Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminky, chtela bych poradit. mam 8. mesicni holcicku a mame prvni rymu, dostali jsme od pani dr. Physiomer a chtela bych se zaptat jaky je nejlepsi
postup co se tyce odsavani a physiomeru.
Ja delam, ze nedjrive odsaju a pak striknu Physiomer.
Delam to tak dobre, nebo mate lepsi postup?? ![]()
Predem moc dekuji ![]()
Tak nejdříve odsaj, pak si polož mimi na stranu a stříkni do vrchní dírky, hned posad a vysaj..taktéž opačnou stranu…já si upravila ústní odsávačku tím, že jsem na úzkou hadičku nasadila víčko od jogurt. mléka a dala na vysavač. Dostaneš se hlouběji než s odsávačkou na vysavač přímo.
Obnovuju - prosim o zkusenosti, jak postupujete u Physiomeru? Dnes jsem aplikovala u me temer 4mes. dceri a teda rev sileny.. ja myslela, ze po zmacknuti to vystrikne a konec, ale ono to strika furt dokud neprestanu sama? To me dost zmatlo:{ navic se mala temer „topila“ jak netusila co ma delat a ja taky nevedela.. a to jsem mela hlavickou na bok.. koupila jsem i obyc rucni odsavacku, takze po striknuti bych mela odsat? Ja si na to asi netroufnu, zatim jsem se snazila treba kouskem kapesniku dostat z nosu nejake hleny, ale ma to asi vsechno vic vzadu. Kdyz ja se te odsavacky bojim, nevim jak na to.. jak dlouho nechavate ten jeden vstrik? a musi se to hned odsat nebo to odejde i samo?
@kittysha taky mi to tak někdy dělá když je špatně upevněný ten nástavec. stačí to jen trošičku zmáčknout a ono to šplíchne. Pak nechat minutku v nose a odsát.
@kittysha Stříknout jen trošku. A odsávačka je nesrovnatelně lepší ta na vysavač, být tebou, tak do ní investuji (cca 300?), ušetří to hodně nervů. Moje dcera ani neřvala a nechala si cákat do nosu a odsávat dobrovolně.
@Pipi 00 no ja jsem znala jen tu obyc, na vysavac jsem nikdy nevidela.. mate nejakou konkretni at se mrknu?
@kittysha Máme tuhle: http://www.lekarna.cz/…vacka-hlenu/. Taky mi to přišlo šílený, ale je to fakt mnohem jemnější a účinějsí než ty ruční, jestli na to máš žaludek, tak vyzkoušej na sobě
.
Zdravím holky:-) Já jen přispěju svou trochou do mlýna. Máme doma i ruční i na vysavač a nám zase ta vysavačová vůbec nevyhovuje, malej řve a nic sme s ní nevysály… Ruční taky žádná sláva, ale aspoň něco sem z něj takhle dostala…
Stejně jsem za ním ale teď byla u postýlky a chrčí pořád ![]()
No tak na tohle fakt nemam.. strikala jsem male do nosu, rev jak blazen a teda samo to strikat neprestane, jen kdyz to pustim, takze nevim kolik toho dat - strikla jsem jen kratce.. pak jsem zkousela odsavat rucne a rev jeste vetsi. Ja na to nemam srdce:{ nejen, ze jsem nevedela, jestli to odsavam dobre, dala jsem hadicku jen kousek a ven trochu vyslo, ale mozna to byl spis ten sprej.. no byly jsme z toho hotove obe:{ tohle teda asi nee..
@kittysha Je fakt lepší odsavačka na vysavač. Jsem taky měla nejdřív jen hadičkovou, ale když dostal první „rýmu“, s hadičkovou jsem prdku odsála, trvalo to dlouho, tu hadičku musíš strčit dost hluboko (u mrskajícího se dítěte téměř nemožné) a občas jsem ho tím asi i rýpla, protože pak byly nudle s trocho krve. Řvát ti teda bude i u té na vysavač, ale chce to vzít metodou ŽAVES. Ale úplně zadní rýmu mu to taky neodsálo.
Náš vždycky ječí, když přestanu, tak je chvíli zticha a zjistí, že může dýchat. Pak si uvědomí, jaké jsem mu páchala příkoří, tak spustí nanovo. Tak pak dostává bolestné (odsávám před kojením, když je potřeba).
Jo a máme Nosátko.
Ahoj, obnovuji diskuzi. Chci se zeptat jestli někdo používal Physiomer Baby i déle než těch 28 dní po otevření? Trochu mě to překvapilo, cena není zrovna lidová a představa že toho půl vyhodím protože nestinu vypotřebovat
…trochu mě zaráži co se na tom může zkazit nebo proč je tam taková lhůta. Předtím jsme měli sterimar a na ten nebyl nijak omezený ![]()
Děkuji za odpovědi
@zabwicka to vůbec nevím, že se má spotřebovat do 28mi dní
Já ho malé stříkám každý den jako prevenci (jednou denně) a určo ho mám vždy víc jak měsíc. Neřeším to.
@marg já o tom právě taky neslyšela, objednala jsem ho momentálně na akutní rýmu a potom občas šplíchnu preventivně. Sterimar nám takto vydržel určitě víc jak měsíc a bylo ho 50ml…physiomer je 135ml.
No a dnes mi přišel otevřu leták a tam tučně spotřebujte do 28 dní od prvního použití
Tak sonduju jestli se někomu třeba zkazil nebo co se ním jako stane ![]()
@zabwicka Tak toho jsem si vůbec nevšimla
Normálně mi tu celé léto stál načnutý a teď stříkám, občas preventivně, teď pravidelně, neb momentálně soplí oba (mám dva nástavce). Určitě se tomu nic nestane. Já teda používala i ampulky s Libenarem několik dní, prostě dokud jsem to nespotřebovala, a nestalo se vůbec nic
(a to bylo u novorozence).