Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše:
@Arboretka Ale zase za deset let nebo za dvacet, když ho vezme druhá míza, ona už nebude na mateřské, dětem bude ke dvacítce, čili třeba z domu, a ona jako plně pracující může mít klidně nasetreno. Když bude rozumně uvažovat a počítat.
Našetřeno rovná se ulito. Spousta žen to z principu odmítá, protože miluje a důvěřuje a nechce chlapovi dělat nic za zády. A ano, pak se diví. Ale lze to někomu vyčítat? Když si prachy ulívají bokem chlapi, můžou je zdejší diskutérky sežrat.
@inkakřivák píše:
@Arboretka Ale zase za deset let nebo za dvacet, když ho vezme druhá míza, ona už nebude na mateřské, dětem bude ke dvacítce, čili třeba z domu, a ona jako plně pracující může mít klidně nasetreno. Když bude rozumně uvažovat a počítat.
nemusí, my měli třeba po dvaceti letech vztahu, z toho deset let manželé, osmi a tříleté dítě. Našetřeno ne, krom základních úspor na 12 měsíců přežití, protože jsme všechno cpali do hypoték, co to šlo. Takže ve chvíli mízy po dvaceti letech vztahu jsi v situaci, kdy máš malé děti, které tě těžce omezují v pracovním rozletu, úspory na 6 měsíců, protože půlka je manžela, a skvělé za práci i při rodičácích zaplacené bydlení, o které se pěkně tvrdě začínáš soudit na několik let. Třeba. A Neuděláš nic. Já jen konstatuju, že to manžela sis vybrala sama a tak si za to můžeš sama a někňuč je taková otřepaná zlá fráze. Protože nikdo neví, ani jak se změní on sám, když potká tu novou lásku, která se.re na všechno kolem, natož jak se zachová ten druhý, jak se změní. Protože charakter člověka se pozná v krizi, ne v zamilovanosti a lásce, nejvíc až při rozchodu.
@Arboretka po dvaceti letech vztahu už nemám malé děti, které mne omezují. To už mám děti aspoň deset a víc. A ty už jsou schopné přežít bez maminky za zadkem. Takže pokud mám aspoň na půl roku finance, k tomu základní vybavení, děti tohoto věku, už to není na umreni. Běžně se tu dají vidět i menší děti dojíždějící do města do školy autobusem. Nebo prvnacci chodící do školy a ze školy samotní. Musela bych víc počítat, omezit zbytné věci, ale prostě na smrt to nevidím. Problém je v tom, že když si navyknes na určitý standard, neumíš si představit, že bys ho neměla a povazujes ho za nezbytný. Tohle bohudík nemám, i díky nějakým zkušenostem.
@inkakřivák s remi dětmi to holt může být jinak, jak rady píše Arboretka.
@inkakřivák píše:
@Arboretka po dvaceti letech vztahu už nemám malé děti, které mne omezují. To už mám děti aspoň deset a víc. A ty už jsou schopné přežít bez maminky za zadkem. Takže pokud mám aspoň na půl roku finance, k tomu základní vybavení, děti tohoto věku, už to není na umreni. Běžně se tu dají vidět i menší děti dojíždějící do města do školy autobusem. Nebo prvnacci chodící do školy a ze školy samotní. Musela bych víc počítat, omezit zbytné věci, ale prostě na smrt to nevidím. Problém je v tom, že když si navyknes na určitý standard, neumíš si představit, že bys ho neměla a povazujes ho za nezbytný. Tohle bohudík nemám, i díky nějakým zkušenostem.
Vždyť ti píše že sama měla tříleté dítě. Ty neumíš číst?
@Wilík píše:
Ptala jsem se jednou mého kamaráda jak našetřil a atd, když se podivoval, právě stejnými názory jako jsou tady, o zabezpečení a že lidi neumí šetřit… nakonec když jsme šli do detailu, tak jsme zjistili, že jeho začátek byl následující…Po škole ještě dlouhé roky, bydlel u rodičů, aby si mohl šetřit a nevylezl s holou pr-leli plus mami papi dali bonus..takže kdyz jsme brali jeho plat a kdyby tohle zázemí neměl, těžko by si něco našetřil! neboť by platil pronájem a atd už od začátku…a zbylo by mu velký kulový akorát…takže toť můj názor na místní lidi, kteří krafou hu-bou o tom, jak jsou dokonalost sama a ostatní velká neschopnost…jemu taky to pak přestalo žvanit, když jsme šli do konfrontace a pořádně to propočítali…
Presne jsou to ti co zdedili byt nebo zpriavtizovali 2 panelakove za 200 tosic prodaly kazdy za 2 mega a postavili barak a jsou tak schopni, ze jsou bez hypoteky a vse zvladnou
.
@Arboretka píše:
nemusí, my měli třeba po dvaceti letech vztahu, z toho deset let manželé, osmi a tříleté dítě. Našetřeno ne, krom základních úspor na 12 měsíců přežití, protože jsme všechno cpali do hypoték, co to šlo. Takže ve chvíli mízy po dvaceti letech vztahu jsi v situaci, kdy máš malé děti, které tě těžce omezují v pracovním rozletu, úspory na 6 měsíců, protože půlka je manžela, a skvělé za práci i při rodičácích zaplacené bydlení, o které se pěkně tvrdě začínáš soudit na několik let. Třeba. A Neuděláš nic. Já jen konstatuju, že to manžela sis vybrala sama a tak si za to můžeš sama a někňuč je taková otřepaná zlá fráze. Protože nikdo neví, ani jak se změní on sám, když potká tu novou lásku, která se.re na všechno kolem, natož jak se zachová ten druhý, jak se změní. Protože charakter člověka se pozná v krizi, ne v zamilovanosti a lásce, nejvíc až při rozchodu.
pises to skvele…
Navic ldyz je zenska schopnejsi a samostatnejsi tak do te doby nez ma deti nic moc ve vzrahu nepotrebuje… takze chlap se pozna az kdyz je ubavena s ditete co vubec nespi… samozrejme knochty, co jim manzel jezdi natankovat benzin do toho SUV co si v nem vozi zadeli… tak samozrejme ty si vybiraji jen nekoho, ldo je obskakuje od zacatku… ale vsechny nemuzeme byt ty " babetka se pichla" ![]()
@g.sandova Může to být i jinak, samozřejmě. Prostě každý má jiné zkušenosti, každý má jiný pohled na věc.
@Arboretka A kam jsi dala tu dceru, co chodí už na brigády, a toho syna, co se stará o nemohoucí ho seniora? Musela jsi je vyhnat z domu? To se ti nehodí do srdceryvné Story. Nemám ráda lidi, co neříkají celou pravdu. Protože ta patnáctka klidně může ráno dohlédnout na ty dva, ne? A ty můžeš dělat kariéru. Když tě chlap opustí. Navíc ještě pořád na tom nebudeš tak zle, si myslím. Pořád jste tři dospělí, i když by chlap odešel. A s pěti příjmy se vyjít dá - tvůj, a senioři důchod a příspěvek na péči. Nebo ne?
@inkakřivák píše:
@Arboretka A kam jsi dala tu dceru, co chodí už na brigády, a toho syna, co se stará o nemohoucí ho seniora? Musela jsi je vyhnat z domu? To se ti nehodí do srdceryvné Story. Nemám ráda lidi, co neříkají celou pravdu. Protože ta patnáctka klidně může ráno dohlédnout na ty dva, ne? A ty můžeš dělat kariéru. Když tě chlap opustí. Navíc ještě pořád na tom nebudeš tak zle, si myslím. Pořád jste tři dospělí, i když by chlap odešel. A s pěti příjmy se vyjít dá - tvůj, a senioři důchod a příspěvek na péči. Nebo ne?
Jojo, duchod a prispevek na peci, to je vejvar
.
@Lucie_Sx píše:
Jojo, duchod a prispevek na peci, to je vejvar![]()
.
tak zrovna duchod 20tis + proč ne, že. Tolik mají běžně duchodci v mém okolí.
málo mi to fakt nepřijde.
Kolik ted stoji nahradni matka, milion?
Takze chlap by mohl dat zene pri rozchodu pul mega za dite jako dorovnani vsech tech nepohodli a nevyhod spojenych s rozenim deti, aspon by bylo neco do startu.
@Lucie_Sx neříkám, že je to Vejvara, ale když dáš v jednom domě dohromady plat, dva důchody a dva příspěvky na péči, dá se s tím v pohodě vyjít, ne? Protože my dva musíme vyjít jen s důchody, a ono to jde docela pěkně. Nebo pro někoho to jde a pro někoho ne?
@debra.morgan píše:
tak zrovna duchod 20tis + proč ne, že. Tolik mají běžně duchodci v mém okolí.málo mi to fakt nepřijde.
Asi nekupujes leky a zdravotni pomucky a neplatis pecovatelky
.
@debra.morgan právě. Dva důchody řekněme třicet, dva PP dvacet čtyři, plat budu skromná dvacet. Pokud počítám dobře, je to 74. To už je částka k životu, ne?