Samozivitelky a drahota

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
23.10.22 19:48
@inkakřivák píše:
@Lucie_Sx neříkám, že je to Vejvara, ale když dáš v jednom domě dohromady plat, dva důchody a dva příspěvky na péči, dá se s tím v pohodě vyjít, ne? Protože my dva musíme vyjít jen s důchody, a ono to jde docela pěkně. Nebo pro někoho to jde a pro někoho ne?

Ve vic lidech mas sice vetsi prijem, takze to vypada hezky, ale taky vysoke naklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24993
23.10.22 19:49
@Lucie_Sx píše:
Asi nekupujes leky a zdravotni pomucky a neplatis pecovatelky :nevim:.

leky jo, pečovatelky ne. Na leky posílá ještě vzp příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80136
23.10.22 19:50

@Lucie_Sx však onaje taky neplatí, co psala, ale psala trošku zmatené. Nejdřív že se stará babička o dědu, pak že ona o oba, pak syn o dědu, takže to bude trošku jinak. Ale to je fuk. Pomůcky záleží jaké. Ano pleny jsou sprostě drahé, taky jsme je kupovali. Něco napíše doktor, ale nestačí. Přebalovací podložky, a k tomu pořád jede pračka. Ale pořád bych řekla to jde.
Jednoduše, když musíš, tak vyjdes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80136
23.10.22 19:53

@Lucie_Sx nač? Žárovka svítí při jednoho i deset stejně, kamna hřejí taky stejně. A to je v současnosti největší raketa. Máš vyšší náklady na jídlo, a drogerii. Oblečení pro ty důchodce asi moc ne, podle popisu je minimálně děda ležák. Léky jistě, tam jsou vysoké doplatky často, ovšem od určitého limitu ti přijdou zpět. Pravda za rok, ale přijdou.
My jsme příspěvek neměli, a šlo to taky. Nejhorší ze všeho byla ta neustálá péče. Pořád doma, pořád dohlížet. Ve dne v noci. To je těžké a náročné, ne tak ty finance. Než jsme stačili vyřídit PP a než jsme sehnali nějakou pečovatelku, maminka zemřela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.10.22 20:07
@inkakřivák píše:
@Lucie_Sx nač? Žárovka svítí při jednoho i deset stejně, kamna hřejí taky stejně. A to je v současnosti největší raketa. Máš vyšší náklady na jídlo, a drogerii. Oblečení pro ty důchodce asi moc ne, podle popisu je minimálně děda ležák. Léky jistě, tam jsou vysoké doplatky často, ovšem od určitého limitu ti přijdou zpět. Pravda za rok, ale přijdou.
My jsme příspěvek neměli, a šlo to taky. Nejhorší ze všeho byla ta neustálá péče. Pořád doma, pořád dohlížet. Ve dne v noci. To je těžké a náročné, ne tak ty finance. Než jsme stačili vyřídit PP a než jsme sehnali nějakou pečovatelku, maminka zemřela.

No, ja to vidim u nas a lita to teda strasne. Ona toho pojistovna ve finale zas tak moc neplati.
A to mame naklady na bydleni zatim porad na pohodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80136
23.10.22 20:14

My jsme měli pomůcky vypůjčené z místní charity nebo co to bylo. No a krom těch plen, podložek, mazání a léků, které jsme kupovali stejně pořád, nic moc navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
23.10.22 21:47
@inkakřivák píše:
My jsme měli pomůcky vypůjčené z místní charity nebo co to bylo. No a krom těch plen, podložek, mazání a léků, které jsme kupovali stejně pořád, nic moc navíc.

Ona treba blba naplast na otlaceniny stoji tisicovku a nez ti to projde pres revizaka, radsi to koupis, takovych veci je spousta, doplatky na hodne veci je vetsina ceny, spousta toho hrazena neni vubec. O ruznych doplncich a vitaminech ani nemluvim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80136
24.10.22 07:04

@Lucie_Sx zkus si pronajmout polohovací postel a antidekubitni matrací. To lze vypůjčit.
A na vitamíny a výživové doplňky nevěřím. To je jen obrovský kšeft. Ale ano, ty výdaje jsou.
Záleží skutečně na tom, v jakém stavu ten člověk je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
24.10.22 17:55
@inkakřivák píše:
@Arboretka po dvaceti letech vztahu už nemám malé děti, které mne omezují. To už mám děti aspoň deset a víc. A ty už jsou schopné přežít bez maminky za zadkem. Takže pokud mám aspoň na půl roku finance, k tomu základní vybavení, děti tohoto věku, už to není na umreni. Běžně se tu dají vidět i menší děti dojíždějící do města do školy autobusem. Nebo prvnacci chodící do školy a ze školy samotní. Musela bych víc počítat, omezit zbytné věci, ale prostě na smrt to nevidím. Problém je v tom, že když si navyknes na určitý standard, neumíš si představit, že bys ho neměla a povazujes ho za nezbytný. Tohle bohudík nemám, i díky nějakým zkušenostem.

já jsem ti jasně napsala, že jsem měla po dvaceti letech vztahu tříleté dítě. Moje děti jezdili měziměstským autobosem už od první třídy samotné do školy, tříleté do školky těžko. Nečteš prostě, raguješ na příspěvek a prostě ho nečteš. Tak k čemu pak diskuze? Zase to děti už by byly starší deset let, to už mohou samotné. Napíšu děti 3 a 8 a ty hned ve své reakci napíšeš, že desetileté už jsou velké a samostatné. Ty jsi prostě mimoň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
24.10.22 17:57
@Lucie_Sx píše:
Ona treba blba naplast na otlaceniny stoji tisicovku a nez ti to projde pres revizaka, radsi to koupis, takovych veci je spousta, doplatky na hodne veci je vetsina ceny, spousta toho hrazena neni vubec. O ruznych doplncich a vitaminech ani nemluvim.

třeba kyslík, to je vtipná věc, bez té se dusí a není hrazen. Ale jo, někdo vidí jen pleny a podložky a vůbec nemá představu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
24.10.22 18:07
@inkakřivák píše:
@Arboretka A kam jsi dala tu dceru, co chodí už na brigády, a toho syna, co se stará o nemohoucí ho seniora? Musela jsi je vyhnat z domu? To se ti nehodí do srdceryvné Story. Nemám ráda lidi, co neříkají celou pravdu. Protože ta patnáctka klidně může ráno dohlédnout na ty dva, ne? A ty můžeš dělat kariéru. Když tě chlap opustí. Navíc ještě pořád na tom nebudeš tak zle, si myslím. Pořád jste tři dospělí, i když by chlap odešel. A s pěti příjmy se vyjít dá - tvůj, a senioři důchod a příspěvek na péči. Nebo ne?

já nemám syna, já jsem ti napsala, jak to bylo po dvaceti letech vztahu, protože já jsem reagovala na příspěvek, jak si za to samoživitelky mohou samotné, protože špatný výběr partnera. Tak jsem psala, že po dvaceti letech se může do té dby skvělý partner úplně zbláznit, a že milenkou zblázní. Na to jsi psala, že po dvaceti letech mají velké děti a úspory, tak já ti psala, že já po dvaceti letech děti 3a 8 let a úspory minimální, protože se vše cpalo do hypotéky a že zaplacená nemovitost je ti ve chvíli rozvodu a soudních tahanic na nic finančně. Protože než se z nemovitosti dostaneš k nějakým penězům, je to na roky. Já mám jen dvě děti 10,5 a čerstvě 16. A nejsem samoživtelka, tvůj problém je, že nečteš, dedukuješ, vymýšlíš kraviny, hlavně, že jsi paní nejchytřejší ze všech. Ještě jsi mi i syna přimyslela. Já zase nemám ráda lidi, co bájí, půlku si vymyslí a pak z toho dělají závěry. Když už na něco reaguješ, tak to alespoň čtvi v souvislostech, všude mám citace, na co konkrétně reaguju. Vytrhávat něco z kontextu a přetvořit to, to ti jde skvěle. Já nepsala o sobě, já reagovala na samoživitelky, jen tobě jsem napsala, že já po dvaceti letech měla děti 3 a 8, které tě notně omezují. A jednou jsem si v diskuzi dovolila postěžovat, že nám vyletěla elektřina z lehce přes dvě koruny na skoro 10 korun, což nám bude dělat jen za elektřinu při baráku komplet na elektřinu splátku cca 20.000 a že je to šílené, že s tím budu mít problém. A už to jelo a evidentně pokračuje. Ty jsi prostě opravdu mimoň a ještě ke všemu zlý mimoň, co má za všech okolností pravdu. Hrozný člověk, fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
24.10.22 18:13
@inkakřivák píše:
@debra.morgan právě. Dva důchody řekněme třicet, dva PP dvacet čtyři, plat budu skromná dvacet. Pokud počítám dobře, je to 74. To už je částka k životu, ne?

