Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kaja00 píše:
Presne![]()
S dvouletym autem na dovolenou
![]()
Kdybych nebyla na miminu, ale jinde, tak mi to nedocvaklo. ![]()
My jsme byli s malou poprvé v 18 měsících v Chorvatsku. Cca 1000km, vyjeli jsme v 9 večer, do hodiny byla tuhá a spala az tak do 1v noci, pak hodinu koukala a pak zase vytuhla. Spala s mírným knouranim az do 6 a to uz jsme byli kousek od cíle. Dala si mliko, pak zase usla a do 10 jsme byli na místě. Podobně to probíhalo i loni, kdy ji bylo 2,5. Super na cestu je tablet s hodně pohadkama ![]()
Letos se chystáme znovu. I když neni cestovatel a v sedačce to býval horor, tak jsme to všichni zvládli. Hlavně rodiče v pohodě a dítě také bude v klidu. ![]()
@NicoleX My jenom ted v unoru s dítětem jeli Lux-Praha-Švýcarsko-Lux nějakých 2700 km. Ročně e´jezdíme min 5 krát do čech od narození dítěte 800 km a nikdy neprotestoval. Nejvíc se nám osvědčilo vše připravit dopředu jít spát, co nejdřív nejlepe v 8 v jednu ráno se probudit a jet. A dokud dítě spí nestavíme až se probudí 1 krát zastavíme na přebalní a jedem dál, aby to bylo co nejkratší krmim od narození ho za jízdy. Pouštíme mu písničky a je spokojeny
Čauky, našemu malýmu když bylo v září 26 měs., necelých 27, tak cestu do Slovinska a pak ještě několik přesunů ze západu směrem na východ země zvládl - pro mě překvapivě, čekala jsem to horší - naprosto pohodově, většinu prospal, pokud jsme přejížděli do jiného místa, kde nám navazovalo ubytování (vše předem zajištěno samozřejmě), tak po obědě aby spal což většinou vyšlo a když ne, byl v klidu, koukal ven, měl hračky, líbila se mu muzika co jsme si pouštěli - a to rozhodně nebyly dětské zpívánky ale klidně Tři sestry, Čechomor, i něco tvrdšího, aby to prostě mělo trochu šťávu na řízení a taťka nám neusnul…seděla jsem vepředu, vzadu se mi dělá zle (kromě toho tam byla naskládaná hromada věcí) a vůbec mu to nevadilo…výborný jsou ty obří křupky, ty mu vydržely vždycky dlouho, jen s tím nadrobí…