Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat.. malej se narodil 39+4 a měl 2,4kg, jakou váhu musí mít aby nás pustili z porodnice? Se zavinovacku a 2latkovymi plenami máme 3,2kg děkuji
Proč se nezeptáš v porodnici?!
To se zeptej v porodnici kdy Vás pustí. To kolik navíc váží pleny a zavinovačka je snad jedno ne
. Záleží jak na tom dítě je, udrží teplo? Docela malá váha ale nemyslím si že tam budete dlouho ![]()
Moje malá měla pri porodu 3430 g,spadla na 3100 a domů nás pouštěli se 3 220.Mimco ztrácí po porodu cca 10 % své hmotnosti,víc aby nemělo a pak už by mělo jen nabírat,min 100 g tydne,že začátku spíše těch 150 až 200 g týdně.Zalezi taky jestli kojis nebo je mimco na UM.Pleny a zavinovacka na váhu vliv nemají,mimco se váží nahaté
Syn se narodil 35+1 s váhou 2600g. Pouštěli nás po týdnu s váhou 2380g.
To je asi porodnice od porodnice a hlavně doktor od doktora… Švagrovou pustili domů s druhým synem normálně po třech dnech a měl 2,7kg… Známou s dvojčaty po cca dvou týdnech a měli sotva 2,5kg… Řekla bych, že důležité jsou jiné faktory než jen váha jako taková… ![]()
EDIT: teď mi vytanulo na mysl, že laktační poradkyně my myslím říkala, že dítě nesmí ztratit víc než 10% z porodní váhy, ale jistá si tím nejsem… Nicméně pořád si myslím, že záleží i na jiných faktorech a hlavně na doktorovi kdy a za jakých podmínek vás pustí domů…
Příspěvek upraven 10.03.19 v 18:29
Důležité bude, jestli přibírá a udrží si teplotu řekla bych.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat.. malej se narodil 39+4 a měl 2,4kg, jakou váhu musí mít aby nás pustili z porodnice? Se zavinovacku a 2latkovymi plenami máme 3,2kg děkuji
Malý se narodil v pondělí s váhou 2440 g a pouštěli nás v pátek, vážil 2220 g.
Dcera se narodila 38+5 s 2180g a domů jsme šly za pět dní ( a to ještě jvůli né panice z kojení) s váhou 2000g. Do 10% je to běžný poporodní úbytek.
Pouští až když začne přibírat. Tzn první dny po porodu ještě něco zhubne, než se rozjede laktace a pak musí začít nabírat, jinak vás nepustí. Já se ani u jednoho nerozkojila, takže vždy nasadili UM. První syn se narodil s 2,8kg, zhubl na 2,4 a pouštěli nás když měl necelých 2,5kg, po prvním dni na UM konečně začal nabírat.
Syn mel porodni vahu 2 270 g, paty den jsme sli domu (u nas klasika po cisari), mel 2 110 g
Nereknu, s jakou vahou nas pustili, ale mala se musela umet najist (kojeni, um ze strikacky) a po jidle mit vahovy prirustek. Rodila jsem v so rano, domu jsme sly v ut rano.
@Anonymní píše:
Zavinovacka a pleny se do vahy ditete nepocitaji.pusti vas,az zacne pribirat.
Holky oživuji diskuzi. Ve středu 14.7. jsem porodila holčičku 4050 g. Dnes jsme vážili a shodila na 3 750g. Ja si říkala jak mi pěkně papa ale prsa se mi nalily tím pravým mlékem až dnes. Zítra nas mají pustit ale jak má stačit do zítra přibírat. Bojim se, ze se nevejdu do těch 10 procent.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.