Samozivitelky a drahota

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.10.22 16:20

@adresa Ono být na dávkách (příspěvek na bydlení není teď žádná jistota). U nás chodí teď jednou za 2-3 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
148988
19.10.22 16:37
@adresa píše:
A jaké ty dávky teda pobírají? Vím že je příspěvek na bydlení a jsou přídavky na dítě, na obojí jsou nějaká kritéria platná pro všechny, pokud je lidé splňují, dostanou je, ať jsou samo nebo nesamo živitele.
Jaké další dávky tedy?

Koho přesně myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33560
19.10.22 17:13
@Anna766 píše:
Koho přesně myslíš?

Ty samozivitelky, „ženštiny na dávkách“, co jsou line vydělávat s miminem na klíně a neuměly si vybrat partnera, takže teď na ně my chudáci pracující platíme dávky, jak se tady furt řeší.
A ja vlastně pořádně nevím, jakéže speciální samozivitelkové dávky platím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
19.10.22 17:17
@Anonymní píše:
@adresa Ono být na dávkách (příspěvek na bydlení není teď žádná jistota). U nás chodí teď jednou za 2-3 měsíce.

To je dobře, že to není jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33560
19.10.22 17:30
@Burj Chalifa píše:
To je dobře, že to není jistota.

Blbost. Daně taky musíme platit včas.
Dávky byly jsou a budou. Jsou lidi, kteří je objektivně potřebuji a je špatné, aby je dostávali pozdě, když jsou na nich závisli.
Bude se ti líbit, když dostaneš starobni důchod jednou za čtvrt, půl roku? Tobě to možná vadit nebude, ale jsou lidé, kteří si opravdu nemohli našetřit milion rezervu na stáří.

Stát si má ohlidat zneužívání dávek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.10.22 18:09
@adresa píše:
Dávky byly jsou a budou. Jsou lidi, kteří je objektivně potřebuji a je špatné, aby je dostávali pozdě, když jsou na nich závisli.
Bude se ti líbit, když dostaneš starobni důchod jednou za čtvrt, půl roku? Tobě to možná vadit nebude, ale jsou lidé, kteří si opravdu nemohli našetřit milion rezervu na stáří.Stát si má ohlidat zneužívání dávek.

blbost! Dávky by se měly ponechat jen opravdu potřebným, ne zdravým lidem, kteří nemají absolutně žádnou motivaci změnit situaci a radši dojí! Stát má podporovat jesle, školky a zkrácené úvazky, zaměstnavatele a odměňovat pracující daňovými bonusy, které přinesou skutečnou úsporu, a ne rozdávat dávky a nelogické jednorázové příspěvky jak na běžícím pásu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148988
19.10.22 18:16
@adresa píše:
Ty samozivitelky, „ženštiny na dávkách“, co jsou line vydělávat s miminem na klíně a neuměly si vybrat partnera, takže teď na ně my chudáci pracující platíme dávky, jak se tady furt řeší.
A ja vlastně pořádně nevím, jakéže speciální samozivitelkové dávky platím

Co znám skutečné samoživitelky, to jest ženy s dítětem/dětmi ve vlastní péči, ne nějaké jakože samoživitelky co mají doma nepřiznaného chlapa (ty já neberu jako samoživitelky ale jako podvodnice),tak ty mají maximálně přídavky na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
19.10.22 18:30
@adresa píše:
Bude se ti líbit, když dostaneš starobni důchod jednou za čtvrt, půl roku? Tobě to možná vadit nebude, ale jsou lidé, kteří si opravdu nemohli našetřit milion rezervu na stáří.Stát si má ohlidat zneužívání dávek.

důchody jsou jiná kapitola, o tom žádná. Ovšem systém neustálých doplatků, příplatků na bydlení, vyplácení HN bych velmi přehodnotila, především k dočasnosti vyplácení ve smyslu dostaneš je jen pár měsíců a pak už se starej sám jak umíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
19.10.22 18:31
@Anna766 píše:
Všichni/všechny budou spořit před početím a čekat až bude dost peněz, dům, auto…už teď vymíráme, kolem mě samý jedináček, populace stárne, už teď převažují staří nad dětmi, s takovou nechci vidět jak to půjde dál.
Za nějakou dobu budeme stát seniorů a Romů, těm je to jedno, ti rodí furt pryč. Akorát ti asi státu do kasy sypat na důchody nebudou.

Víš, jak to je… Když taková žena po čtyřicítce už tedy našetřeno a namamoněno má, tak tady založí diskuzi, že jí nejde otěhotnět a rázem se dozví, že měla místo dělání kariéry makat na tom, aby co nejdřív otěhotněla. Že bude stará matka a bla bla bla. :P

A k původnímu tématu, jsem sama se skoro dospělými dětmi a zatím nijak nestrádáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
19.10.22 18:35
@Burj Chalifa píše:
důchody jsou jiná kapitola, o tom žádná. Ovšem systém neustálých doplatků, příplatků na bydlení, vyplácení HN bych velmi přehodnotila, především k dočasnosti vyplácení ve smyslu dostaneš je jen pár měsíců a pak už se starej sám jak umíš.

Já bych taky sociální dávky výrazně přehodnotila. Nelíbí se mi, že se v tom zhusta podvádí. Ale zase chápu, že když už je to takhle nastavené, tak to lidi využívají. Já sama osobně jsem ráda, že si žijeme v klidu za své a že nejsem nijak závislá na tom, co mi kdo kdy pošle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33560
19.10.22 20:34
@neila píše:
blbost! Dávky by se měly ponechat jen opravdu potřebným, ne zdravým lidem, kteří nemají absolutně žádnou motivaci změnit situaci a radši dojí! Stát má podporovat jesle, školky a zkrácené úvazky, zaměstnavatele a odměňovat pracující daňovými bonusy, které přinesou skutečnou úsporu, a ne rozdávat dávky a nelogické jednorázové příspěvky jak na běžícím pásu :cert:

Ty to nečteš vše, viď

Tak Anonymní napsala:
Ono být na dávkách (příspěvek na bydlení není teď žádná jistota). U nás chodí teď jednou za 2-3 měsíce.

Na to Burj Chalifa: To je dobře, že to není jistota…aniž by cokoli věděla o situaci Anonymní a o tom, jaké dávky a proč pobírá

Na to já: Blbost. Daně taky musíme platit včas.
Dávky byly jsou a budou. Jsou lidi, kteří je objektivně potřebuji a je špatné, aby je dostávali pozdě, když jsou na nich závisli…
Stát si má ohlidat zneužívání dávek.

Co z toho co jsem napsala ti přijde jako blbost? Že jsou lidé, kteří je objektivně potřebuji? Jistěže jsou. Nemocní, postižení, vdovy, sirotci, rodice na rodičovské, nezaměstnaní po hromadnem propouštění, pokud pro ně v regionu není jiná práce. Že si má stát ohlídat zneužívání? No to by měl, ne?
Tak co z těchto dvou sdělení je blbost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33560
19.10.22 20:36

Nebo je v pořádku, když to chodí pozdě? To tedy není, my taky musíme daně, odvody platit včas, jinak penále, pokuty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33560
19.10.22 20:41
@Burj Chalifa píše:
důchody jsou jiná kapitola, o tom žádná. Ovšem systém neustálých doplatků, příplatků na bydlení, vyplácení HN bych velmi přehodnotila, především k dočasnosti vyplácení ve smyslu dostaneš je jen pár měsíců a pak už se starej sám jak umíš.

Jo, ale invalidní důchodce se za pár měsíců neuzdravi, vdova se nevda, sirotky nový otec hned tak neadoptuje, starobní důchodce s penzi 15 tisíc nezbohatne, a kde má vzít na bydlení, když mu najednou vyskočí plyn, elektřina a teplo skočí z původních 7 na 16. Co když nemá děti nebo nemá bohaté děti, atd atd.
Ono to není tak černobílé a jednoduše řešitelné. Za současné situace už vůbec ne.

Já bych se zaměřila na to, aby to dostával jen oprávněný příjemce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
19.10.22 21:48
@adresa píše:
Ty to nečteš vše, viď

Tak Anonymní napsala:
Ono být na dávkách (příspěvek na bydlení není teď žádná jistota). U nás chodí teď jednou za 2-3 měsíce.

Na to Burj Chalifa: To je dobře, že to není jistota…aniž by cokoli věděla o situaci Anonymní a o tom, jaké dávky a proč pobírá

Na to já: Blbost. Daně taky musíme platit včas.
Dávky byly jsou a budou. Jsou lidi, kteří je objektivně potřebuji a je špatné, aby je dostávali pozdě, když jsou na nich závisli…
Stát si má ohlidat zneužívání dávek.

Co z toho co jsem napsala ti přijde jako blbost? Že jsou lidé, kteří je objektivně potřebuji? Jistěže jsou. Nemocní, postižení, vdovy, sirotci, rodice na rodičovské, nezaměstnaní po hromadnem propouštění, pokud pro ně v regionu není jiná práce. Že si má stát ohlídat zneužívání? No to by měl, ne?
Tak co z těchto dvou sdělení je blbost?
Čtu. A konkrétně tohle mi přijde jako naprostá blbost. (Ne co se týče tvé úvahy, ale co se týče systému jako takového. Prostě je to špatně.)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
19.10.22 22:57
@Anna766 píše:
Všichni/všechny budou spořit před početím a čekat až bude dost peněz, dům, auto…už teď vymíráme, kolem mě samý jedináček, populace stárne, už teď převažují staří nad dětmi, s takovou nechci vidět jak to půjde dál.
Za nějakou dobu budeme stát seniorů a Romů, těm je to jedno, ti rodí furt pryč. Akorát ti asi státu do kasy sypat na důchody nebudou.
ne, je lepsi se nechat zbozchnout ve 20ti se zakladnim vzdelanim s prvnim, kdo sel kolem 🙈 asi jsi taky v zivote, vyjma skolnich skamen a kuchyne, moc nezazila, kdyz tohle dokazes vyplodit… proste clovek, co zije z ruky do huby uz jako svobodny, by rodinu zakladat prozatim nemel, bohuzel plno lidi uvazuje jako ty a vyjma senioru, romu tu mame nekonecnoou radu lidi na davkach… v me socialni skupine mame vsechny deti 32+, zijeme pohodovy, zajisteny zivot a s pocetim, vyjma jedne, nikdo problem nemel… :nevim: a ani nikdo
jen jedinacka, ntb. kolik do statniho rozpoctu prinasi ty zenske, co jsou na davkach,? :lol: :lol: asi nejsi moc financne gramotna, kdyz toto dokazes vyplodit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová