Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@inkakřivák píše:
@Anna766 Kdyby se mi tam chtěly děti usadit, prerazila bych je. Co by tam dělaly se svou profesí třeba? Člověk se na to musí dívat i z tohoto pohledu. Co bude dělat třeba nějaký matfyzak v takové lokalitě? Nebo doktor třeba. Pojišťovna ho tam nepotřebuje, tudíž mu nedá smlouvu. A jako soukromý, to bude žrát jehličí. Takže ne. Ono je to hezké, že vydrželi doma, ale za jakou cenu? Vybavenost žádná, a měj v tom děti. Takže ideály stranou.
Nevím o jaké lokalitě teď přesně píšeš, ale jakože tam lidi nepotřebují doktora? Tady je třeba naprosto zoufalá situace se zubaři, zacina být i s obvoďáky, dětskými lékaři. Co vím, tak město nabízí i byt.
Jakože jsme takoví dezoláti že si nezaslouží mě lékařskou péči, učitele, a vůbec? Nebo jak tomu mám rozumět…tady žije spousta jak už jsem napsala pracujících lidí, kteří se starají o rekreanty, pacienty lázní atd. Tí můžou vytvářet péči, ale nezaslouží si slušně žití nebo jak?
@inkakřivák píše:
@adresa Pro mne to je docela pochopitelné, žádný rozpor. Žít na Karlovarsku a mít dítě třeba fyzioterapeutka, klidně tam může žít. Ovšem žít třeba někde na Královéhradecku a mít dítě třeba horníka, to už je problém, ne? A jezdím běžné do míst, kde bych žít nechtěla. A ano, moje děti se svou profesí by se v našem prde. lakove živily dost problematický. Pravděpodobně by musely jít do něčeho jiného. A pak by zahodily tu šestiletou dřinu, což mi přijde nesmyslné. Z důvodu nějakého lokalpatriotismu. My jsme taková pidizemicka, a ještě nejsme ochotni se stěhovat za prací. Ale tak dobře, najdu si lázně někde blíž. Abych se nemusela stydět.
A když všichni utečou, vezmu si s klidem stan, spacák a bude e jezdit do liduprázdných oblasti. To bude taky pěkný.
Hlavně si dej bacha aby tam byl nějaký doktor, co ty víš kdy ho budeš potřebovat ![]()
@Anna766 potřebují. Ovšem když mu VZP odmítne smlouvu, tak nenadělá nic. Tabulkové jich je dost.
Myslím si, že když dospělý člověk vyhodnotí situaci a řekne si, ano je tu pěkně, ale žít tu nechci, protože, tak asi ví proč. Když to někdo vyhodnotí jinak a zůstane, taky ví proč. Já se řídím převážně rozumem, zřejmě to není obvyklé. Ale ono se to nikdy úplně nevylidni, o to nemám obavy. Vždycky se najdou ti lokalpatrioti. Je to hezké.
Kdyby něco, tak si dojedu, a kdyby to nešlo, řeknu dětem, ať mě shodí ze skály, dobře?
@Anna766 Jestli jste dezoláti, to nevím, já nevím, co to znamená. Popis, kdo a co to je, jo? A pak se vyjadrim.
Já taky jezdím na výlet a dovolenou do míst, kde bych žít nechtěla a ani nemohla, protože bych se tam neuživila. Co je na tom divného?
@aiwwa Takhle jsem jezdila třeba k tchánům. Nádherná příroda, ale žít tam? Tam bych nechtěla být ani po smrti namalovaná na zdi. Jo, tak na víkend a pryč. Někde se stala chyba.
@inkakřivák píše:
@aiwwa Takhle jsem jezdila třeba k tchánům. Nádherná příroda, ale žít tam? Tam bych nechtěla být ani po smrti namalovaná na zdi. Jo, tak na víkend a pryč. Někde se stala chyba.
No, vždyť jo. Každý máme svá místa na relax, ale na žití těžko. Vůbec nechápu, proč si to holky vzaly osobně.
@aiwwa To jsme dvě. Tak nevím, jet tam? Nebo hledat něco zde, mezi námi naplavami?
@inkakřivák píše:
@aiwwa To jsme dvě. Tak nevím, jet tam? Nebo hledat něco zde, mezi námi naplavami?
Můžeš přijet k nám, tady je sice doktor na každým rohu, ale moc se tu nevylázňuješ. ![]()
@aiwwa píše:
Já taky jezdím na výlet a dovolenou do míst, kde bych žít nechtěla a ani nemohla, protože bych se tam neuživila. Co je na tom divného?
Přesto lidi co tam žijí nejsou o nic horší než jinde (nechci psát v Praze, vím že každý tam nežije). To je to, o čem píšu já.
@aiwwa píše:
A co jsou to ti dezoláti mě teda taky zajímá.
To by nám mohla vysvětlit ta paní, co ty lidi tak nazvala.
@Anna766 píše:
Přesto lidi co tam žijí nejsou o nic horší než jinde (nechci psát v Praze, vím že každý tam nežije). To je to, o čem píšu já.
A kdo říká, že jsou horší?
@Anna766 píše:
Hele, ale to přece Inka nepsala, že by u vás byli horší lidi.