S nadějí do CAR, start léto/podzim 2011 :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
93
29.8.11 13:59

ahoj holky, tak musím říct že návštěva v CAR naprostá pohoda. Mám z toho opravdu dobrý pocit, sice skoro ničemu co mi říkali nerozumím :-) ale jednáno opravdu profesionální a hlavně milé.
vzali nám spousty krve, a spermio, to budeme vědět odpoledne jak dopadne.
Hned mi udělali test na chlamydie - negativní.
dostala jsem žádanku na imunologické vyšetření, tak tam jsem objednaná na 15. září.
vzali mi krev na klasiku pohlavní nemoci a pak hned na další a další věci, řekla že by se to stejně jednou dělalo, tak že to uděláme rovnou.
chodíme k mladé doktorce, tak 35-35, sice mluví strašně rychle ale líbila se nám.
2DC se mám dostavit na krev na HP a pak 10-12 DC na konzltaci a podle výsledků si řekneme co dál.

Dělala mi ultrazvuk, všechno mi hezky popsala, koukla na pravý vaječník a byla strašně zklamaná, z mých foliků, bylo jich moc ale prtavý, tak už začala vyprávět, že to může být náš problém a pak zajela na levý vaječník a tam na ní vykoukli dva dominantní folikuly 12mm. vypočítala mi na sobotu snažení. S největší pravděpodobností prasknou oba, tak byla překvapená :-)
předepsala mi utrogestan, o všem mě poučila a pak nás propustila.
Pak si nás vzala sestřička, která nám teda dělala odběry a pak jsme měli dlouhej rozhovor se setřičkou a ta nám vše pomalu a trochu normálně vysvětlila abycho vše pochopily.

Takový přístup se mi opravdu líbí, doktor se tím nezdržuje a sestřičky to hezky vysvětlí. Bylo nám řečeno, že takhle to bude probíhat vždy. Před návštěvou doktora k sestřičkám a po návštěvě zase k sestřičkám a ty nám všechno budou vysvětlovat.

Opravdu z toho mam dobrý pocit, a to jsem se opravdu bála. Chudák manžel z toho ještě do ted nemluví, byl naštvanej, že sice kabinku měli hezky vybavenou, ale ta pani co ji poštěli na videu byla prý moc ošklivá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
29.8.11 14:02

včelka tak to je fajn že se Vám tam líbilo. první dojem je nejhlavnější. Tak hlavně aby vše bylo v pořádku a brzy aby jsi drřela // :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
29.8.11 14:19

Ahoj holky, mohu se taky přidat do diskuze? Já se taky trápím s neplodností, je mi 25. let a manželovi 27., snažíme se od ledna 2010, máme za sebou spermio, které je OK, já horm. profil - tak ok a HSG, které mám taky ok… tak mi nasadili clostilbegyt a pregnil, protože neovuluji:( teď je to 6-tý měsíc, co ho beru a // nikde :( folikuly sice dozrávají,ale miminko nepřichází :( v červenci jsem to nevydržela a objednala se do CAR, šla jsem tam s neuvěřitelnou nadějí, že se něco konečně hne z místa,ale po první návštěvě jsem odcházela neskutečně zklamaná přístupem tamního mudr.:( manžel mi říkal, že můžeme jít jinam, ale já jsem z toho chování ještě tak zděšená, že se bojím jít jinam :( aby mi lékař říkal - „na co chcete děcka, jste si v životě nic neužili“ atd. nevím co mám tedy dělat, pomalinku se prostě začínám smiřovat asi s tím, že když to nejde, má to asi důvod … :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
29.8.11 14:37

tak mi volal manžel, že spermio je výborný až nadprůměrný, že splnuje všechny jejich tabulky :-)

beruska ahoj, určitě doporučuji jiný CAR, tak jsem byla prvně jinde a byla podobná rekace, jsme moc mladý = neřešit to.

byla jsem fakt zklamaná, ale nenchala jsem se odradit. navštívila jsem jiný CAR a opravdu úžasný.
Doporučuji změnit. Mladý určitě nejste, neopak každé mamině nemusí být přes 30 (tím nechci nikoho urazit :-) jen že opravdu přístup k nám mladším je poněkud jinačí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
29.8.11 14:59

taky mi to vadí, ano jsme sice mladí, ale už proto by neměly být potíže, ne? prostě máme mladá těla, tak proč to nejde, že? až nám bude přes 30., tak nám každý bude říkat, že jsme na první dítě staré :( okolí dokáže dost ublížit takovýma kecama :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
29.8.11 15:05

včelka tak to je moc dobrý výsledek :palec:
beruško taky bych změnila Car. Já jsem teda neměla špatnou zkušenost a hned v prvním byly velice příjemní. Nechápu proč se k mladým tak chovají. Někdo je dost dospělý v 18ti někdo až ve 40ti. A když to nejde delší dobu, tak je přece jedno kolik komu je. Přeji aby jsi narazila na lepší Car a měla jen příjemné zkušenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5974
29.8.11 17:16

ahoj holčinky, tak vyšetření u mně dopadlo úplně ok, utlrazvuk i hormonální profily. Jen nás pěkně naštali, protože nás objednali s manželem a nakonec mu spermiogram neudělali, že už v laboratoři nikdo není. Dnes tam byla docela nepříjemná sestra, ale pan doktor úplně super, vše mi ukázal na obrazovce a vysvětlil. Takže díky blbým zápisům sester musím čekat dalších 14 dní, tam byl totiž teprve volný termín, abychom mohli jít oba. A ještě se tvářila docela uraženě, že chceme jít ve čtvrtek. Asi nechápe, že to prostě není tak jednoduché, zařídit si dovolenou v práci, protože volno jen tak nám nikdo nedá. Prostě jsme na ní pěkně nasr… Ale měnit nebudu jen kvůli nějaký hloupý sestře, když mám vynikajícího lékaře. Ba naopak u nás je ten, kdo vysvětluje..

včelka, tak to je super, že vám to dobře dopadlo.. Jsem moc ráda i za vás..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
30.8.11 08:45

Ahoj holky, Včelko, Jiti, to je supr, že Vám všechna vyšetření dopadla dobře a že z toho Včelko máš tak dobrý pocit.

Berusko, úplně Tě chápu, taky jsem se shledala s podobným jednáním a to jsme starší - mně je 28 a manželovi 33. Nechápu, proč řeší věk, od toho tam přece nejsou, ne? Prostě chceme mimčo a nejde to. Je mi jasný, že když to necháme na přírodě a budeme se další 2, 3 roky trápit a pak přijdeme do CARu, tak mi řeknou, že jsem blbá, že jsem to neřešila, protože mít první dítě po 30 je rizikové :nevim:

Mio, a jak to vypadá s tebou?

Já už druhý den užívám ten Femigard, je to teda hrozný hnus, nemám ráda bylinky. Jak jste to holky užívaly? Na návodu píšou 3× denně čajovou lžičku . . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
30.8.11 09:04

jani, já teda takové chutě milujmi :mrgreen:
já jsem to užívala jak říkáš, 3× denně čajovou lžičku.

Jinak jsem také ráda že zatím máme dobré výsledky a jiti taky. tak jen aby to tak dobře pokračovalo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5974
30.8.11 15:05

ahoj holky, máte nějaké novinky?? U mě nic. Vlastně po stresu, který jsem měla před vyšetřením se mi zvýšila chuť na :hug: :hug: . Tak alespoň zatím nějaká pozitiva :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
31.8.11 06:52

ahoj holky :-)
jiti tak to je dobrá zpráva :-) tvůj manžel ji jistě ocení :lol:
jinak novinky žádné, ted se bude čekat a čekat a čekat :-)
budu mít teda dost pracovní víkend a to máme na sobotu naplánované snažení. No naštěstí mi bude manžel v práci pomáhat tak to prostě musíme někam zařadit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5974
31.8.11 14:01

včelka, práce počká, zadělávání na miminko ovšem ne.. Jak se říká, co mohu udělat dnes, posunu na pozítří a mám dva dny volna :lol: :lol: :lol: .. Budu držet pěsti. Já tento měsíc asi bez ovulace, nebo nevím. :think: Možná byla, ale neměla jsem žádné příznaky krom snížené teploty a hormonálního profilu, který teda ukazoval něco ve smyslu, že už je asi po. Doktor v car mi řekl, že každý měsíc nemusí probíhat ovulace a je to normální! Takže holky, kdo má stres, že neměl ovulaci, třeba si tento měsíc dalo tělo jen pauzu a příští stoprocentně bude.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
31.8.11 14:55

jiti a máš někde graf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5974
31.8.11 14:57

mám ho v excelu, podle teploty ovulka asi proběhla.. Ale mnohem dřív, minule za polovinou cyklu a teď asi nějaký 10. den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
31.8.11 15:36

hezký den holky
u nás nic novýho zatím. Čekáme jestli nám schválí půjčku a pak honem do IVF. Dneska se mi zdálo o dvojčatech. Tak jsem se ve snu s manžou domluvila jak se budou dvojčata jmenovat :lol: kluci budou Nicolas a Michael a holky Charlotta a Jesica. Teď když nad tím tak přemýšlím, tak kdyby to byly kluci tak by jsme na děti docela zajímavě volaly. Holku mám Nikolu, takže by jsme volaly Niky, Niku, Miku :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.