Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nelluška píše:
a ještě s hlídací babičkou:-) teda to je luxusárna:-) tak to my nemáme. A ještě ti takhle krásně spí, no to snad není ani možný. To mě bohužel nepotkalo:-( Stačilo by kdyby spali od osmi do osmi, to by se krááásně žilo, to by byl ráááj. Bohužel sama se nikam nevypravím. To už by nezbyly peníze na společnou dovču. ale tď jsme byli na horách a nesedla jsem si opravdu celou dovolenou:-( bylo to peklo, usnuli vždy při přejezdu autem a večer pak v 22, fakt ani na chvilku klid. (4roky a 9,5měsíců)..mi byli taky ted na horách a taky v klidu…jim je to nějak jedno…ale to je i ten starší..toho jsem musela budit i na jídlo…:-D ale já to beru jako náplast na to,že jsem chtěla holčičku a tatínek udělal tři kluky!!!!
a v noci taky nespí??
janina80 píše:Nelluška píše:a v noci taky nespí??
a ještě s hlídací babičkou:-) teda to je luxusárna:-) tak to my nemáme. A ještě ti takhle krásně spí, no to snad není ani možný. To mě bohužel nepotkalo:-( Stačilo by kdyby spali od osmi do osmi, to by se krááásně žilo, to by byl ráááj. Bohužel sama se nikam nevypravím. To už by nezbyly peníze na společnou dovču. ale tď jsme byli na horách a nesedla jsem si opravdu celou dovolenou:-( bylo to peklo, usnuli vždy při přejezdu autem a večer pak v 22, fakt ani na chvilku klid. (4roky a 9,5měsíců)..mi byli taky ted na horách a taky v klidu…jim je to nějak jedno…ale to je i ten starší..toho jsem musela budit i na jídlo…:-D ale já to beru jako náplast na to,že jsem chtěla holčičku a tatínek udělal tři kluky!!!!
jéé já ten svůj příspěvěk přilepila k tomu Tvému
omlouvám se ![]()
kačka25 píše:
Nelluska- tak to ja jedu jenom s detma, ale ty uz me nechaji v klidku opalovat. (6,9 a 13). Babovicky mam uz za sebou!!
a kam jedeš s dětma?
Spí cca od 21hod, ale budí se na kojení cca v 2, a teĎ má období, že se vzbudí ve čtyři a nechce spát, leze pořád nahoru no nakonec si ho vezmu k sobě, ale dloube mi do očí, do nosu, pak zase usne a spí do rána, ale půjde k sobě do pokoje, hned jak se trošku oteplí, tak to přestavíme. Fakt závidím všem maminkám, co mají spáče, to je prostě dar z nebes. Tak si hezky naplánujte dovču, všude dobře, v teplých krajích nejlíp, ale zase ne úplný azúro a 40st. Nejradši mám duben, květen, kdy nehoním s krémy a klobouky, ale už je to pohodička. Dobrou.
Na tech strankach mzv prave pisou, ze i ten Sinaj radeji ne.
Nelluška píše:
Spí cca od 21hod, ale budí se na kojení cca v 2, a teĎ má období, že se vzbudí ve čtyři a nechce spát, leze pořád nahoru no nakonec si ho vezmu k sobě, ale dloube mi do očí, do nosu, pak zase usne a spí do rána, ale půjde k sobě do pokoje, hned jak se trošku oteplí, tak to přestavíme. Fakt závidím všem maminkám, co mají spáče, to je prostě dar z nebes. Tak si hezky naplánujte dovču, všude dobře, v teplých krajích nejlíp, ale zase ne úplný azúro a 40st. Nejradši mám duben, květen, kdy nehoním s krémy a klobouky, ale už je to pohodička. Dobrou.
kluci už mají pokojíček od půl roku a je to pohoda.Do pěti kil jsem je na kojení budila pak už ne
ted měli ve třinácti m odstávku od prsa,ale v poho
a moc mě pobavilo tvé všude dobře…
naprosto se s tím ztotožnuji ![]()
Dobrou noc! ![]()
já si myslím, že ono to není jenom o letovisku, tam může být klid, ale co pak s dětma na letišti, když bude stávka či jiný problém.
kačka25 píše:
Na tech strankach mzv prave pisou, ze i ten Sinaj radeji ne.
…no mi chceme jet každopádně na last tak uvidíme co za ty dva m vůbec bude ![]()
MMartina1 píše:
já si myslím, že ono to není jenom o letovisku, tam může být klid, ale co pak s dětma na letišti, když bude stávka či jiný problém.
to je taky pravda…to mě nenapadlo…
janina80 píše: …jako tý situace v Egyptě???..volala jsem do několika cestovek a tam měubezpečili že je v Hurghádě klid a že to setrvává…můžou samozřejmě mlžit…???
Já tam nežiju,nemám 100% informace,ale mám čerpám z iformací od kamarádů co v Egyptě žijou nebo spíš od kamarádek co jsou ze egypťana provdané.A spíš než cestovek bych se radši spoléhala na stránky MZV nebo na stránky Al jazeery v aj,kde taky píšou. ![]()
Nelluška píše:
Holky, já bych jela do tepla, ale sama bez dětí:-):-)to jsem sobec co? už si to vůbec nedovedu představit. Ale pravda je, že kolem roka a půl je to ještě celkem dobrý věk, malá spala ještě dopol i odpol, tak byl vždycky aspoň hodinku klid na opalovačku:-)
proc sobec? Ja jezdim mooooc rada sama, protoze si to uziju, jinak jezdim vsude sama s malou a nezajdu si sama ani na zachod, natoz abych se vykoupala nebo se opalovala. Jenze me to nebavi jezdit uplne samotnou, aspon nekoho na pokec bych brala.
já byla jednou kdysi sama v Řecku ještě jako bezdětná, dostala jsem to v práci jako odměnu a nikdo si tak rychle nemohl vzít dovču a bylo to fajn, sice žádná extra zábava, ale jako odpočinek super!!!!teď kdyby mi to někdo nabídl zadara, tak to beru všema deseti.