a když už jsme u toho, nemám dva příspěvky na péči, defacto nemám ani jeden, protože příspěvek na péči náleží seniorovi a ty jsi povinna ho použít pouze na péči, nesmíš ho použít na věci typu bydlení, teplo, elektřina třeba, když už jsi v tom. V případě kontroly prokazuješ ty platby za péči, jen tak jako, že víš úplný prd, o čem píšeš. A získat příspěvek na péči není úplně snadné, ne ve vyšších stupních, protože to posuzuje posudkový. A pokud se senior, sám nají, sám obleče, sám dobelhá na záchod, orientuje se v prostoru a čase, můžeš se jít vycpat, dostaneš tak první nebo druhý stupeň. Na téměř ležáka, který je schopen se ale najíst, když mu to naservíruješ, je schopen se obléct za předpokladu, že mu to oblečení doneseš a mozek mu funguje, to znamená že se orientuje v čase a prostoru a vede konverzaci, dostaneš s odřenýma ušima 3.stupeň, což je 12800, to ti nepokryje ani skutečnou placenou péči o něj sem tam. Ale jsi chytrá a víš, že? To je dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
24.10.22 18:15

Nicméně stále to není o seniorech a o mně, reagovala jsem jen na to, že si za to samoživitelky mohou samotné, protože špatný výběr partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
24.10.22 18:30

. A za další ještě nikde jsem nikdy nenapsala, že mám oba seniory doma, jen ty bájíš. Mám doma jen jednoho, toho bez příspěvku na péči. Druhý s příspěvkem je ve svém bydlení, které je vedle mého, cca deset metrů od vchodu do vchodu, jeho bydlení je uděláno bezbariérově, je přízemní, uzpůsobené jeho pohybovým potřebám, tam já snad stokrát x za den běhám, protože ke mně nelze, můj dům není uzpůsoben ani předělán na ležáka, přes mimoúrovňobé podlahy konče koupelnou, kde se ani nevytočí vozík nenenajede do sprcháče, protože žádný nemám. My zase nemůžeme ta, protože to je prostě malinké, ne pro rodinu s dětmi a případně dvěma seniory, nesmysl. Takže ten jeden senior si ze svého důchodu platí to bydlení sám, ještě ho teď krapet dotuji, prptože i tam stoupla nenormálně platba za elektřinu. A od nového roku jdem deset korun za kilowattu, takže elektřina s elektrokotlem, kdy nepohybující se člověk v posteli při devatenácti Stupních fakt chladne, bude stát téměř dvě třetiny jejího důchodu Buď ráda, že se máš, jak se máš a stále neposouvej ostatním lidem, že se taky mají, protože se máš ty, je už to trapné a obehrané. Ale jinak teoreticky umíš rodině vybájit skvělý příjem, parádní. Jen v podstatě vybájený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116221
24.10.22 19:12
@Arboretka píše: . A za další ještě nikde jsem nikdy nenapsala, že mám oba seniory doma, jen ty bájíš. Mám doma jen jednoho, toho bez příspěvku na péči. Druhý s příspěvkem je ve svém bydlení, které je vedle mého, cca deset metrů od vchodu do vchodu, jeho bydlení je uděláno bezbariérově, je přízemní, uzpůsobené jeho pohybovým potřebám, tam já snad stokrát x za den běhám, protože ke mně nelze, můj dům není uzpůsoben ani předělán na ležáka, přes mimoúrovňobé podlahy konče koupelnou, kde se ani nevytočí vozík nenenajede do sprcháče, protože žádný nemám. My zase nemůžeme ta, protože to je prostě malinké, ne pro rodinu s dětmi a případně dvěma seniory, nesmysl. Takže ten jeden senior si ze svého důchodu platí to bydlení sám, ještě ho teď krapet dotuji, prptože i tam stoupla nenormálně platba za elektřinu. A od nového roku jdem deset korun za kilowattu, takže elektřina s elektrokotlem, kdy nepohybující se člověk v posteli při devatenácti Stupních fakt chladne, bude stát téměř dvě třetiny jejího důchodu Buď ráda, že se máš, jak se máš a stále neposouvej ostatním lidem, že se taky mají, protože se máš ty, je už to trapné a obehrané. Ale jinak teoreticky umíš rodině vybájit skvělý příjem, parádní. Jen v podstatě vybájený

Jak můžeš mít od nového roku deset korun za kWh, když bude zastropovana cena na 6 Kč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová