Samozivitelky a drahota

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32199
20.10.22 16:17

@Arboretka Ano, s tím pěstounstvím o tom vím…to vymyslet dokážou…o dávkách taky mají přehled, o kterém se nám ani nesní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
20.10.22 16:19
@Anna766 píše:
Nikdo nepíše o o luxusním žití. O tom to není přece. Ale mě tedy opravdu vadí, když si tyhle rodiny přijdou bez hnutí prstem na dost peněz a na druhou stranu se tu vyčte pracující rodině přídavek na dítě, což se tu běžně děje. Chápeš?

oni dokonce, jsem četla článek, obesílali rodiny, že by měly nárok na přídavek na dítě, protože lidi se o to stydí žádat, všude kampaně, zažádejte si o příspěvek na bydlení, pomůže vám, lidi se stydí žádat. Spustili to online, aby t pro ty lidi bylo „anonymně“. Přesně kvůli tomuto, kvůli nadávání až zlému osočování, pokud si snad někdo dovolí si zažádat. Že jsou platy plně pracujícího člověka takové, že v pohodě dosáhne na dávky sociální podpory, to ty nadávačky netankuje, ony jsou za vodu, jsou chytřejší, krásnější, úspěšnější, lépe se učily, lépe budovaly kariéru, jejich manželé jsou úspěšnější, lépevydělávající, dokonce mají ty manžele, takže nejsou samoživitelky, které si za to můžou samy. Prostě takoví lepšolidé. Než ti ostatní pracujících, sice poctivě, dlouhodobě, plnou pracovní dobu, ale na těch nižších pozicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
20.10.22 16:22
@Anna766 píše:
Samozřejmě že na pomoc státu má právo ten kdo pracuje. To chceš nějak rozporovat?

Ano, to chci rict. Pravo na pomoc v demokraticke spolecnosti ma podle me kazdy. Taky ji dostava, napriklad postizeni. Vem si priklad nekoho s postizenim, nikdy nepracoval, ma dalsi dite s postizenim, a nemel by mit tedy narok na nic, ze jako nepracoval? Tohle diskriminacni vnimani nejakeho naroku na pomoc mi neprijde dobry. Protoze se to tyka nas vsech, az se do te situace dostaneme - a nekdo tu situaci muze hodnotit uz jako tu nenarokovost. Samozivitelka si muze za vyber chlapa, dalsi za spatne placenou praci, postizeni, Romove zas za to, ze je treba tolik nechteji zamestnat nebo sezenou jen nic moc praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32199
20.10.22 16:22

@Arboretka Měly tady zůstat přídavky plošně jako to bylo kdysi a jako je to třeba v Německu..prostě přídavek na dítě a hotovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
20.10.22 16:25
@Monchichik píše:
@Arboretka Měly tady zůstat přídavky plošně jako to bylo kdysi a jako je to třeba v Německu..prostě přídavek na dítě a hotovo…

chtěla bych se ohánět částkou, co by to stálo veřejné finance a že žít na dluh jako ne…ale s tím, co se děje s financemi by byl tenhle argument jaksi asi mimo, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32199
20.10.22 16:26

@alatheia1 Budeš motat dohromady někoho, kdo je lemra a nehodlá nikdy pracovat a vede k tomu i svoje děti s tím, kdo je postižený? Romy nechce nikdo zaměstnat? Tak ať je zaměstná nějaký Rom…bohužel tohle jsou všechno zkušenosti a těch, kteří opravdu do práce chtějí moc není…a většinou jsou v práci to ti, kterých rodiče také pracovali a k něčemu je vedli…a až se dostaneš do situace, že budeš potřebovat pomoc, tak se dozvíš, že máš prodat auto, televizi a že ti mají přispět tvoji rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149208
20.10.22 16:28
@alatheia1 píše:
Ano, to chci rict. Pravo na pomoc v demokraticke spolecnosti ma podle me kazdy. Taky ji dostava, napriklad postizeni. Vem si priklad nekoho s postizenim, nikdy nepracoval, ma dalsi dite s postizenim, a nemel by mit tedy narok na nic, ze jako nepracoval? Tohle diskriminacni vnimani nejakeho naroku na pomoc mi neprijde dobry. Protoze se to tyka nas vsech, az se do te situace dostaneme - a nekdo tu situaci muze hodnotit uz jako tu nenarokovost. Samozivitelka si muze za vyber chlapa, dalsi za spatne placenou praci, postizeni, Romove zas za to, ze je treba tolik nechteji zamestnat nebo sezenou jen nic moc praci.

Pomoc není vychcanost brát veškeré dávky co jsou a nepracovat. Pomoc je pomoc.
A srovnávat péči o postižené dítě a nepřizpůsobivé je velký úlet. To mi promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32199
20.10.22 16:28

@Arboretka tak třeba kdyby to bylo plošně, nemusela by banda úřednic klovat přídavky do počítače, prověřovat zda máš nárok a podobně…a dávky ostatní by pro ty, kdo nikdy nepracovali byli jen rok a dost…potom třeba veřejně prospěšné práce atd…pak by zbylo dost na ty, kteří to opravdu potřebují…a v situaci, kdy se vláda chová jako ožralí milionáři by to bylo už jedno… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149208
20.10.22 16:34
@Monchichik píše:

Plošně a vsem pracujícím. To jsem psala i u těch pěti tisíc jednorázového příspevku. Plošně a všem těm, kde aspoň jeden z rodičů pracuje. Tohle bych si i u těch příspěvků na děti uměla představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32199
20.10.22 16:36

@Anna766 Jo, taky bych byla pro…ubylo by i administrativy…však je to pro dítě, ne? kdo by je nechtěl, nepotřeboval…může je dát na charitu…jeho volba…a samozřejmě jen těm, kteří pracují…aspoň jeden z rodičů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
20.10.22 16:51
@Anna766 píše:
Pomoc není vychcanost brát veškeré dávky co jsou a nepracovat. Pomoc je pomoc.
A srovnávat péči o postižené dítě a nepřizpůsobivé je velký úlet. To mi promiň.

A vidis, jako ulet mi to neprijde. Nekdo jiny zas srovna neprizpusobive a samozivitelky, co maji treba deti s vice muzi. I ti neprizpusobivi mohli chodit do zvlastni skoly, nic moc neumi a praci najit je pro ne tezke nebo nic jineho v zivote nepoznali. Kdyz ma nekdo postizeni a chce si pro radost udelat dite, taky na nej bere davky, ma invalidni duchod a pracovat treba ani nebude, to dite muze byt taky postizene a ta dotycna to vi. Myslim, ze je dobre si uvedomit, ze ty davky slouzi taky k uchovani socialniho smiru ve spolecnosti. Neni dobre na nekoho ukazovat, ze je horsi, jen proto, ze neschvalujeme jeho zivotni styl nebo rozhodnuti. To uz podle me je totiz podobne jako kdyz se nekdo povysuje nad nevzdelanou samozivitelku, ktera si spatne vybere chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
20.10.22 16:58

Mě by jen zajímalo, jestli ty lepšobáby s lépe vydělávajícími manžely teda odváží SUVéčky svoje použitý vložky a slupky od banánu na skládku, pečou chleba a umí si opravit ucpanej záchod.
Protože aby tohle nemusely dělat, tak jsou ti ti, co i se zaměstnáním dosáhnou na sociální dávky.
A až se jim lepšomanžel zakouká do ještě prsatější kolegyně, tak by bylo dobrý vědět, že jejich žádost o rozvod bude z 90 % obhospodařovat úřednice, zapisovatelka na soudě, která tam sedí za dvacku měsíčně. Takže má možná taky přídavek na své dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149208
20.10.22 17:06
@alatheia1 píše:
A vidis, jako ulet mi to neprijde. Nekdo jiny zas srovna neprizpusobive a samozivitelky, co maji treba deti s vice muzi. I ti neprizpusobivi mohli chodit do zvlastni skoly, nic moc neumi a praci najit je pro ne tezke nebo nic jineho v zivote nepoznali. Kdyz ma nekdo postizeni a chce si pro radost udelat dite, taky na nej bere davky, ma invalidni duchod a pracovat treba ani nebude, to dite muze byt taky postizene a ta dotycna to vi. Myslim, ze je dobre si uvedomit, ze ty davky slouzi taky k uchovani socialniho smiru ve spolecnosti. Neni dobre na nekoho ukazovat, ze je horsi, jen proto, ze neschvalujeme jeho zivotni styl nebo rozhodnuti. To uz podle me je totiz podobne jako kdyz se nekdo povysuje nad nevzdelanou samozivitelku, ktera si spatne vybere chlapa.

Takže pro uchování sociálního smíru budeme beze slova posílat třetí generaci nepracujících složenky, ale můžeme se zbláznit když pracující rodina si zažádá o pět tisíc jednorázového příspěvků. A o tom já píšu.
Zbytek je omáčka. Životní styl je něco jiného než žít na úkor druhých. To si pleteš pojmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
20.10.22 17:30
@Anna766 píše:
Takže pro uchování sociálního smíru budeme beze slova posílat třetí generaci nepracujících složenky, ale můžeme se zbláznit když pracující rodina si zažádá o pět tisíc jednorázového příspěvků. A o tom já píšu.
Zbytek je omáčka. Životní styl je něco jiného než žít na úkor druhých. To si pleteš pojmy

Vis, ono to neni tak jednoduchy. Pokud nekdo nevidi v rodine nikoho pracovat, nema vzdelani, pripadne i nizsi IQ, tak uplatneni je tezke. Navic je dost iluze, ze Cesko je nejak vyrazne socialni stat rozdavajici na ruzne nepracujici skupiny majlant. Ta skupina, o ktere pises, je castym a vdecnym tercem, ovsem ze by se na ni vynakladaly tak obri castky, je spis jen dojem, ktery tady cela leta vyvolavaji ruzni politici, kteri na tehle retorice ziskavaji hlasy. Ale jako vybit si na nich frustraci, to lidem jde dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32199
20.10.22 17:31

@alatheia1 Srovnávat nepřizpůsobivé a samoživitelky nelze ani omylem…kvůli sociálnímu smíru živíme pomalu už majoritu…jak dlouho tohle půjde? Nedala bych jim nic…a do práce…jako to kdysi bylo…dělat museli všichni…a podle mě to tak bylo správně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová