Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Mia bílé to asi nepodpoří, ale přivede tě do veselého stavu, pokud to samozřejmě nepřeženeš ![]()
Včelko, ![]()
jj, vím. nepřeháním to.
Už jsem nevydržela a volala do CAR, kam chodíme. MOje dr. má dovolenou, mluvila jsem s jiným dr., objednal mě na utz na pondělí, prý mi nechce dávat agolutin bez toho,aniž by se podíval,co se uvnitř děje.
Do pondělí ms určitě nepřijde,takže uuvidím,co se dozvím v pondělí.
Mia, tak ale to je hezký přístup, že tě napřed vyšetří než by ti hned dával léky. To je dobře, třeba se na něco přijde ![]()
hezký den přeji
holky ať už ty vedra skončej nebo se rozpustím. Tak dneska jsem byla na folikumetrii a zase dopadla blbě. Levej vaječník nereaguje vůbec a na pravým asi 10 folikulů, ale jen do 10mm. Jinak jsem dostala výsledky HP a tam mám zvýšenej testosteron, takže jsem zvědavá co bude dál ![]()
sali, já myslela že testosteron je mužský hormon? ![]()
proč se dělají vůbec testy HP tak dlouho? vždyt to mi přijde jako základ, kde se dá hodně poznat.
a jak dlouho vůbec takový test trvá? než jsou výsledky?
sali hlavu vzhůru, užívej sluníčka a dočerpávej energii ![]()
já už jsem 3 dny pořádně nespala, tak mi trochu hrabe. Bydlíme totiž v podkroví a to je chutovka v takovém počasí ![]()
včelka my jsme v paneláku a to je taky peklo. v noci s manžou spíme pod mokrýma osuškama ![]()
no to já si myslela taky. Hold je asi ze mě něco z chlapa, ale jinak jsem holčička koukala jsem se
mě ho dělaly už v červnu a výsledky trvají asi 14 dní, ale můj doktor měl dovolenou a proto jsem se je dozvěděla až teď ![]()
sali, tak když ses teda přesvědčovala že jsi opravdu holčička, tak ti teda věřím ![]()
z encyklopedie: ![]()
dochází k růstu varlat a penisu, pigmentaci a vrásnění šourku, po těle začíná růst ochlupení, zvětšuje se prostata a hrtan, dochází k nárůstu svalové hmoty. V dospělosti testosteron s jinými androgeny udržuje mužský charakter ochlupení, stimuluje spermatogenezi a brání rozvoji osteoporózy.je zneužívám sportovcema.
a co svaly a chlupy a hlas??? také v normě? ![]()
jj hlas mám jak zvon. když řvu na holku tak je mě slyšet až ve městě
svaly mám jak blátíčko a chlupy poctivě holím. A vousy ještě nerostou
![]()
Ahoj holky, tak jsem dnes byla v CARu, moc mi toho neřekli, jen že mi v kultivaci našli nějakou uretoplazmatickou infekci, takže jsem dostala pro sebe i pro manžela ATB. Ptala jsem se, co to způsobuje a MUDr. jen pokrčil rameny, že si to můžeme předávat pohl. stykem a že se nejedná o akutní, že to nemá žádné projevy, takže už to můžu, můžeme mít delší dobu. ATB mám jen na týden, to je dobré. 13 DC jedu na folikulometrii, ale nevim nevim, jestli tam uvidí nějaké náznaky ovulace. Na to, že teď jsem měla MS po 49 dnech nic neřikal, myslela jsem si, že mi třeba dá něco na úpravu. Jak jsem pochopila, tenhle cyklus mě bude jen sledovat a pak se rozhodne, co s tím. Takže jestli na další cyklus budu čekat zase 50 dní, tak se k prvnímu pokusu ať už IUI nebo IVF dostaneme nejdříve v listopadu
Každopádně už jsem si přes internet objednala ten Femigard, snad mi alespoň zkrátí cyklus, když už nic jiného.
Mio, já jsem cca 2 dny před MS vytahla skoro celou lahev červeného vína, a taky jsem „fyzicky“ pracovala na zahradě (v práci sedím v kanclu). Nevím, jestli to má nějaký vliv, já prostě zkouším, co se dá
Máš fakt supr, že už doma jedno mimčo máš - když to šlo jednou, určitě topůjde i podruhé, jen si tvé tělo trochu pohrává s tvojí trpělivostí .. .
Sali, a jak budou v tvém případě postupovat dál, když ti takhle ne/dozrávají folikuly? Mluvili jste už o nějaké metodě - jestli IUI nebo IVF?
Včelko, já se taky trochu objednáním do CARu uklidnila. Zhruba tak na konci května, když nevyšly 3 cykly s Clostíkem, jsem na tom byla docela špatně. V červnu jsem se objednala do CARu (dostali jsme termín až na začátku srpna), navíc přišlo léto a dovča, tak jsem to tak neřešila a uteklo to. Teď je po létě, mam po dovče a v CARu to moc rychle neběží, takže mi připadá, že jsem tam, kde jsem byla ![]()
Ahoj sice nevim zdali patrim do teto diskuze ale treba mi poradite.vcera jsem byla na druhe revizi-pokazde zamlk tehu tak v 6tt.za 14dni mam dorazit k dr a pak me pry objedna me i manzu na genetiku do gennetu v Praze.mam strach ze se nedockam.jinak prvni tehu bylo tak za 3 mes a to druhe vyslo uplne stejne jako to prvni( vzdy sem otehotnela v cervnu) takze to druhe trvalo dosti dlouho.vubec nevim jaka je sance na donoseni a jak se v techto situacich postupuje.uz mi je prece jen 27 a casu moc neni.diky za rady
jana-j můj gynekolog mi řekl že to vidím an IVF a s doktorem v Caru budu mluvit až zítra. S manželem jsme se předběžně domluvily, že půjdem rovnou do IVF, protože nemáme finance aby jsme zbytečně utrácely za IUI. Na to IVf si vezmem půjčku ![]()
Ahoj Sali, s financema to chápu, taky se teprve srovnáváme s tím, kolik nás to bude stát. Je hrozné, když tady na e-miminu pak čteš, že někdo jde třeba už na třetí pokus IVF. Já jsem se ptala, protože z toho mého doktora mám pocit, že nás bude chtít tlačit nejdříve do IUI. Jednak mi taky přijde zbytečné za to vyhazovat peníze a jednak by to (nejspíš) byla zase ztráta času. Jen nevím, jak přesně to v těch CARech chodí - jestli budeme moci říci, že IUI nechceme a že chceme jít rovnou do IVF. Aby se pak s námi pan doktor nerozloučil a nebyli jsme v . . .
Co jsem pročítala jiné diskuze, tak většinou šli nejprve na 2 - 3 pokusy IUI a když to nevyšlo, tak pak doktoři teprve navrhli IVF. Tak pak určitě napiš, co Vám k tomu doktor v CARu řekl.
jana-j toho bych se být tebou nebála. Aspoň u nás v caru jsou velice milý. My taky řeknem že chceme rovnou IVF. Že nechceme ani nic jinýho zkoušet
sali, chtěla bych se zeptat, nevíš kolik jaký zákrok stojí?? Zahlédla jsem, že tam mají ceník, ale nestihla jsem se na něj podívat. Zajímalo by mě IUI i IVF. Dík
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.