Samovyšetření prsu - tvrdé místo

Anonymní
30.12.15 18:10

Samovyšetření prsu - tvrdé místo

Ahoj,

chtěla bych se Vás zeptat na názor.

Je mi 33. Mám dost malá prsa (asi jedničky). Nikdy jsem nevěděla, jak si je mám sama vyšetřovat. Přišlo mi, že byly vždycky plné různých žláz, bulek, hrbolků a já nevěděla, co tam přesně hledat.

Pravé prso mám odjakživa nepatrně menší než levé.

Před dvěma lety jsem kojila a dcera z pravého prsa nechtěla téměř vůbec pít.

Večer čtu před spaním dceři pohádky a ona si na mě vždycky lehne. Když mi lehne na pravé prso, tak je mi to hrozně nepříjemné a tlačí to (nebolí, ale je to hodně nepříjemné). Zkoušela jsem si prsa sama vyšetřovat, ale nedokázala jsem tam nic moc identifikovat - opět plné hrbolů. Teď večer se mi ale zdá, že na pravém prsu cítím takové tvrdé místo. Ale není to bulka - je to takové dlouhé tvrdé místo. Začíná to pod bradavkou a vede to ke středu hrudníku. Na levém prsu to necítím, resp. přijde mi, že je to tam taky, ale nepatrné.

V rodině žádnou rakovinu téměř nemáme, akorát babičky sestra měla rakovinu prsu.

Děkuji za názor.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8112
30.12.15 18:59

A není to žebro :think:, taky mám malá prsa a při vyšetření pořad nárazim na žebra. Jinak hrbolky ( laloky/lalůčky) tam mám taky, to je normální, mléčná žláza není rovná, je důležité vyšetřovat pravidelně a znát svoje prsa ( já to beru i tak, že když něco najdu a je to i v druhém prsu ne stejném či podobném místě, tak to tam má být :oops: ), klidně si dojdi jako samoplatce na sono prsu, ať mas jistotu. Já si letos nahmatala bulku v prsu, byla to naštěstí jen uzlina ( je mi 35 ), tak jsem rozhodnuta chodit každý rok na sono, už jsem objednána na duben. Jistota je jistota. Držím palecky, ať to není nic vážného, ale určité není, to by vypadalo jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
30.12.15 19:00

Zajdi si k doktorovi, dá ti žádanku na sono. Vyšetření nebolí, trvá chviličku a budeš mít klid :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
30.12.15 19:04

Píšete, že to jde do středu hrudníku, tak to bude nejspíše žebro. Já vždy ob dva roky se sama nahlásím na ultrazvuk prsou. Jako samoplátce zaplatím 250 kč. A mám to, jako nejlepší investici do zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.16 20:46

A kdo mi, prosím Vás, dá tu žádanku na sono? Obvoďák? Gynekolog? Nebo se můžu objednat sama? A kde to sono dělají? Tam co mamograf, nebo na nějakém jiném specializovaném pracovišti?

Jinak taky jsem to brala tak, že co cítím v levém i pravém, tak je OK. Teď se mi ale zdá, že to cítím jen v pravém a v levém ne. Jenže možná je to tím, že si tam furt sahám a už mě to z toho i bolí. :-(

• Citovat
  • Upravit
8112
1.1.16 21:41

Obvodak nebo gynekolog, to je jedno. Objednej se do jednoho z akreditovaných mamma center ( web: mamo.cz ). Pokud mas akutní problém, vezmou té během pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí