Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@šklíbakočka No my tady máme jen pole montovacích hal…příšernost…
@šklíbakočka
což je velmi smutné… ![]()
mám KV ráda a je obrovská škoda, jak ten kraj dopadá… a vzdělanost je právě základ pro lepší budoucnost…
@Monchichik píše:
@šklíbakočka No my tady máme jen pole montovacích hal…příšernost…
Pokud tam nebudou vzdělaní lidé (a tím nemyslím jen VŠ) tak tam nepůjdou firmy s vyššími ambicemi. Čili je to celé dokola. Je to opravdu hodně špatné…
Ale Ostravě se to povedlo, jde nahoru…
@šklíbakočka nic proti, ale prohlížela jsem fotky co nejpodrobněji a našla jsem buď české vlajky nebo červené se zlatým českým lvem. Nenašla jsem jedinou ruskou. A hledala jsem, protože toto tu tvrdilo víc lidí. Můžeš dát odkaz?
@inkakřivák já teda taky co jsem doteď vždycky viděla a četla, tak to bylo proti vládě, drahotě atd, vlajky české…nikdy jsem neviděla nikoho s ruskou vlajkou…
@inkakřivák píše:
@šklíbakočka nic proti, ale prohlížela jsem fotky co nejpodrobněji a našla jsem buď české vlajky nebo červené se zlatým českým lvem. Nenašla jsem jedinou ruskou. A hledala jsem, protože toto tu tvrdilo víc lidí. Můžeš dát odkaz?
Ano, možná moje chyba, byly to totiž vlajky SSSR, ale převažovaly české, to je pravda
např. You tube je tam dost sestřihů, já jsem tam nebyla, vycházela jsem ze sestřihů na you tube
mj. k plánované demonstraci 28.10. 2022 podporovatelé, staré známé tváře… ![]()
@šklíbakočka Ale tam nebyly ani ty sovětské. Našla jsem rudé, ale na všech byl lev, ne srp a kladivo. Fakt jsem hledala, protože se o tom mluvilo. Jestli máš fotku, ukaž. Nebo hod odkaz.
@šklíbakočka nebo dej odkazy na videa, já se ráda kouknu, jestli něco uvidím.
@inkakřivák tak to jsem špatně pochopila, když Anna psala o svém kraji, kde žije, viz níže druhá citace, a ty jsi na to psala to v první citaci níže
Opravdu jsem z toho nepochopila, že píšeš o svém předchozím bydlišti. To by možná bylo dobré příště napsat přesněji - že i když cituješ, tak komentář se týká trošku něčeho jiného. Z toho co jsi psala se to neda poznat.
@inkakřivák píše:
@Anna766 Kdyby se mi tam chtěly děti usadit, prerazila bych je. Co by tam dělaly se svou profesí třeba? Člověk se na to musí dívat i z tohoto pohledu. Co bude dělat třeba nějaký matfyzak v takové lokalitě? Nebo doktor třeba. Pojišťovna ho tam nepotřebuje, tudíž mu nedá smlouvu. A jako soukromý, to bude žrát jehličí. Takže ne. Ono je to hezké, že vydrželi doma, ale za jakou cenu? Vybavenost ****žádná, a měj v tom děti. Takže ideály stranou.
@Anna766 píše:
O to víc si vážím lidi kteří odtud neutíkají a pracují tu, snaží se i v tom marastu. A ano uráží mě blbé kecy o dezolatech. Žiju tu celý život a jdou tu i skvělí pracovití lidé. I když je to jenom internet, tak by lidi měli občas přemýšlet než někoho urazí.
A omyl, můj. Na těch červených vlajkách byl nápis KSČM. https://www.seznamzpravy.cz/…ekaji-215478
@inkakřivák píše:
@jkra Taky jsem bydlela v takové lokalitě. Děcka po škole se tam nevracela, bohudík. Protože co tam? Práce nic moc, peníze - no nejnižší průměrný příjem v zemi podle krajů. V našem městě ani jedny jesle, jediná školka, zavřená nemocnice, gympl jako jediná SS v ohrožení, co tam? Jak říkal můj bývalý nadřízený - město vdov a sirotků ( prostě mrtvé).
@adresa Protože ty jsi reagovala na to, že si protiřečim . V původním svém příspěvku jsem psala, že jde o mé rodné město. Tam jsem to uváděla.
@inkakřivák píše:
@Anna766 Kdyby se mi tam chtěly děti usadit, prerazila bych je. Co by tam dělaly se svou profesí třeba? Člověk se na to musí dívat i z tohoto pohledu. Co bude dělat třeba nějaký matfyzak v takové lokalitě? Nebo doktor třeba. Pojišťovna ho tam nepotřebuje, tudíž mu nedá smlouvu. A jako soukromý, to bude žrát jehličí. Takže ne. Ono je to hezké, že vydrželi doma, ale za jakou cenu? Vybavenost žádná, a měj v tom děti. Takže ideály stranou.
A tady znovu píšu - doma. Z toho snad muselo být jasné, že mluvím o rodném městě.
Ale nikde jsem nepsala, že lidé, kteří tam žijí, jsou horší nebo špatní.
A upřímně, já bych třeba nechtěla žít ani v Praze a ani v těch Karlových Varech třeba. Moc lidí. Zajet kouknout, proč ne. Žít trvale ani omylem. To není žádné útočení, to je prostě vyjádření názoru. Pokud si to někdo přeloží jinak, je to jeho problém.
@inkakřivák ale tohle jsi psala až potom? Já reagovala na to co jsem citovala.
Ale nechci se hádat o slovíčko, to ne.
To všechno jsem psala ještě před tou tvou reakcí, proto mne mírně řečeno překvapil tvůj útok. Že si tam chci jet užívat. A proč ne? Prostě hloupá reakce.
@inkakřivák ne, o lidech, ze jsou horší, jsi nepsala. O tom kraji, že žít tam ani omylem, děti prerazit, ale do lázní na radovánky jo. Aspoň tak jsem to v těch prvních dvou mnou citovaných komentářích četla. Ale mohla jsem se překouknout
@adresa tak si nalistuj stranu 19 a přečti si to. Znovu, pomalu a pečlivě. Píšu nejprve o našem městě a pak o návratu děti domů. Domů.