Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
vím, že mi nikdo neporadí ani nic víc neřekne, k doktorce jdu v úterý. Zajímají mě Vaše zkušenosti.
Mám už tak týden zpoždění a pozitivní TT. Ve středu jsem začala špinit. A od včera už regulérně krvácím. Bolest podbřišku jako při MS. Test i přes krvácení pozitivní, ale sestra na gyndě říkala, že to tak bývá i při samovolném potratu. Já do toho úterka snad nevydržím, chtěla bych vědět na čem jsem, no chápete mě, jsem nervózní.
Jaké máte zkušenosti?
Děkuji Veronika
@Deneriss jela bych k doktorovi, musí zkontrolovat, jestli je všechno ok, ikdyby se o potrat jednalo :/
@Deneriss to ti nikdo neřekne. Teď je to dej se co dej. Na pohotovostasi taky nemá cenu jezdit. Ještě by tam asi stejně nic neviděli… Držím palce ať je vše ok…
@Deneriss zajeď si na pohotovost, tam ti můžou předepsat utrogestan a ascorutin a řeknou ti víc
Já se právě holky bojím, že tam nic nepoznají. Původně jsem byla objednaná až 18tého, protože MS jsem měla naposled 6.10. Teď jsem volala, že teda krvácím a objednala mě na úterý 12tého s tím, že kdybych měla křeče a moc krvácela ať jedu do nemocnice a nečekám na úterý. Krvácení je normání jako MS možná trošku menší ještě a bolení břicha jako při MS úplně. No tak uvidíme no.. Díky
Ono takéto samovoľné potraty sa bežne dejú a aj diali. Len nie každá si hneď robí test. Veľa z nás by bolo veľmi prekvapených koľkorát v živote došlo u nich k oplodneniu vajíčka a bežne to s ms odišlo a ani o tom nevedeli, a to ani nemusela meškať ms. je to len zhluk buniek. Ale z vlastnej skúsenosti, keď som otehotnela, v tom prvom mesiaci som ms mala a dokonca prišla úplne načas. druhý mesiac už neprišla. A aj mi povedli že podľa veľkosti plodu som v čase normálnej ms tehotná už určite musela byť takže stať sa to regulárne môže.
@Reny28 Na pohotovost vúbec nemá význam isť. V takom skorom štádiu nič nevidieť, tehotenstvo nepotvrdené. Keby aj bolo vajíčko oplodnené, to nikto ešte nevie a keď je chybné, normálne s ms odíde. Bežný jav predsa. Keď sa príroda rozhodne, že teraz má prísť ms tak príde a nikto s tým nič nespraví.
@Deneriss bohužel to ti opravdu nikdo neporadí..muzes mít hematom nebo cokoliv..jedine co můžeš tak dělat testy jestli neslabnou
Držím palce