Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@neila píše:
Tak! Tohle do kamene tesat! Stát tady totiž absolutně nepodporuje/nemotivuje lidi pracovat, ale spíš naopak. Tři pr.dele dávek přímo vybízí k tomu, aby se některé skupiny ani nenamáhaly přemýšlet nad výdělkem, protože stát jim zadotuje vše, co potřebujíŽe by tito lidé mohli žít lépe kdyby pracovali, to je úvaha naprosto mimo jejich akční rádius… Nač taky, že…
Někteří by nedosáhli na takový plat, v jaké výši mají dávky. To je super prů. ser, že to došlo tak daleko. Pracující člověk by se měl mít prokazatelně daleko lépe než nepracující.
@truelly píše:
Někteří by nedosáhli na takový plat, v jaké výši mají dávky. To je super prů. ser, že to došlo tak daleko. Pracující člověk by se měl mít prokazatelně daleko lépe než nepracující.
ano, přesně tak. Ale to tady nefunguje, bohužel… ![]()
@truelly píše:
Což tak ale není. Ne vždy. Ty nůžky mezi minimálním platem a dávkami by měly být rozevřené mnohem víc.
Je smutný že rodina, kde pracují oba partneři, jsou nuceni vzít si například příspěvek na bydlení, a jsou srovnáváni s nepřizpůsobivými, kteří se válejí doma léta a berou od státu co to dá.
Nemůžeme skutečně být všichni lékaři a vedoucí korporatů. Každá práce by měla být vážená a často tomu tak není.
@Anna766 tak. Pokud ten člověk odvádí slušnou práci, měl by mít peníze na důstojný život a z výplaty si dovolit víc než flink. Stejně tak lidi, kteří (by) pracovali, ale nemůžou kvůli zdraví.
Pokud jde o „otce“, kteří neplatí alimenty, jsem ráda, že je konečně náhradní výživné od státu. Je to lepší než nic, ale nechápu, proč není v té výší, v jaké bylo určeno otci. A ještě bych na neplacení nacvakla pokuty a penále, tak jako na neplacení zdravotního sociálního pojištění.
Ale na to jaksi není dost politické vůle. Stejně jako na zrušení lichvy. Kolik lidí to přivedlo do neštěstí. Nevinných lidi, tím myslím partnery, děti, rodiče.
@Anna766 píše:
Což tak ale není. Ne vždy. Ty nůžky mezi minimálním platem a dávkami by měly být rozevřené mnohem víc.
Je smutný že rodina, kde pracují oba partneři, jsou nuceni vzít si například příspěvek na bydlení, a jsou srovnáváni s nepřizpůsobivými, kteří se válejí doma léta a berou od státu co to dá.
Nemůžeme skutečně být všichni lékaři a vedoucí korporatů. Každá práce by měla být vážená a často tomu tak není.
No nevim, byla tady diskuze, kde meli prispevek na bydleni na snad 3kk, jestli se nepletu. Kdyz nekdo navrhnul, proc nejsou v mensim a levnejsim, tak pry by platili ze sveho stejne a meli by mensi byt, ze chteji bydlet v centru.
@Tarena píše:
No nevim, byla tady diskuze, kde meli prispevek na bydleni na snad 3kk, jestli se nepletu. Kdyz nekdo navrhnul, proc nejsou v mensim a levnejsim, tak pry by platili ze sveho stejne a meli by mensi byt, ze chteji bydlet v centru.
Diskuzi jsem neviděla. Takze neposoudim Ale sama za sebe ti napíšu že radit rodině kde pracují oba, aby se i s třeba dvěma dětmi odstěhovali do garsonky, přijde vtipná, když si musí žádat o příspěvek na bydleni zatímco si rodina nepřizpůsobivých co rodí děti jak na běžícím pásu, protože si žijí v pronajatém domě za státní peníze které pobírají léta a léta a o práci ani nezavádí a těm to nikdo neřekne a ještě se tu dočtu, jak je vlastně dotovat stát musí, protože by chudáci museli hlady krást.
@Tarena píše:
tak není důležitá dispozice, ale celková výměra bytu. Já měla 2kk a na m2 byl o dost větší než bratrův 3+1… Nicméně ano, pokud někdo dokáže větší byt ufinancovat jen s příspěvkem od státu, a přitom má reálnou možnost odejít do menšího, aniž by mu to navýšilo náklady na nic jiného, tak je to donebevolající nehoráznost, kterou by stát dotovat rozhodně neměl.
@neila píše:
tak není důležitá dispozice, ale celková výměra bytu. Já měla 2kk a na m2 byl o dost větší než bratrův 3+1… Nicméně ano, pokud někdo dokáže větší byt ufinancovat jen s příspěvkem od státu, a přitom má reálnou možnost odejít do menšího, aniž by mu to navýšilo náklady na nic jiného, tak je to donebevolající nehoráznost, kterou by stát dotovat rozhodně neměl.
Tam slo i to, ze nechteli z centra a holt v centru jsou ty byty drazsi.
@Tarena píše:
Proč nechtěli z centra? Z jakého důvodu?
My šli do města schválně, kvůli synovi, abychom měli v dostupnosti spec. školu. Nejsem a nikdy jsem nebyla samoživitelka, tak jsme dávky nějak zvlášť nepobirali ( samozřejmě rodičák ano, proto píšu ne nějak zvlášť). Ale dokážu si představit, že kdybych tu napsala, že si žádám příspěvek na bydlení, určitě by se mi tu dostalo rady, jak když na to nemáme, tak se máme odstěhovat někam do menšího, na vesnici a podobně.
@Tarena píše:
já to registrovala jen v rychlosti, tak nevím jestli nebylo zodpovězeno - ale ono někdy si tím okrajem člověk opravdu nepomůže. Pokud by to znamenalo dojíždět do práce denně, což teď asi nemuseli, tak ta finanční úspora opravdu nemusí přijít, někdy je to i naopak.. ![]()
@Anna766 píše:
Proč nechtěli z centra? Z jakého důvodu?
My šli do města schválně, kvůli synovi, abychom měli v dostupnosti spec. školu. Nejsem a nikdy jsem nebyla samoživitelka, tak jsme dávky nějak zvlášť nepobirali ( samozřejmě rodičák ano, proto píšu ne nějak zvlášť). Ale dokážu si představit, že kdybych tu napsala, že si žádám příspěvek na bydlení, určitě by se mi tu dostalo rady, jak když na to nemáme, tak se máme odstěhovat někam do menšího, na vesnici a podobně.
No protoze se jim tam libilo, na sidlisti by platili stejne a takhle jim ten prispevek zajistoval lepsi bydleni. No nekdy je to absurdni.
@neila píše:
já to registrovala jen v rychlosti, tak nevím jestli nebylo zodpovězeno - ale ono někdy si tím okrajem člověk opravdu nepomůže. Pokud by to znamenalo dojíždět do práce denně, což teď asi nemuseli, tak ta finanční úspora opravdu nemusí přijít, někdy je to i naopak..
Vsak oni by nemeli usporu. Platili by pry stejne, jen takhle meli drazsi byt v centru, protože k tomu meli prispevek na bydleni.
@Tarena píše:
Vsak oni by nemeli usporu. Platili by pry stejne, jen takhle meli drazsi byt v centru, protože k tomu meli prispevek na bydleni.
ne, tak jsem to nemyslela. Myslela jsem to tak, že příspěvek by možná žádali tak jako tak, protože kdyby se jim nějak markantně zvýšili náklady na dopravu, tak by jim stejně na bydlení nezůstalo dost…
@Alilali píše:
A pojem samoživitelka se používá kdy?Ty nedostáváš na děti alimenty? Já ano a pojem samoživitelka doslova nesnáším.
Mám chuť spustit fanfáry!!! Konečně názor, se kterým souzním. Samoživitelka je podle mne pouze znásilněná neznámým pachatelem, která si rozhodla dítě ponechat. Takové ženě bych poskytla max. podporu. V jiném případě je to rozvedená žena či vdova.
Banda ženštin, které mají s přítelem sem dítě, s přítelem tam další.. Stačí si jen tady pročíst diskuze. Plodí se, nepřemýšlí. Myslím, že ženské, která je s partnerem nějakou rozumnou dobu, než začne plodit, hrozí, aby zůstala na mateřské / rodičovské dovolené sama, málokdy.
Nesouhlasím s tokem dávek, které jsou ve smyslu „samoživitelství“ poskytovány. Hnusí se mi kult trpitelek, kterým jsme masírováni, abychom drželi h*by a platili za blbost jiných ze svých daní. O zneužívání dávek nemluvě. Všude, kam se podívám.
A jaké ty dávky teda pobírají? Vím že je příspěvek na bydlení a jsou přídavky na dítě, na obojí jsou nějaká kritéria platná pro všechny, pokud je lidé splňují, dostanou je, ať jsou samo nebo nesamo živitele.
Jaké další dávky tedy?