Samozivitelky a drahota

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
18.10.22 20:16
@B4RC3LON4 píše:
Průměr 15-20 tisíc to už teď bude daleko víc

Tím spíše mají uvažovat hlavou a trochu si před dítětem našetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15872
18.10.22 20:53
@Burj Chalifa píše:
Tím spíše mají uvažovat hlavou a trochu si před dítětem našetřit.

Nebo zodpovědně vybrat partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76872
18.10.22 20:56
@Anna766 píše:
V podstatě s těmi dětmi nemají nic společného. :D

no, někteří ne - naštěstí jsou to výjimky, snad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76872
18.10.22 20:58
@B4RC3LON4 píše:
Zlato chce to klid :P

já jsem klidná, nafinguju IQ 60 a dostanu ještě invalidní důchod na hlavu a opatrovníka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.10.22 21:33
@Zumpa píše:

Zatím se dalo zodpovědně vybírat. Ale mám velkou obavu, jaký výběr budou mít moje dcery za několik let.
Když se šíří nezodpovědnost, rozmazlenost a rozcapenost mezi aktuální mládeží. Můžou si dělat, co se jim chce a bez studu nebo následků. Nevychovanost v plném proudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
18.10.22 22:01
@B4RC3LON4 píše:
Průměr 15-20 tisíc to už teď bude daleko víc

Víš co, jak kde, jak za co. Málokterá matka ročního prcka může pracovat 8 nebo 12 hodin. Ne že by nebyly schopné pracovat, ale kdo by tak dlouhý čas zaplatil. Takže příjem 15-20 tisíc není mimo realitu. A bohužel často je to plat za full time.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33532
18.10.22 22:25
@Zumpa píše:
Opravdu? A kdo přesně jim bránil, aby si něco uspořily? A někdo jim brání, aby během RD vykonávaly jinou činnost?
Aneb kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, běží na pracák.

Nevím, přečetl sis co píšu a na co reaguji?

** na pomoc s domacnosti jsem mela uklizecku, nechala si vozit obedy, kdyz jsem potrebovala vypnout, tak si pozvala chuvu… ted se zrovna chystame na predvanocni lyzovani do francie i s detma… mame zamluveny hotylek pod sjezdovkou a wellnesskem**

To není mít „něco předem do rezervy“, to se na mě nezlob, ale kdyby každý, kdo chce mít jednou děti, měl mít předem zajištěnou :? kromě bydlení, práce a rozumné rezervy ještě rezervu pro případ, že se na něj vykasle partner a zůstane s dětmi sám, a to tak velkou, aby zvládl platit uklízečky, dovazku jídla, chůvy a wellness a lyže ve Francii, tak budou rodit v 50. A hned po šestinedělí si vydělat s miminem na klíně dost na udržení životního standardu a spořit dětem na kvalitní vzdělání, zubaře, kroužky atd.
Nezpochybnuju tvrzení, že se to někomu daří, ale nemůže se to dávat za vzor, to fakt ne. Tvoje máma, manželka, sestra, dcera tohle zvládly? Vydělat kolem 80-100 tisíc s miminem na klíně? :) a samozřejmě se dítěti i věnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33532
18.10.22 22:33

@Zumpa a kdo jim brání si vydělat pri RD? Objektivně dost často jim v tom brání to dítě :) At už tím, že je často nemocné a bez partnera se nedá brigáda apod plánovat, nebo tím, že pro ně v okruhu 50km nejsou jesle.
Ne každý vyděláva z domova od počítače. Někdo nám musí to mliko a jogurt vyrobit a někdo utrit zadek v LDN. atd.
Jo, dá se leccos. My na to byli dva a potkavali se jeden rok ve dveřích u předání dítěte. Ale že bych se citila jak heroina a bíla se v prsa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33532
18.10.22 22:40
@Anna766 píše:
Všichni/všechny budou spořit před početím a čekat až bude dost peněz, dům, auto…už teď vymíráme, kolem mě samý jedináček, populace stárne, už teď převažují staří nad dětmi, s takovou nechci vidět jak to půjde dál.
Za nějakou dobu budeme stát seniorů a Romů, těm je to jedno, ti rodí furt pryč. Akorát ti asi státu do kasy sypat na důchody nebudou.

Před početím i po početí a pokud nelze vykonávat profesi zdravotní sestry, laboratorniho technika, kuchařky nebo učitelky z domova na home Office, tak turbulentne změnit obor, kdo to nezvládne, je lemra líná a nemá mít děti. Ať se jdou stydět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33532
18.10.22 22:45
@markytka3 píše:
promin, ale neuznam, proc by lide nemohli pred poceti nasetrit? uz tohle by melo byt pro ne smerodatne, ze kdyz nejsou schopni si nic nasetrit, jak pak chteji, byt jako rodina uzivit deti?

Viz to co jsem psala o komentář výš Zumpovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
18.10.22 23:38
@Zumpa píše:
Opravdu? A kdo přesně jim bránil, aby si něco uspořily? A někdo jim brání, aby během RD vykonávaly jinou činnost?
Aneb kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, běží na pracák.

Žumpo, tvůj pohled je deformovaný okruhem lidí, ve kterém se pohybuješ. Jsi nejspíš zvyklý na určitou společenskou vrstvu a máš naivní představu o většinové společnosti „obyčejných“ lidí. Většina lidí má průměrné nebo podprůměrné IQ a horší vzdělání a i kdyby se přetrhli, doktorát a super plat ze sebe prostě nevykřešou. Tím je nechci urazit, ani shodit, ale spíš pochopit a i ty bys měl chápat odlišnosti ve schopnostech a životních kompetencích lidí z různých vrstev. Neumí šetřit, protože je to nikdo nenaučil. Nemohou si vybírat práci, protože jim ji nikdo nenabídne. Stejně tak jsou rozdíly mezi samozivitelkami - některé to zvládají dobře, protože mají dobré vzdělání, práci a zázemí (a zdraví!!!) a některé to nezvládají, protože nemají vzdělání, dobrou práci a zázemí a neumí svoji situaci řešit. Třetí kategorie jsou ženy, které jen mají pech - jsou bohužel nemocné a nemohou pracovat, nebo se starají o nemocné dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
18.10.22 23:41
@Zumpa píše:

I zodpovědný výběr se občas zvrtne, když ti tvůj ideální partner prchne s mladší a šťavnatější :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.10.22 23:46

Doporucuji treba film Divoke vcely.
Velkomestaci si mysli, ze je to fikce :nevim:. Prostredi, lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3506
19.10.22 04:23
@Zumpa píše:
Víš, tady nejsou jen chudáci, kteří si vydělají pár korun nad minimální mzdou a kteří svou pseudochudobu umí vyřešit jen tak, že se zdekují živořit do jiné země, jako např. ty. Tady se dá normálně vydělávat, stačí něco umět, poctivě pracovat a trochu přemýšlet. A to buď jako zaměstnanec, nebo máš neomezené možnosti podnikání. Krom toho tady máš vyspělý sociální systém opsaný z Německa, takže pokud někdo bydlí pod mostem, tak jen proto, že tam bydlet chce.

Já, se nikam nezdekoval.
Já už od narození chtěl žít ve Spojeném království a studovat angličtinu. Něco meleš na jinou zemi a sama máš v zemi kde žiješ bordel. Tak si příště neber do té tvé nevymachane huby cizí státy krasavice :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
19.10.22 04:32
@Alilali píše:
A pojem samoživitelka se používá kdy?Ty nedostáváš na děti alimenty? Já ano a pojem samoživitelka doslova nesnáším.

Já jsem je třeba nedostavala a samozivitelka jsem byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová