Sama dát výpověd?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
85
22.3.13 08:41

sama dát výpověd?

Nastoupila jsem po 4letém RD do zaměstnání v kterém jsem před tím pracovala..6.12 by to byl rok co jsem nastoupila.Ale 23.11 jsem nastoupila na neschopenku..Chtěla jsem se zeptat. Pokud bych chtěla dát sama v práci výpověd vzaly by mě na pracovním uřád a jaká by byla moje podpora? A jestli by mě zaměstnavatel pustil se dne na deN?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
85
22.3.13 08:43

Výpověd bych dala po ukončení nemocenské

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
22.3.13 08:49

Jestli tě zaměstnavatel pusti ze dne na den to zaleží na dohodě mezi vámi. Co se týká podpory na úřad práce tě vezmou, ale pokud si dala výpověď sama tak nemáš nárok na podporu nebo jenom nějakou minimální.
Aby si měla na podporu nárok musí ti výpověď dát zaměstnavatel ten, ale může mít strach z odstupného, proto aby ti nedělal problémi tak se dohodnout, že odstupné nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
22.3.13 08:49

Máš nárok na podporu 5 měsíců tuším te to 45% z platu
pustit tě může hned pokud se natom dohodnete----výpověd dohodou
pokud ne může trvat na 2 měsíční výpovědní lhůte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2605
22.3.13 08:50

Podle mě máš ve smlouvě výpovědní lhůtu ale já se domluvila a pustil mě hned…ale pokud daš výpověď ty tak PÚ ti dá jen 30% platu a věřím že sám zaměstnavatel už má za Tebe náhradu ;) tak třeba te vyhodí on že snižují stavy tím pádem PÚ vyplácí okolo 60 % což je rozdíl :) a ještě bys měla nárok na odstupny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
22.3.13 08:52

A ještě na pracovní úřad se můžeš přihlásit až ukončíš nemocenskou. Pokud dáš výpověď v tobě nemocenské tak si ještě v ochrané lhůtě a pořád ti bude chodit nemocenská. V tvém případě bych se se zaměstnavatelem domluvila během nemocenské, že po jejím ukončení by si u něho zkončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
22.3.13 08:55

Na pracák Vás vezmou, ale podpora se dává jen když dá výpověď zam. Vám, nebo musí být velice závažný důvod z Vaší strany k podání výpovědi, mě chtěl zam. prodloužit prac.dobu,podala jsem žádost o úpravu prac.doby,vzhledem k tomu, že pečuji o dítě mladší 15ti let, ale tu mi zamítli, takže jsem to uvedla ve výpovědi a podporu jsem dostala, je na to parag.,no a taky ze zdrav. důvodů, že nemůžete práci vyk.no a s tím uvolněním to je na dohodě, jinak platí 2 měs. výp. lhůta - všechno bude tady http://www.zakonik-prace-online.cz/ - ale já končila v prosinci 2012 takže nemusím mít akt. informace, zkuste prostudovat ten zákoník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
22.3.13 08:57

No když seze zaměsnavatelem dohodnu že po nemocenské skončím tak právě taky nevím jesti mě daji podporu když je to dohodou. A odstupné na něj bych taky neměla nárok nevím no cocmám dělat. Volaly mi žesi za mě hledají náhradu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
22.3.13 09:07

Jestli se teď nemůžeš vzhledem k tvému zdravotnímu stavu vrátit do práce a oni si za tebe hledají náhradu tak to nech jak to je. Dokud marodíš tak tě vyhodit nemůžou a pokud máš smlouvu na dobu určitou a bude ti teď končit tak pořád spadáš do ochraný lhůty.
A jak to máš se smlouvou, máš jí na určito nebo neurčito?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
22.3.13 09:09

Smlouvu mám na dobu neurčitou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LN
15521
22.3.13 09:21

Výpověď dohodou - nic tkaového neexistuje. Je rozvázání pracovního poměru dohodou, kdy se obě strany dohodnou. Pak je výpověď daná zaměstnavatelem a výpověď zaměstnancem.

Nevidím důvod, proč chceš dávat výpověď - ale pokud je to jen to, že si zaměstnavatel za tebe hledá náhradu, když marodíš… :roll:
Pokud práci nechceš opouštět, jen cítíš tlak ze strany zaměstnavatele, rozhodně nepodepisuj dohodu a nech, ať - jestli chtějí - ti dají výpověď. Budeš pak mít nárok na odstupné.

Pakliže chceš dát výpověď čistě jen ze svých osobních důvodů (což moc nechápu, když nemáš jiné zaměstnání - v dnešní době…), tak zkus navrhnout dohodu. To je asi to nejlepší řešení, které můžeš učinit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
22.3.13 09:26

Po RD..smlouva na neurčito, můžu se zeptat proč chceš odejít??? V dnešní době, kdy se tak špatně shání místo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
22.3.13 09:28

Nevím sice jak to bude až ukončím nemocenskou ale to by jste musely zažít tam ta atmosféra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
22.3.13 09:30
@slune píše:
Nevím sice jak to bude až ukončím nemocenskou ale to by jste musely zažít tam ta atmosféra

mno :think: vím, že pokud se budu moci - Dej Bože - :,( vrátit na své místo před mateřskou, taky asi budu zatínat zuby, ale budu šťastná, že to místo mám, že mám jak uživit děti a pokud by mi vysloveně nehrozila šikana, nebo podkopávání nohou, dobrovolně bych neodešla ani za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
22.3.13 09:54

Tady je kalkulačka kde si můžeš vypočítat výši podpory http://www.penize.cz/…amestnanosti.
Ale jak už tu psali ostatní, pokud nemáš novou práci tak bych v dnešní době zatla zuby a neodcházela. Hledám práci od nového roku, už jsem rozeslala životopis asi do 60ti firem a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat