Samoživitelka a dítě se zdravotními problémy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Podle mě zakladatelka nehledá pozitivní výhled do budoucnosti, ale někoho nebo něco, kam by mohla dítě na pár dní dát a někdo jiný by se postaral.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@coffewomen takový život jako ona žije hodně rozvedených žen - málo peněz, do práce, z práce, péče o domácnost a dítě. Bohužel. Bude muset vydržet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní určitě bych dítě nedávala otci, který pije a je agresivní, možná to je nereálné, ale jak si dítě rozumí s asistentkou ve školce? Co se zkusit optat té asistentky, zda by si nemohla na pár hodin vzít i dítě o víkendu, aby sis odpočinula? Už by to samozřejmě bylo na vaší dohodě a asi by to chtěla i zaplatit? Kamarádka má také dítě s PAS ale teda školního věku a na 3-4 h si bere asistentka dítě i o víkendu, po domluvě, lehké to opravdu neni hodně sil a v rané péči neumí poradit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
Sama mám dítě s PAS a je to opravdu náročná péče, zakladatelku chápu. Já to beru jinak, spíš se snažím vytvořit jak sobě, tak synovi program přes různé organizice, jezdíme na výlety, tábory…atd. ale taky jsem ráda, když občas jede k rodičům nebo bývalému manželovi. Zakladatelka nikoho takového nemá. Ještě mě napadl tábor pro děti s PAS, některé organizace to pořádají i pro děti od 3 let, nejezdí na týden, ale třeba jen na 3-4 dny, každopádně všechny aktivity stojí peníze a je jedno jestli jde o zdravé dítěte nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lilith1 píše: Více
My jsme díky vládě byli spolu. Nevzpomínám na tu dobu ráda, roušky v teple byly utrpení, ale jinak jsme to přešli bez úhony. Zakladetelky muž by pil i tak, při jiném problému. Prostě mu ten covid přišel vhod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Vybrala sis ho sama. Alkohol je prevít, ale vláda za to nemůže. To by chlastala celá republika. Já bych si kolikrát dala nejradši panáka i po proslovu Babiše nebo Macinky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@coffewomen já chápu, že je to náročné. Ale pokud je dítě v normální školce, tak to asi nebude úplná katastrofa. A dobrý nápad je zkusit se domluvit s tou asistentkou. Když nechtějí pomocí prarodiče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák Mám dítě ve speciální, kromě PAS je tam i mentální retadrace. Zakladatelka bude mít dítě s normálním intelektem, když je v běžné školce, bude se jí určitě líp shánět hlídání, to máš pravdu. Také bych zkusila asistentku, nebo oslovit inzerátem holky z pajdáku a domluvit se jako brigádu 2-3× týdně na pár hodin, určitě by to pomohlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si teda nedovedu představit, ze bych si dite, kterému dělám AP, brala ještě na vikend. Mam svoje deti, taky se specialnimi potrebami. A krom toho, ze se chci věnovat jim, tak si chci i odpočinout od prace. Ja ty pracovní deti mam rada, jsem s nimi rada, ale nejsou to moje deti. Mozna to muze fungovat u bezdětné AP nebo te, co ma svoje deti uz dospělé. Anebo u někoho, kdo potřebuje peníze. Formulace, ze „asi za to bude chtit i zaplatit“ me hodne pobavila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku zase někdo jiný by si třeba rád přivydělal. Rozhodně by mne nenapadlo, že by to dělala zadarmo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit