poslíky jsem měla od 35.týdne pravidelně každej den, a pravidelně od půl šesté do jedenácti večer 8o a každý den čekala jestli z otho něco bude - a nic.
No a ten den, jsem jako tradičně měla od pěti kontrakce, i jsem si je schválně měřila, a chvíli to vypadalo pravidelně, pak zase nepravidelně, po 5ti, 20, 17,3,25min… až do půlnoci. Nic nebolelo, jenom se břicho hodně nepříjemně napínalo. Pak jsem šla spát, jako vždy vše přešlo. No a probudila jsem se k ránu, divný pocit, nikde žádný napnutí, tvrdnutí.. jsem si říkala že to je divný, vyrazila na záchod a cítila něco stýkat po noze, když jsem se koukla, tak krev 8o to mě víc než vyděsilo, takže jsem volala do porodky. Hlavně mě vyděsilo že krev a žádný bolesti nic, měla jsem hroznej strach o miminko, aby mi neumřelo :? no hned jsme vyrazili do porodnice, po cestě začali kontrakce, plodovka mě praskla v autě 10min. od nemocnice, no u cedule města už jsem cítila jak leze, nemohla jsem sedět, nadzvedávala jsem se a od počátku na radu kamarádky-nohy křížem. Když jsme vjeli ve městě do porodky, tak manžel běžel sehnat nějakýho doktora kdo mě bude schopnej z auta přemístit že tam rodím. No umíte si představit jak tomu věřili :zed: no nakonec mě nějak dostali nahoru na sál, roztáhla jsem nohy a malej byl venku. Jsem si jistá že kdybych je neměla křížem, byl by venku mnohem dřív a asi v autě na podlaze :think:
každopádně pokud by někdy bylo třetí, tak abych se připravila na porod rovnou doma :nevim:
Jako kdybych nezačala krvácet, tak bych vůbec nevěděla že rodím, nebo kdybych čekala na prasknutí plodovky, kdy se do 10ti minut narodil, to bych se asi ani nezbalila :think:
Takže opravdu to někdo může projít tak rychle a bez příznaků. Resp. ty příznaky se vlastně rozdělili do těch týdnů předtím-to postupný otvírání.
Při malý jsem měla zaniklou branku a musela na vyvolání - to trvalo 3hodiny nepřetržitých bolestí, z kontrakce do kontrakce bez vteřiny oddechu, jako nesrovnatelný, proti těm kontrakcím co byly u toho přirozenýho a prodýchaný v autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
28.5.12 14:45
@fiali píše:
No tak v tom případě nechápu co řešíš :nevim: Nějak tomu nerozumím :|

Kdybych tomu rozuměla, tak to neřeším ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1879
28.5.12 16:29

Me rekl dokror u obou deti, ze budu mit rychly porod a mel pravdu. Bydlime hodinu jizdy od porodnice, doktor mel strach, abych druhou dcerku neporodila v aute, a tak kdyz uz to bylo na spadnuti - v 37.tydnu, mi udelal hamiltona. Porodila jsem asi hodinu od prvni kontrakce, kterou jsem citila. Ja mela blbej pocit z obou porodu. Mela jsem velky strach z bolesti, tak jsem mela epidural, skoro nic jsem necitila a nakonec jsem mela pocit, jakoby ty deti ze me nekdo vyndal - jakoze jsem je neporodila vlastnimi silami. Pak jsem si rikala, ze jsem si to mela radeji prozit, ale STRACH JE VETSI!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.5.12 20:39
@petulja píše:
Kate 02 - to je fakt, pokud je porod rychlý a nekomplikovaný, bez nějakých větších poranění, tak je to spíš výhoda než, že by jste toho měli litovat :D. Kámoška porodila sice po 6 hodinách, ale bez jedinýho zásahu i bez nástřihu chlapečka 2750g jak já jí to záviděla.

tak já nastřižená byla u obou kluků (první 3850g a druhej 3800g), u prvního navíc hodně potrhaná vevnitř (vnitřní šití nic moc, no…)… Ale i tak to bylo docela fajn (i když hodně určitě dělaj i hormony, který mi to vymazaly :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí