Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kittanya psala jsem, že jesle/školka se dají platit z rodičaku.
@Alexandria Nixia Blbě se ti to všechno sešlo. Ale asi to tak nemá každá rozvedená s děckem, že?
@inkakřivák píše:
@Alexandria Nixia Blbě se ti to všechno sešlo. Ale asi to tak nemá každá rozvedená s děckem, že?
Ale 9 z 10 to tak mají není každá manželka podnikatele jako ty ![]()
@Lucie_Sx píše:
Tohle je pruser statu.
Obce rozprodaly veskere majetky, takze nejsou dostupne byty.
Nejsou jesle a vlastne uz poradne ani skolky (=plne).
A vyzivne nepodleha automaticke valorizaci.
Kdo nema zachrannou sit od rodiny nebo fakt dobrou praci, je v haji.
Přesně tak, konečně jedna co si to uvědomuje, pod tvé slova se podepisuji.
Lucie na hrad ![]()
@Kittanya píše:
@Alexandria Nixia
S tím ID je to fakt na ránu mezi oči. Moje máma má prakticky rozpadlý kyčelní kloub, příští rok už má schválený termín operace výměny za umělý. Čekala 2,5roku. Taky má artrózu III. stupně v kolenech, v nártech a polyartrózu v rukách. A ID na I. stupeň jí nejdřív zamítli, protože jako vedoucí malé prodejny řeznictví u soukromníka má prý podle posudkové komisařky lehkou. Podotýkám pod sebou má jednu prodavačku a jednu brigádnici. Od pasu dolu chlad, od prsou nahoru horko, těžké bedny s masem a pod.Až teprve po odvolání jí milostivě ten první stupeň dali. Máma chodí o dvou francouzských holích, všude musí autem, protože nedojde a když chtěla jít s vnoučkem do zoo, tak si musela nechat napíchat obě kolena, kyčel a ještě si vzala troje prášky na bolest.
A kdejaký igoš má plný ID za „epilepsii“.
Tvoje máma celý život dělala, tak nemá nárok. Zatímco jako třeba ta uživatelka s vysokými alimenty jako kapesním a ježděním do zahraničí má dost velkou šanci dostat dokonce i trojku.
Rozdávání ID a PNP je v některých krajích tristní. Považuji za zázrak, že dítěti uznali trojku. První dva stupně, tak jsem dost v háji. Zaplatila nájem, energie, poplatky, dopravu. A obracela každou korunu a chodila žebrat do potravinové banky atd.
A nemusím říkat jaké výdaje jsou na děti s postiženým.
@Alexandria Nixia píše:
Tvoje máma celý život dělala, tak nemá nárok. Zatímco jako třeba ta uživatelka s vysokými alimenty jako kapesním a ježděním do zahraničí má dost velkou šanci dostat dokonce i trojku.Rozdávání ID a PNP je v některých krajích tristní. Považuji za zázrak, že dítěti uznali trojku. První dva stupně, tak jsem dost v háji. Zaplatila nájem, energie, poplatky, dopravu. A obracela každou korunu a chodila žebrat do potravinové banky atd.
A nemusím říkat jaké výdaje jsou na děti s postiženým.
Proto je třeba jít protestovat proti fialovému hnusu. A dosadit do čela pořádnou stranu. Jinak nás čeká občanská válka, a to již brzy, tipuju jaro /léto… Na podzim už se bude v obchodech rabovat.
@inkakřivák píše:
Jo, blbě se mi to sešlo. A korunou toho jsou moje zdravotní problémy, kdy prognóza nevypadá moc růžově. ![]()
@Rotha píše:
Ale 9 z 10 to tak mají není každá manželka podnikatele jako ty
Na to jsi přišel vlastní hlavou? Jsme živnostníci oba. To můžeš být i ty nebo kdokoliv jiný.
@Rotha píše:
Proto je třeba jít protestovat proti fialovému hnusu. A dosadit do čela pořádnou stranu. Jinak nás čeká občanská válka, a to již brzy, tipuju jaro /léto… Na podzim už se bude v obchodech rabovat.
Bu bu bu
lidé se přestali bát čerta, tak přišel Rotha ![]()
@Alexandria Nixia píše:
Jo, blbě se mi to sešlo. A korunou toho jsou moje zdravotní problémy, kdy prognóza nevypadá moc růžově.
To je mi líto. A proto jsem proti tomu, jak se u nás vyhazují peníze na různé dávky. Protože pak není na pomoc pro ty opravdu potřebné. Je to jako když se zrušilo třeba to placení v nemocnici, přitom stovka na den, co to je? Ale na nemocné děti se musí dělat sbírky.
A přiznávám, že třeba rodičovská těch třista tisíc, to mi přijde šílenost.
@Rotha píše:
Přesně tak, konečně jedna co si to uvědomuje, pod tvé slova se podepisuji.Lucie na hrad
Tohle se na hradě neřeší a jeden bolševik tam stačí. Je vidět, že volební právo opravdu není pro každého.
@inkakřivák píše:
To je mi líto. A proto jsem proti tomu, jak se u nás vyhazují peníze na různé dávky. Protože pak není na pomoc pro ty opravdu potřebné. Je to jako když se zrušilo třeba to placení v nemocnici, přitom stovka na den, co to je? Ale na nemocné děti se musí dělat sbírky.
Myslíš na naše české nemocné děti. ![]()
@inkakřivák píše:
Tobe vadi davky…? Co teprv ruzne miliardove zakazky na zbytecnosti, ze kterych se jeste pulka rozkrade? To je problem, ne davky.
@debra.morgan
Dají, to bezpochyby. Za předpokladu výše uvedených.
Nevím jak ve velkých městech, ale v okresním městě stojí měsíčně cca 5000.