Sálová sestra - kde studovat v Praze?

2217
31.8.13 17:20

Sálová sestra - kde studovat v Praze??

Mam maturitu na obchodce ale vzdycky jsem chtela pracovat ve zdravotnictvi, takze jsem se rozhodla si pri materske dodelat vs. Chtela bych obor zachranar nebo salova sestra. Vim, ze obor zdravotnicky zachranar je, ale salovou sestru (instrumentarku) jsem nikde nenasla. Nevite, jestli se to musi studovat jako vseobecna sestra a pak si udelat nejaky kurz na zamereni nebo ten obor nekde jde studovat rovnou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14309
31.8.13 17:43

@Pypule
Salovu sestru si mozes spravit ako PSS..obavam sa, ze normalne ako zachranara to studovat nejde..ja mam zdravku a potom popri zamestnani na sale som si spravila specializaciu-instrumentarka..moja rada, sprav si zdravku-zamestnaj sa na sale a potom si to PSS dorob..a rada c.2 vybodni sa na zdravotnictvo, nema to zmysel..:-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5644
31.8.13 17:55

@Pypule vim ze je zubni instrumentarka, ale klasiku to jsem taky nenasla. zachranar se da studovat na vyssi myslim ze 5.kvetna? :mrgreen: presne nevim, obor dipl.zdr. zachranar. studovala jsem ho ale v jinym meste ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
31.8.13 18:05

@Pypule Aby ses mohla stát perioperační sestrou (současný název pro sálovou sestru neboli instrumentářku), musíš vystudovat obor všeobecná sestra (3 roky Bc. studium nebo i Mgr. studium, to už ale není nutné, kvalifikací je i Bc.). poté musíš na sále pracovat nějakou dobu a poté se teprve můžeš přihlásit na specializační studium pro perioperační sestry.

Příspěvek upraven 27.11.16 v 22:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
31.8.13 18:10

Dekuju za rady ;-) Jeste jedna otazka, na zdravotnicke obory na vs nebo vos muzu jit i s maturitou jinde nez na zdravce?? Mam obchodku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
31.8.13 18:33

@danyk
Tak to o bc pocujem prvy krat..u nas na sale nema ani jedna bc a pritom pss vsetky(cca 50 sester)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
31.8.13 18:34

@Pypule
Mozno na denne studium, urcite ne na dialkove..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
31.8.13 19:30

@miisenka každý získává kvalifikaci ve své době. To, že kolegyně nejsou Bc., není vůbec špatně. Pokud zahájily studium do roku (tuším) 2003, tak získaly kvalifikaci na střední zdravotnické škole, nebo od roku 1996 (?) některé na vyšší škole. Přesto jsou plně kvalifikované a plnohodnotné sestry.
Zakladatelka se ptala, co má dělat teď v roce 2013 a to má v nabídce VŠ studium. Kolem vyšších škol se předpokládají nějaké změny.

Příspěvek upraven 27.11.16 v 22:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
31.8.13 19:31
@Pypule píše:
Dekuju za rady ;-) Jeste jedna otazka, na zdravotnicke obory na vs nebo vos muzu jit i s maturitou jinde nez na zdravce?? Mam obchodku.

ano, můžeš mít maturitu kdekoliv na střední škole. Obor není důležitý.

Příspěvek upraven 27.11.16 v 22:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
31.8.13 19:34

@danyk
Ja som to zle pochopila..ono vlastne teraz uz nejsu zdravotne sestry, ale asistenti.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
31.8.13 19:38

U nás sestry jsou, ale z VŠ (VOŠ). Ze střední jsou asistenti.
Třeba u nás si i starší, kvalifikované sestry, dodělávají vysokou (kde studujou prakticky to samé, co kdysi a k tomu nějakou tu neužitečnou teorii), protože prostě mají pocit, že jim chybí ten titul. Nijak to jejich práci kvalitativně nezlepší. Ale když ji má Božena, musí ji mít i Mařena, aby neměla pocit, že je míň.

Příspěvek upraven 27.11.16 v 22:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
31.8.13 19:51

@danyk
No ono do buducna to nebude mat spatne mat, lebo budu tieto,,chytrejsie segry" uprednostnovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
31.8.13 20:10

Moc dekuju, ja prave kdysi studovala zdravku, ale byla jsem mlada a blba a protoze jsem byla ten prvni rocnik, co byl asistent a ne sestra, tak jsem se na to vykaslala a sla na ucnak, pote jsem si dodelala maturu a protoze jsem ted na materske s druhym ditkem, chtela bych si vs dodelat a prave se vratit k tomu, co jsem vzdycky chtela delat, tj bud zachranare, nebo salovku. Diky holky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
27.11.16 21:44

@Pypule dobry vecer, cetla jsem vase prispevky ohledne studia na zdravotni sestru pri materske.. rozjela jsem to nebo zatim ne? resim uplne to same :) dekuji za odpoved.
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat