Sama s dvěma dětmi - co dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56102
7.4.17 09:29
@Anonymní píše:
@jkra Tak já na něj ale nemám peníze, mám opravdu jen ten rodičák, bydlení - neboli energie platí manžel. Základní nákupy dělá také on a zbytek si platím z rodičáku, ale nikdy mi nic nezbyde. :(

holka, tak si penize na to z pristiho rodicaku vem, to je investice, ktera se Ti vyplati. pripadne jdi hend v pondeli na socialku, tam Ti vysvetli, co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
7.4.17 09:29

Zkus si podívat na nějakou bezplatnou právní poradnu. Bydlíš v nějakém větším městě nebo v blízkosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.17 09:31

@Lama Lama Už jsem to tu upřesnila, špatně jsem to napsala… ty 4000,– jsou výše rodičáku, z toho platim školku 1500 - je to včetně kultury. Takže mi zbydou 2500,–. Z kupuji jídlo.

• Citovat
  • Upravit
22614
7.4.17 09:33

Jssou i bezplatné právní poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56102
7.4.17 09:36
@Anonymní píše:
@Lama Lama Už jsem to tu upřesnila, špatně jsem to napsala… ty 4000,– jsou výše rodičáku, z toho platim školku 1500 - je to včetně kultury. Takže mi zbydou 2500,–. Z kupuji jídlo.

prosim Te, a k Vasim penezum mas pristup? Vis, kolik bere muz?
oprosti se od toho, co chce panacek.
Rekni mu, ze s detma se nestehujes, ze chces vyzivne ve vysi x, y, po dobu rodicaku i na sebe. A ze pokud nesouhlasi, nechate to na soudu. A ze kvuli sve praci budes potrebovat, at se take stara o deti on. A jdi na socialku.
Hlavne nespadni do role obeti, co dela to, co chce on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
7.4.17 09:42
@jkra píše:
prosim Te, a k Vasim penezum mas pristup? Vis, kolik bere muz?
oprosti se od toho, co chce panacek.
Rekni mu, ze s detma se nestehujes, ze chces vyzivne ve vysi x, y, po dobu rodicaku i na sebe. A ze pokud nesouhlasi, nechate to na soudu. A ze kvuli sve praci budes potrebovat, at se take stara o deti on. A jdi na socialku.
Hlavne nespadni do role obeti, co dela to, co chce on.

souhlas. do rozvodu se nikam nehnout. Zažádat výživné na nerozvedenou manželku, a alimenty na děti již před rozvodem. Klidně i jako předběžné opatření.
Nicméně, pokud platí bydlení a na děti, tak asi víc nevytřískáš. takže dokud to tak je, tak se jen bránit vystehování. Ani se nehnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
7.4.17 09:45

Ten chlap to má dobře vymyšlené - rozvádět se nechce kvůli daním, a tobě chce dávat 4tis. měsíčně. Přičemž tedy stát mu z toho dá 2500,–Kč měsíčně na děti, a možná si tě ještě ročně odepisuje z daní, což může být dalších až 25tis. ročně, takže „ze svého“ by vlastně tobě ani dětem nedal ani korunu!!! (minimálně tedy do doby, než půjdeš pracovat) a tebe by posílal žebrat na úřad.
Najmi si právníka a nebuď hloupá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.17 10:01

@zrcadlo Hloupá nejsem, spíš jsem v tísni, ve finanční…tak trochu i psychika mi přidává. Cítím se teď hrozně, nevím jak dopadnu, jak budu dále žít, né že bych si teď žila přepychově, ale stále si udržuji nějakou úroveň a dětem mohu něco dopřát. Hrozně se toho bojím. Děkuji všem za podporu! Jinak ano.. manžel uplatňuje i slevu na manželku..

• Citovat
  • Upravit
56102
7.4.17 10:05
@Anonymní píše:
@zrcadlo Hloupá nejsem, spíš jsem v tísni, ve finanční…tak trochu i psychika mi přidává. Cítím se teď hrozně, nevím jak dopadnu, jak budu dále žít, né že bych si teď žila přepychově, ale stále si udržuji nějakou úroveň a dětem mohu něco dopřát. Hrozně se toho bojím. Děkuji všem za podporu! Jinak ano.. manžel uplatňuje i slevu na manželku..

Znovu. vis, jake ma muz prijmy? mas pristup k penezum? mate nejake uspory?
Abys dopadla slusne, musis se vzchopit a zabojovat. A hlavne neresit, co chce on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
7.4.17 10:07

To by chtělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
7.4.17 10:19
@Anonymní píše:

A jaký vztah máš s tchány? Co se zkusit rozumně domluvit s nimi. Přece nepošlou vlastní vnoučata na ulici? Tvůj manžel je typický příklad chlapa co přemýšlí pouze koulema. :zed: Držím palce ať to zvládneš. Poslední dobou je tady takových případů opravdu hodně a je mi z toho úzko. Kde se to v těch chlapech bere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
7.4.17 10:34

Udělej si přehled za celou dobu manželství - jaké jste měli příjmy, jaké cca výdaje, jestli jste měli (i kdyby to chlap měl psané na sebe) nějaké spořící produkty (spořící účet, stavební spoření, penzijko/investiční životko, fondy…), jestli jste nabyli nějaký majetek v době manželství (např. koupě nových spotřebičů a dalšího vybavení domácnosti, koupě auta apod.), jestli jsi nevrazila nějaké úspory z doby před manželstvím do společného majetku.
Uvědom si, že manžel od státu na daních bral v průběhu tvého pobytu doma až přes 50tis. ročně, tzn. jestli tě nechal bydlet v bytě, kde se platí pouze poplatky, tak opravdu nijak extra velkorysý nebyl (stát mu to zaplatil tím, že jsi netrvala na rozvodu) a nechce být ani teď. Mohli jste mít doteď jakkoliv korektní vztahy, ale jakmile se do toho vloží nová přítelkyně, nemůžeš si být opravdu ničím jista (což dvoutýdenní ultimátum jen dokládá), proto bych požádala kohokoliv (rodinu, přátele) o malou půjčku na poplatky právníkovi a ihned bych začala jednat přes něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
7.4.17 10:37
@Anonymní píše:

takže pokud nebudete rozvedení a budete mít společné bydlení žádné peníze navíc od nikoho nedostaneš…pač se počítají všechny příjmy ve společné domácnosti…navíc si manžel bude vesele odečítat děti i tebe z daní a tobě dá usmolený 4000 tisíce…výživné se vypočítáva z jeho platu takže klikdě mu soud může určit platit mnohem víc…dále ti musí zajistit bydlení…takže si najdi ve tvém bydlišti nebo na internetu bezlatnou právní poradnu…pomůžou ti napsat žádost o rozvod…moje mamka před 20-ti lety zůstala sama a mám ještě dva sourozence, také jsme to neměli lehké…pokud chceš ozvy se do sz a třeba naněco příjdeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5803
7.4.17 11:32
@atominnka píše:
to může, ale pokud s ním zakladatelka vychází, tak by snad nemusel :think:

No, ten chlap uz ted evidentně přemýšlí penisem..

@Anonymní píše:
@Moniňoň Nene to je výše rodičáku, z toho školka baj oko i s kulturou 1500 měsíčně. Je tam zvyklý a miluje to tam, takže školku určitě rušit nebudu. Jinak ano, trvalé bydliště tu mám já o děti. Zkouší teď na mě leda co.. nejdřív, že ten byt potřebují rodiče, že ho chtěí zrekonstruovat a dále pronajímat, pak že tam tedy chce jít on s tou přítelkyní, jenže ona ještě nepracuje, tak nemá možnost se s ní kde stýkat, protože u něho a ani u ní to prostě není ono. No mám dost. Byt je jeho rodičů, tak asi pujdu za nima…

Tak.to.jo., to ho v tepohodě skolce nech a domluv si s bývalým péči. Pak můžeš některé dny v klidu i do práce a finance se hned zlepší :)

@Anonymní píše:
@atominnka Tak o ty se nestaral skoro nikdy, šlo mu jen o sebe. Prý se postará tím, že mi dá ty 4000,– a zbytek mi prý dá stát… příspěvek na bydlení, na děti.. no maluje si to moooc růžově. :roll:

To si sice. maluje, ale on může, protože když to řeknu blbě, tak je to tvůj problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
7.4.17 11:52
@kdochcekam píše:
Zavolala bych mu, že právě odcházím z bytu a ať si pohne, protože děti doma čekají…to by se začaly dít věci…šmejd jeden. :?

to je otázka, třeba by ho to nechalo chladným, pochopila jsem, že se kvůli nim úplně nepřetrhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat