S týdenním miminem na oslavu narozenin?

Anonymní
31.5.25 22:14

S týdenním miminem na oslavu narozenin?

Zdravíčko, chtěla bych se zeptat na názor zkušenějších dneska jsem měla rozepří s tchyni ohledně oslavy narozenin manželova dědečka…
Termín porodu mám 25.6. ale nakonec budu rodit nejpozději 20.6. plánovanou sekci (druhé dítě, tenká jizva) každopádně tchyně naplánovala oslavu narozenin dědy na 27.6. ja jsem automaticky brala ze se účastnit nebudeme respektive ja s miminem ne a manžel se starším podle situace (ale ze stejne přijedou minimálně večer domu) no byla jsem vyvedena z omylu ze jako o co mi jde a proc bych se tam nemohla s miminem stavit kdyz tam budou všichni? A prý že jestli mam takovy problem přijet tak naskáče cela rodina do auta a přijedou se podívat na miminko k nám (ja mam doma dva velký psy a fakt nehodlám řešit jeste tohle a nakvartyrovanou rodinu) no a můj dotaz zní… chci toho tolik kdyz chci abychom měli aspon prvních pár týdnu klid všichni? :nevim: :nevim:

Dneska jsem si přišla ze ano oslavu rozhodne pry posouvat nebudou a jeste mi řekli že počítají s tim ze zařídím dort což je teda další věc co me trochu zarazila dort co objednávám stojí kolem 1500,– a přijde mi od nich celkem drzé počítat s tim ze automaticky neco udělám a zaplatím… na druhou stranu jasne hormony se mnou cloumají ale proste nevim :nevim: manzel říká at to neřeším ze se to nějak vymysli ale 8o

Jeste dodám ze babička s dědou to posunout chtěli kdyz jim došlo ze neuvidí mimino nicméně tchyně to velice rázně odmítla ze ona s tim takhle počíta uz dost dlouho (ja se o tom dozvěděla předevčírem právě od prarodičů manžela)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42498
31.5.25 22:18

Nikam bych nejela, rodinu domů nepustila, dort rozhodně nezařizovala. Týden po velké břišní operaci budeš někde poskakovat s novorozencem? Vždyť vás sotva propustí. S dědou bych si domluvila oslavu později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1495
31.5.25 22:22

Ahoj, já bych teda určitě s tak malým miminkem nikam nešla. Vůbec nevíš jaké bude, třeba bude citlivé na hluk a proplakalo by celou oslavu. A dort??? Oni neví že budeš RODIT? Ať si ho tchyně zařídí a zaplatí sama když je tak chytrá. Být tebou, porodím a zamknu se před celou familjí doma a nikomu neotvírám :D Max Rohlíku s nákupem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9154
31.5.25 22:25

Oni nejsou ochotni termín posunout a ty se máš přetrhnout? Jak jsem obvykle stavěná, že se domluvím bez výhrad. Tak to by někdo viděl, jak bouchne natlakovaný papiňák.
Ten zbytek. Neuvěřitelné, co se v rodinách děje.
Ten tvůj říká co? Jemu je jedno, že se k tobě chovají, že jsi poslední klika od dveří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
31.5.25 22:28

Kdyby to bylo u sousedů, na zahradě, kam bych mohla dojet kočárem a v případěpotřeby kdykoliv odjet a být do pěti minut doma, kdybych si byla jistá, že mi nebude chtít každej prskat do kočáru a ošmatlávat týdenního novorozence… pak bych to možná zvážila. Ale tak nějak mi je jasný, že by nebyla splněna ani jedna z těchto podmínek, takže ani omylem. Táhnout se týden po operaci na oslavu, kde bude hromada lidí, kteří se budou o mimino aktivně zajímat, chovat, hladit, zdravotní stav všech asi nezaručen, ty sama ve stavu, kdy třeba nebudeš chtít nic jinýho nežležet a kojit.. ee. A na dort bych se jim zvysoka vykašlala, ty máš mít šestinedělí, rekonvalescenci po porodu, ne organizovat cizí oslavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.25 22:31

Co to je za lidi, to je strašný, sobecký a vůbec nad tím nepřemýšlí očividně. Urcite bych nejezdila nikam s týdenním miminem, to bych nesla ještě možná ani na procházku s kočárkem. Natož tak po císařském řezu a ještě aby někdo otravoval s dortem. Můžete je navštívit sama nebo s partnerem ještě před porodem, donest nějaký dárek a zákusek a popřát. Jinak ja jsem rovnou všem řekla, že v šestinedělí nikoho doma nechci. Pamatuji si, jaké to bylo s první dcerou a chtěla jsem klid a ne stres

• Citovat
  • Upravit
1566
31.5.25 22:31

Dort bych objednala, muzi predala instrukce kde a kdy vyzvednout a dal neresila. Na oslavu bych nejela a omluvila se, ze mi neni dobre, muz se starsim podle situace a maminku at si muz pacifikuje sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.25 22:33

Díky diky díky ja si dneska fakt připadala jak blázen 🙏 🙏 🙏 hlavne starší se narodil v prosinci a ani jsme tam nebyli na Vánoce a nikdo problém neměl ted mam pocit ze je to druhé tak co hrotím jenže to hrotím prave o to víc protože si myslim ze je potřeba se víc soustředit i na staršího a chtela jsem byt hlavně se svou rodinou…
@Kelsey1 Manžel jim řekl ze šestinedělí je šest neděl a tím to pro něj hasne ale samozřejmě mi nezapomněl říct ze by se tam treba na par hodin otočil kdyz bych to zvládala :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
9154
31.5.25 22:40

Takže je stejný hlupák, jak je jeho rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42498
31.5.25 22:42
@Anonymní píše: Více

Otočil by se tam on se starším? To by asi nemělo na pár hodin vadit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
31.5.25 22:42

Tyden po operaci bych nejela ani omylem.
Co to na tebe ta tchyne zkousi? Je máklá ne? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77385
31.5.25 22:43
@Anonymní píše: Více

dort ať si objedná chytrá tchýně a vyzvednout ho může tvůj stejně chytrý manžel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
31.5.25 22:44

Jako že on by se tam otočil, kdyby tys to doma s mimčem zvládla? Dle původního plánu, pokud ty se budeš cítit, vzal by s sebou starší dítko a na pár hodin by tam zajel? Tak zas proč ne, pokud byses cítila dostatečně OK, jen bych to neslibovala předem a zařídila se dle situace. Ale sama bych rozhodně nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
31.5.25 22:47

Určitě nejsi blázen, já bych tedy rozhodně nejela a už vůbec nekupovala dort.. kor když ti to někdo takhle podá a je mu tvůj názor úplně někde u ** :pocitac: :lol: manžel ať si jede se starším na chvíli, pokud bude chtít.. a mamince bych poslala srdečný pozdrav :mrgreen: :pankac:
jinak bych od manžela čekala nějaké zastání :nevim:

Příspěvek upraven 31.05.25 v 22:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
31.5.25 22:48

Ja bych se na to vy… a byla doma s miminkem… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek