Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Uplne te chapu. Ja si furt posledni dobou snazim v sobe zjistit proc mi jako ta dcera schazi. A nasla jsem nekolik duvodu - ze jsem sama s mamou nezazila takovy ten vztah matka-dcera jako z Gilmorek a protoze po tom hodne touzim, tak jsem si to chtěla splnit s dcerou. Ale! Kdo rika ze takovy hezky vztah nemuzu mit i se synem? Kdyz vidim, jak me ti kluci miluji, jak na me visi, jsem pro ne jejich modla, oba mi rikaji maminko❤️️ (jsou jim 2,5 a 1,5r). Takze si rikam zeten vztah muzu mit i s nimi. A taky mi prijde, ze mamka se nam poradne nikdy nevenovala a to mi schazi a chtrla bych to sve dceri vynahradit, jakoze se ji venovat a proto me to mrzi ze ji treba mit nebudu, ale presne i tohle proste muzu dat svym synum. ❤️️ Takze na druhou stranu, snad uz zacinam byt ok, kdyz si tohle vse furt rozebiram a kluky miluji a kdyz vidim jak oni me zpožňujou ❤️️ jsem stastna ze je mam. ❤️️
ve 28 máš ještě spoustu času na rozmyšlenou…Jestli to třetí máš mít, tak ho mít budeš…Jestli to má být holka je v rukou osudu, zkus to odevzdat vyšší moci…Nemáme všechno pod kontrolou, ale asi je to dobře.
@pe-terka Bohužel už bylo jednou rozmrazené, tak znovu to již nejde. Tu možnost testování jsem prošvihla. On má poradní hlas i manžel a ten už nechce. Naši kluci jsou zlatí, ale hrozní gauneři. Jeho představa třetího takové děsí. Osobně jsem měla hranici do 40 a vím, že opravdu nechci být ještě starší matka než jsem. Je mi to líto, ale asi to tak má být. Když se na kluky dívám, jsem ráda, že je mám, protože cesta k nim nebyla jednoduchá.
@Anonymní píše:
Uplne te chapu. Ja si furt posledni dobou snazim v sobe zjistit proc mi jako ta dcera schazi. A nasla jsem nekolik duvodu - ze jsem sama s mamou nezazila takovy ten vztah matka-dcera jako z Gilmorek a protoze po tom hodne touzim, tak jsem si to chtěla splnit s dcerou. Ale! Kdo rika ze takovy hezky vztah nemuzu mit i se synem? Kdyz vidim, jak me ti kluci miluji, jak na me visi, jsem pro ne jejich modla, oba mi rikaji maminko❤️️ (jsou jim 2,5 a 1,5r). Takze si rikam zeten vztah muzu mit i s nimi. A taky mi prijde, ze mamka se nam poradne nikdy nevenovala a to mi schazi a chtrla bych to sve dceri vynahradit, jakoze se ji venovat a proto me to mrzi ze ji treba mit nebudu, ale presne i tohle proste muzu dat svym synum. ❤️️ Takze na druhou stranu, snad uz zacinam byt ok, kdyz si tohle vse furt rozebiram a kluky miluji a kdyz vidim jak oni me zpožňujou ❤️️ jsem stastna ze je mam. ❤️️
Já právě také s mámou nemám dobrý vztah. Holčičky se už nedočkám a kdoví, jestli někdy bude nějaká vnučka. V manželové rodině holky nejsou žádné.
Já se nejvíc bojím toho, že prostě budu mít špatné snachy. Tady na emiminu se to jenom hemží stížnostmi na tchýně. Prostě kluk se ožení a má odříznout původní rodinu, protože má přeci novou. Ale to že se máma předtím starala a vychovala toho skvělého chlapa, to se nepočítá.
Fakt se toho bojím.
@Anonymní píše:
Já právě také s mámou nemám dobrý vztah. Holčičky se už nedočkám a kdoví, jestli někdy bude nějaká vnučka. V manželové rodině holky nejsou žádné.Já se nejvíc bojím toho, že prostě budu mít špatné snachy. Tady na emiminu se to jenom hemží stížnostmi na tchýně. Prostě kluk se ožení a má odříznout původní rodinu, protože má přeci novou. Ale to že se máma předtím starala a vychovala toho skvělého chlapa, to se nepočítá.Fakt se toho bojím.
to je ale chybná strategie! Proč stahovat katě, když brod je ještě daleko? Emimi je plné stížností na tchýně, protože když má někdo s tchýní dobré vztahy, nepotřebuje k tomu zakládat diskuse..
Navíc emimino je plné i diskusí na téma špatných vztahů matka - dcera. Já to tady čtu hodně často…Taková dcera si pak obvykle tchýni hýčká…
Prostě nemaluj čerty na zed, máš velkou šanci, že tvé snachy budou fajn. Kor když se naučíš k mladým přistupovat tak nějak s rozumem a citem.
@Anonymní píše:
Máš takový krásný představy o vztahu matka-dcera, proto ti to asi chybí. Ale věř, že realita může být uplně jiná.
Já svou mamku uplně zbožňuju a udělala bych pro ní první poslední, ale celý život (jak dětský tak dospělácký) mám blíž k taťkovi. A vždycky jsem měla bliž k mužským koníčkům, včetně fotbalu a hokeje. Plus jsem vždycky chtěla žít blízko rodičů a nakonec jsem se zamilovala do cizince a s manželem tedy žiji v zahraničí. Naopak brácha zůstal s rodinou ve stejné vesnici jako rodiče, takže s ním a jeho dětmi mají skoro každodenní kontakt.
Z mé zkušenosti je mi tedy uplně jedno, jestli mám holku nebo kluka. Mám syna a u druhého pohlaví zatím nevíme.
A co bude v budoucnu - snachy, vnoučata - to neřeším vůbec. Nikdo nevíme, jak dlouho na světě budem, tak proč smutnit nad potenciálními situacemi už teď. ![]()
Ja, myslim, v prvni rade budu rada, kdyz budu alespon tchyne, cili kdyz se vubec ozeni. Dneska zustava tolik chlapu samo. Jinak souhlasim, ze byt oblibenou tchyni dnes vyzaduje delikatni umeni diplomacie.
@Pudloslava píše:
Ja, myslim, v prvni rade budu rada, kdyz budu alespon tchyne, cili kdyz se vubec ozeni. Dneska zustava tolik chlapu samo. Jinak souhlasim, ze byt oblibenou tchyni dnes vyzaduje delikatni umeni diplomacie.
tohle není jen záležitost synů. Znám i soustu žen přes třicet/čtyřicet, které jsou single nebo se plácají v podivných vztazích…
Dokonce znám takovou i sesterskou dvojici. Holkám táhne na čtyřicítku, jsou nejlepší kámošky a chlapi je nezajímají. Nejsou to teda žádné krasavy, ale to je fuk. Přátelí se s ženami podobného ražení. Jejich rodiče se smiřují s tím, že se asi vnoučat nedočkají.
Co by dali za činorodého syna ![]()
@Anonymní píše:
Já právě také s mámou nemám dobrý vztah. Holčičky se už nedočkám a kdoví, jestli někdy bude nějaká vnučka. V manželové rodině holky nejsou žádné.Já se nejvíc bojím toho, že prostě budu mít špatné snachy. Tady na emiminu se to jenom hemží stížnostmi na tchýně. Prostě kluk se ožení a má odříznout původní rodinu, protože má přeci novou. Ale to že se máma předtím starala a vychovala toho skvělého chlapa, to se nepočítá.Fakt se toho bojím.
Neboj, nejsou všechny snachy potvory, já mám obě tchýně moc ráda, i tu ex
Dodnes se navštěvujeme, 22 let potom, co jsem opustila jejího syna
A ta současná má barák přes cestu, vídáme se často a přesto posílám manžela, ať si jde pokecat s mámou, že už jsem ji dva dny neviděla ![]()