Samozivitelky a drahota

Napsat příspěvek
Velikost písma:
116482
26.10.22 13:45
@Anna766 píše:
To by nám mohla vysvětlit ta paní, co ty lidi tak nazvala.

Divím se, že si to bereš osobně. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
26.10.22 13:48

@inkakřivák No tak to by ses asi divila, kolik nám tu přibylo třeba soukromých zubařů…ceny vyšší jak na klinice v Praze, na pojišťovnu vůbec nedělají…a mají zdá se plno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149305
26.10.22 13:48
@aiwwa píše:
Hele, ale to přece Inka nepsala, že by u vás byli horší lidi.

Celou dobu reaguji na příspěvek o dezolatech z Karlovarského kraje který se mě nelíbil. Doufam že na to mám ještě právo aby se mi nelíbil, když tu žiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116482
26.10.22 13:50
@Anna766 píše:
Celou dobu reaguji na příspěvek o dezolatech z Karlovarského kraje který se mě nelíbil. Doufam že na to mám ještě právo aby se mi nelíbil, když tu žiju.

No, já četla jen ten konec, jak jsi odpovídala Ince, proto jsem se jí zastala, nepřišlo mi, že by psala něco proti tobě nebo místu kde žiješ. To je celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149305
26.10.22 13:53
@aiwwa píše:
No, já četla jen ten konec, jak jsi odpovídala Ince, proto jsem se jí zastala, nepřišlo mi, že by psala něco proti tobě nebo místu kde žiješ. To je celé.

No a já jsem se s dovolením zastala jiných lidí. To snad můžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
26.10.22 13:56
@Anna766 píše:
To by nám mohla vysvětlit ta paní, co ty lidi tak nazvala.

Ano, je to na straně 18, autorkou je @kockaskliba. Ona se takhle povysuje často, asi ještě neslyšela rčení, že kdo léta moc vysoko, tak pak z velké výšky padá. Anebo, když jdeš nahoru, chovej se slušně k lidem, kolem kterých jdeš. Možná je budeš potřebovat, až půjdeš dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116482
26.10.22 14:01
@Denisa56 píše:
Ano, je to na straně 18, autorkou je @kockaskliba. Ona se takhle povysuje často, asi ještě neslyšela rčení, že kdo léta moc vysoko, tak pak z velké výšky padá. Anebo, když jdeš nahoru, chovej se slušně k lidem, kolem kterých jdeš. Možná je budeš potřebovat, až půjdeš dolů.

Jo, už jsem dočetla. Ale je to nick @šklíbakočka
Na takový výkřiky bych vůbec nereagovala. To je to stejný jako kecy na Pražáky, Moraváky, Brňáky. Vždycky to ukazuje na úroveň toho kdo to plácá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33632
26.10.22 15:25
@aiwwa píše:
No, vždyť jo. Každý máme svá místa na relax, ale na žití těžko. Vůbec nechápu, proč si to holky vzaly osobně.

Já si to osobně neberu, neziju tam. Ale přijde mi zvláštní jedním dechem říct, že se vlastně divím, že tam lidé žijí, když je to tam taková mizerie, a zároveň že se tam těším, jak si tam užij radovánek a budou se tam o mě starat.
Protože, jak jsem psala, kdyby těch lidí nebylo, tak my, co tam radi jezdíme, bychom tam mohli tak nanejvýš pod stan
Mně to proste přijde divné takhle se k těm lidem vyjádřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149305
26.10.22 15:27
@adresa píše:
Já si to osobně neberu, neziju tam. Ale přijde mi zvláštní jedním dechem říct, že se vlastně divím, že tam lidé žijí, když je to tam taková mizerie, a zároveň že se tam těším, jak si tam užij radovánek a budou se tam o mě starat.
Protože, jak jsem psala, kdyby těch lidí nebylo, tak my, co tam radi jezdíme, bychom tam mohli tak nanejvýš pod stan
Mně to proste přijde divné takhle se k těm lidem vyjádřit.

Děkuju. Konečně někdo pochopil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
26.10.22 15:32

@Monchichik Ano, zubaři. Obvodního máš soukromého? ORL? Gynekolog? Třeba. Ne každý lékař je zubař.
@Anna766 A co mám s tím příspěvkem společného já? Žila jsem jinde, popsala jsem naše město. A najednou bych si měla dělat hlavu z toho, že když jsem se odstěhovala, neměla bych jezdit do západočeských lázní? A co jsou ti dezolati?
@adresa Ty vážně neumíš číst? Kde se divím, že ti lidé tam žijí? Jen jsem napsala, že bych svým dětem prerazila nohy, kdyby chtěli se vrátit do jejich rodného města, ne do karlovarského kraje. Protože se ve škole nadřeli jak blázni, a tam by jim celé studium bylo k prdu. Notabene my v tom městě žili, vím, kam se řítilo už před dvaceti lety, vím, jak vypadá teď. Takže jak oni, tak já, jsme asi líp schopni posoudit, zda by se tam uplatnili nebo ne. Ty víš, kde jsem žila? Nevíš. Já jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
26.10.22 16:10

Zareaguju hromadně. Dezoláty jsem nenazvala lidi z K kraje, ale všechny, kdo se účastní demonstrací (Čechy Čechům apod.) na Václaváku, ať jsou odkudkoliv. Mohla bych použít i peprnější termíny, ale tento snad stačí. Termín jde snadno vyhledat, používá se běžně. A tento termín budu používat znovu. Pro tyto lidí žádné pochopení nemám, účastnit se demonstrace, na které se podporuje Putin a mává ruskými vlajkami, je tedy úplně dno. Kdo to pořádá, bylo přece známo předem. Mj. jiní pisatelé běžně užijí termín bezmozci. Já jsem ještě mírná.
K kraj znám velmi dobře jak díky osobním tak pracovním vazbám. Hodně často tam také jezdím tak i tak.
K kraj má obrovské množství problémů historicky (Sudety, dosídlení, účelový vznik malého kraje atd.) i dnes. Nemá žádnou VŠ, špatné zdravotnictví, nemocnice dnes vlastně jen KV a skomírající Cheb. Sokolov a Ostrav je Penty. Ostatní zanikly. Průmyslové podniky nic moc, kraj stojí na službách. Díky změně hostů (dříve hodně Rusů) se také změnily platy resp. příjmy v šedé zóně, abychom byli konkrétní.
K zastupitelům, hejtmance atd. se nebudu vyjadřovat, nemám tam volební právo, koho si zvolili, toho mají. Jak dopadají volby, se každý může podívat např. SPD 12.7, celostátně 9.5 atd. Nejhorší vzdělanostní struktura z celé ČR, vzdělaní lidé odcházejí. Alkoholismus. Drogy. Prostituce. Atd.
Určitě tam žije plno pracovitých lidí, konec konců, ti kteří třeba každý den pendlují do Německa, líní nebudou. Ale nespokojenost je tam obrovská, je to cítit na každém kroku a bohužel také vidět právě v těch službách. Možná si to místní neuvědomují, ale rozdíl je markantní.
Poslední poznámka, velmi mne překvapuje, že se K kraj vůbec nesnaží vytěžit nic z Unesca, kde má 2 místa přece. Ted by do K kraje měly jít velké peníze z EU, tak se uvidí, zda se něco změní. Ale ječení na Václaváku pod ruskými vlajkami asi není to pravé a nic nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
26.10.22 16:17

Vysoká škola tady je…už celkem dlouho…ekonomická fakulta a mám za to, že i pedagogická…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
26.10.22 16:20
@Monchichik píše:
Vysoká škola tady je…už celkem dlouho…ekonomická fakulta a mám za to, že i pedagogická…

Není, je to Ekonomická fakulta Plzně v Chebu. K kraj vlastní VŠ nemá, naopak se stahují pryč i pobočky jiných VŠ (např. UK). Veřejná VŠ tam prostě není. Což má na ten kraj velmi negativní dopad, proč tam není, nevím…
Byla tam nějaká soukromá, ta je teď součástí VŠFS.

Příspěvek upraven 26.10.22 v 16:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32215
26.10.22 16:23

@šklíbakočka jo, já vím, tak jsem to myslela…že tady je vysoká škola…pobočka plzeňské…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
26.10.22 16:26
@Monchichik píše:
@šklíbakočka jo, já vím, tak jsem to myslela…že tady je vysoká škola…pobočka plzeňské…

Ano, ale ten kraj by potřeboval svoji vlastní VŠ a to veřejnou. To pak může udržet absolventy, přitáhnout peníze atd. Kolem mohou vzniknout malé firmy…
Problém je také to, jak je ten kraj maličký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová