Samozivitelky a drahota

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33568
20.10.22 00:52
@neila píše: Čtu. A konkrétně tohle mi přijde jako naprostá blbost. (Ne co se týče tvé úvahy, ale co se týče systému jako takového. Prostě je to špatně.)

No takže jsi ke své úvaze o systému citovala můj komentář, který neprobiral systém a tu svoji úvahu jsi zahájila plamennym blbost!
Ok :lol: prostě volná asociace :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33568
20.10.22 01:14

@markytka3 jsou i jiné sociální skupiny, nejsou to socky a mají plne pravo mít rodiny a děti. V tvoji socialni skupině, jak píšeš, jsou matky 32+ s dětmi zajištěné, mají všeho dostatek, jezdí s tebou na lyže a wellness do Francie atd.
Tzn ze jste v cca 23-25 dostudovaly a během následujících 5-7 let si vybudovaly kariéry, zázemí, rezervy pro, zase te cituji, spokojený zajištěny život.
To je pěkné, ale k něčemu takovému potřebuješ po dobu těch 5 let buď 200 tisíc čistý měsíční příjem, abys pak ve 30 měla aspoň 6-7 milionů na malý byt a na rezervy atd atd, nebo majetneho partnera nebo rodiče.
Jedno z toho. A snad uznáš, že takový příjem není zázemí prostě nemá každá žena a neznamená to, že je líná, hloupá. Přesto že to nemá, má právo mít děti.
Dítě není výsada bohatých, tohle cpát lidem do hlavy je hloupé.

A říkat, že kdo není z tvojí sociální skupiny, je finanční negramot, co se nechal ve 20 zbouchnout prvním kdo šel kolem, je neskutečná neslusnost a arogance. Možná že ženy v tvoji rodině jsou všechny vzdělané, bohaté a porodily zajištěné ve 30 letech. Ale rozhodně neuměly vychovat ze svoji dcery, vnučky slušného člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33568
20.10.22 10:13
@Anna766 píše:
Co znám skutečné samoživitelky, to jest ženy s dítětem/dětmi ve vlastní péči, ne nějaké jakože samoživitelky co mají doma nepřiznaného chlapa (ty já neberu jako samoživitelky ale jako podvodnice),tak ty mají maximálně přídavky na děti.

No právě. Maximálně příspěvek na bydlení, pri dnešních cenách energií. Ale tady a v podobných diskuzích se pořád mavá dávkami pro vyžírky samozivitelky. Tak mě zajímalo co tím vlastně básník míní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
20.10.22 10:15
@markytka3 píše:
ne, je lepsi se nechat zbozchnout ve 20ti se zakladnim vzdelanim s prvnim, kdo sel kolem 🙈 asi jsi taky v zivote, vyjma skolnich skamen a kuchyne, moc nezazila, kdyz tohle dokazes vyplodit… proste clovek, co zije z ruky do huby uz jako svobodny, by rodinu zakladat prozatim nemel, bohuzel plno lidi uvazuje jako ty a vyjma senioru, romu tu mame nekonecnoou radu lidi na davkach… v me socialni skupine mame vsechny deti 32+, zijeme pohodovy, zajisteny zivot a s pocetim, vyjma jedne, nikdo problem nemel… :nevim: a ani nikdo
jen jedinacka, ntb. kolik do statniho rozpoctu prinasi ty zenske, co jsou na davkach,? :lol: :lol: asi nejsi moc financne gramotna, kdyz toto dokazes vyplodit

To víš já jsem úplně blbá, mám deset dětí a nikdy jsem nepracovala.To jenom ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
20.10.22 10:21
@adresa píše:
No právě. Maximálně příspěvek na bydlení, pri dnešních cenách energií. Ale tady a v podobných diskuzích se pořád mavá dávkami pro vyžírky samozivitelky. Tak mě zajímalo co tím vlastně básník míní.

Jedna kamarádka samozivitelka, má práci, k tomu brigádu stálou, nemá ani přídavky, ani příspěvek na bydlení.
Další samozivitelka z rodiny, nemela donedávna ani příspěvek na dítě, má ho až teď co se zvedlo nějaké to životní minimum nebo co, ani pořádně nevím, protože nemá ani jiné dávky. Jina samoživitelka, dvě děti, má jen ty přídavky,…atd atd, všechny pracují. Vzpomnela bych si i na další. Kdo tu v okolí pobírá dávky a dlouhodobě, to nejsou samoživitelky, ale úplně jiné sociální skupiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33568
20.10.22 10:25

@Anna766 tak a na to by se měl aparát zaměřit, na vycuranost určitě skupiny lidí, která má dost energie na to společně vymýšlet jak podojit erar co nejvíc.
Uhonená máma dvou dětí, nebo nemocný invalida, na tohle nemají čas nebo energii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
20.10.22 10:26
@adresa píše:
@markytka3 jsou i jiné sociální skupiny, nejsou to socky a mají plne pravo mít rodiny a děti. V tvoji socialni skupině, jak píšeš, jsou matky 32+ s dětmi zajištěné, mají všeho dostatek, jezdí s tebou na lyže a wellness do Francie atd.
Tzn ze jste v cca 23-25 dostudovaly a během následujících 5-7 let si vybudovaly kariéry, zázemí, rezervy pro, zase te cituji, spokojený zajištěny život.
To je pěkné, ale k něčemu takovému potřebuješ po dobu těch 5 let buď 200 tisíc čistý měsíční příjem, abys pak ve 30 měla aspoň 6-7 milionů na malý byt a na rezervy atd atd, nebo majetneho partnera nebo rodiče.
Jedno z toho. A snad uznáš, že takový příjem není zázemí prostě nemá každá žena a neznamená to, že je líná, hloupá. Přesto že to nemá, má právo mít děti.
Dítě není výsada bohatých, tohle cpát lidem do hlavy je hloupé.A říkat, že kdo není z tvojí sociální skupiny, je finanční negramot, co se nechal ve 20 zbouchnout prvním kdo šel kolem, je neskutečná neslusnost a arogance. Možná že ženy v tvoji rodině jsou všechny vzdělané, bohaté a porodily zajištěné ve 30 letech. Ale rozhodně neuměly vychovat ze svoji dcery, vnučky slušného člověka.

Nemá cenu této paní něco vysvětlovat. To je ředitelka zeměkoule. Ja jsem vdaná 29 let, s jedním mužem a mohla bych se tu bit v prsa jak jsem skvělá. Ale já vím dobře že život není jednoduchý a stát se může cokoli a žena zůstane sama s dětmi. Nebo se stane cokoli jiného, přijde nemoc a člověk se dostane do nesnází. Nikdy nevíme co nás potká.
Já vychovala dvě děti, pracuju od 19 let a obě moje děti dnes už pracují a snad jsem je tedy vychovala dobře.
Takže kecy nějaké rádoby chytré markýzy mě můžou být u pidele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
20.10.22 10:27
@debra.morgan píše:
@Kittanya a víš o tom, že být na rodičáku není povinné? Můžeš z rodičaku zaplatit školku/jesle a jít do práce.

v takovém případě si ani nemusí dělat děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
20.10.22 10:29
@adresa píše:
@Anna766 tak a na to by se měl aparát zaměřit, na vycuranost určitě skupiny lidí, která má dost energie na to společně vymýšlet jak podojit erar co nejvíc.
Uhonená máma dvou dětí, nebo nemocný invalida, na tohle nemají čas nebo energii

Aparát to moc dobře ví. Tady jsou na dávkách už další generace. Proto mě štve že se vyčte pracujim ať už samozivitelkam nebo i celým rodinám blbý příspěvek 5000 tisíc nebo přídavky na děti a tady jsou jistě etnické skupiny, kterým se sype horem dolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
20.10.22 10:30
@K2 8611 píše:
Víš, jak to je… Když taková žena po čtyřicítce už tedy našetřeno a namamoněno má, tak tady založí diskuzi, že jí nejde otěhotnět a rázem se dozví, že měla místo dělání kariéry makat na tom, aby co nejdřív otěhotněla. Že bude stará matka a bla bla bla. :PA k původnímu tématu, jsem sama se skoro dospělými dětmi a zatím nijak nestrádáme.

no, jo lidem se nezavděčíš. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
20.10.22 14:40
@drewlet píše:

Proč? Opět český nešvar za možnost být 3 roky doma? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80147
20.10.22 15:07
@drewlet píše:

Proč by ne? Když si zaplatí hlídání, co je na tom špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.10.22 15:09
@drewlet píše:
Že jako kdo nesedí tři roky doma nepotřebuje být rodič? 8o to se tedy divím, že ostatní státy nevymřely :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
20.10.22 15:26
@markytka3 píše:
ne, je lepsi se nechat zbozchnout ve 20ti se zakladnim vzdelanim s prvnim, kdo sel kolem 🙈 asi jsi taky v zivote, vyjma skolnich skamen a kuchyne, moc nezazila, kdyz tohle dokazes vyplodit… proste clovek, co zije z ruky do huby uz jako svobodny, by rodinu zakladat prozatim nemel, bohuzel plno lidi uvazuje jako ty a vyjma senioru, romu tu mame nekonecnoou radu lidi na davkach… v me socialni skupine mame vsechny deti 32+, zijeme pohodovy, zajisteny zivot a s pocetim, vyjma jedne, nikdo problem nemel… :nevim: a ani nikdo
jen jedinacka, ntb. kolik do statniho rozpoctu prinasi ty zenske, co jsou na davkach,? :lol: :lol: asi nejsi moc financne gramotna, kdyz toto dokazes vyplodit

Vedle to zamkli. Takže ti odpovídám tady. Tenhle tvůj příspěvek je podle tebe mírumilovný. Neurážlivý. Podle tebe nikdo nic nedokázal, jenom ty jsi nejlepší a vzdělaná.. Všechny ostatní ženy jsou jenom kuchty se základním vzděláním.
Jak jsem to mohla nepochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
20.10.22 15:38
@Anna766 píše:
Aparát to moc dobře ví. Tady jsou na dávkách už další generace. Proto mě štve že se vyčte pracujim ať už samozivitelkam nebo i celým rodinám blbý příspěvek 5000 tisíc nebo přídavky na děti a tady jsou jistě etnické skupiny, kterým se sype horem dolem.

No v leccems mas jiste pravdu. Ale ani ty tebou zminene skupiny nemaji nejake jine prispevky nez ty mamy s detmi. Ony mezi nimi jsou taky mamy s detmi, i kdyz jich maji treba vic. Proc povazovat nektere lepsi nez ty druhe. Ty davky jsou stejne pro vsechny, musi plnit nejake podminky pro prideleni tech davek. Nevim, jestli do nich sypou horem dolem, jako bohaci mi tedy ani prislusnici ruznych skupin fakt neprijdou. Myslis, ze bydleni na ubytovnach je takovy luxus? Stejne jako o ty samozivitelky se o ne pronajimatele zrovna neperou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová