Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@alatheia1 píše:
No v leccems mas jiste pravdu. Ale ani ty tebou zminene skupiny nemaji nejake jine prispevky nez ty mamy s detmi. Ony mezi nimi jsou taky mamy s detmi, i kdyz jich maji treba vic. Proc povazovat nektere lepsi nez ty druhe. Ty davky jsou stejne pro vsechny, musi plnit nejake podminky pro prideleni tech davek. Nevim, jestli do nich sypou horem dolem, jako bohaci mi tedy ani prislusnici ruznych skupin fakt neprijdou. Myslis, ze bydleni na ubytovnach je takovy luxus? Stejne jako o ty samozivitelky se o ne pronajimatele zrovna neperou…
myslím, že jádro pudla je v tom, že ty zmíněné skupiny to četné hejno dětí vychovává v tom, že je zbytečné se vzdělávat a že je zbytečné pracovat, však majorita se o ně postará, to je špatně - ale bohužel podle mě je to neřešitelné
@alatheia1 píše:
No v leccems mas jiste pravdu. Ale ani ty tebou zminene skupiny nemaji nejake jine prispevky nez ty mamy s detmi. Ony mezi nimi jsou taky mamy s detmi, i kdyz jich maji treba vic. Proc povazovat nektere lepsi nez ty druhe. Ty davky jsou stejne pro vsechny, musi plnit nejake podminky pro prideleni tech davek. Nevim, jestli do nich sypou horem dolem, jako bohaci mi tedy ani prislusnici ruznych skupin fakt neprijdou. Myslis, ze bydleni na ubytovnach je takovy luxus? Stejne jako o ty samozivitelky se o ne pronajimatele zrovna neperou…
Je tu ten rozdíl, že ty samoživitelky vesměs pracují. Ty určité skupiny ne, tam nepracuje nikdo.
@Anna766 píše:
Je tu ten rozdíl, že ty samoživitelky vesměs pracují. Ty určité skupiny ne, tam nepracuje nikdo.
I mezi nimi jsou pracujici. Ale jako o luxusnim ziti z davek se v Cechach snad mluvit ani neda, at uz je to prava nebo neprava samozivitelka nebo nekdo, kdo pracovat nechce vubec. Je to o prezivani, coz vedi i ti, co maji invalidni duchody a nemaji vlastni bydleni treba.
@Kelsey píše:
Nezávidím jim tu situaci v žádné době. Natož teď. Nemají to jednoduché. On i ten původně velmi milý a laskavý a příčetný pán se umí proměnit v netvora. Taky umí dělat schválnosti a házet klacky pod nohy. Protože je dotčené ego.
u nás, dvacet let manželství, opravdu pěkného manželství, děti 9 a 14 let. A manžel byl skvělý milující manžel a skvělý táta. Pak si našel milenku a netvor je asi to slovo, co to vystihuje. Ta změna je tak neuvěřitelná, tak neuvěřitelná, že je prostě neuvěřitelná. Starší syn už se s ním ani nechce vidět, přemlouvám ho, že táta, že má jen jednoho, že táta ho miluje a on je, že ten člověk už není táta. A ex se chová opravdu šíleně. Nejsem samoživitelka, děti mají otce, který platí 8000 alimenty a tím to končí. Děti si ani pravidelně nebere, nechce, se střídavkou mě poslal někam, nebere si je an jednou za 14 dnů, A ego, on nás opustil. A dotaz hned nad tebou, ale mám svoje bydlení, nicméně abych ho mohla mít, musela jsem vzít zpětnou hypotéku na vyplacení manžela, energie pociťuju dost. A jídlo a ostatní zdražení také dost. Práci mám, nedosáhnu na průměrnou mzdu, mám trochu pod, přesto že poctivě pracuju celý svůj život. Mohu si za to sama zde zdejších komentářů. Ano, pociťuji finanční tlak a obavu.
@alatheia1 píše:
I mezi nimi jsou pracujici. Ale jako o luxusnim ziti z davek se v Cechach snad mluvit ani neda, at uz je to prava nebo neprava samozivitelka nebo nekdo, kdo pracovat nechce vubec. Je to o prezivani, coz vedi i ti, co maji invalidni duchody a nemaji vlastni bydleni treba.
no ale té určité skupině, co mají hodně dětí, to nevadí,
oni žijí ze dne na den, netouží po cestování, po vzdělání, po hezkém domečku, oni jsou spokojení, když je jich 8 v jedné místnosti, dnes mají co jíst, zítra také, maximální jejich životní sen je mobil, a na ten i z těch dávek mají - největší průšvih u nich je ten, že žena je u nich ceněná podle počtu porozených dětí - proč by chodili do práce, jim přežívání stačí a vyhovuje
@alatheia1 píše:
Nepíšu o luxusním žití. Jestě aby jo.
@stinga píše:
no ale té určité skupině, co mají hodně dětí, to nevadí,
oni žijí ze dne na den, netouží po cestování, po vzdělání, po hezkém domečku, oni jsou spokojení, když je jich 8 v jedné místnosti, dnes mají co jíst, zítra také, maximální jejich životní sen je mobil, a na ten i z těch dávek mají - největší průšvih u nich je ten, že žena je u nich ceněná podle počtu porozených dětí - proč by chodili do práce, jim přežívání stačí a vyhovuje
Tohle vsechno stejne nemeni nic na tom, ze zadne extra davky nez ostatni nemaji, maximalne je pobiraji vsechny, ale porad to neni na nejake extra ziti. Mobil ma dneska kazdy, v bazaru se sezene levne. Jestli je nekdo spokojeny s x dalsima lidma v mistnosti, to nevim.
@alatheia1 Nemají sice extra dávky, ale tím, že jich je hodně, tak se jim to znásobí…takže si sáhnou na docela dost peněz bez toho aniž by hrábli na práci…já bych dávky podmínila prací, třeba veřejně prospěšnou na 4 hodiny denně…nebo bych je vyplácela maximálně rok…ne celý život…
@alatheia1 píše:Nepíšu o luxusním žití.Jestě aby jo.
@stinga píše:
myslím, že jádro pudla je v tom, že ty zmíněné skupiny to četné hejno dětí vychovává v tom, že je zbytečné se vzdělávat a že je zbytečné pracovat, však majorita se o ně postará, to je špatně - ale bohužel podle mě je to neřešitelné
Mě je vcelku jedno kolik má kdo děti, když si je uživí. A to ta samoživitelka běžně ano.
V poslední době je kolem mě opravdu hodně jedináčků. Tolik jsem jich v populaci neviděla jako dnes. Vícedětné rodiny, jakože šest sedm dětí třeba, to opravdu jen u Romů. V majoritě málokdy. Ale tam ten zájem aby děti měly zážitky, kulturu, sporty, školy, výlety, kroužky, ten tam není. Je jim to jedno.Co je tam víc vidět než u nás je prorodinnost, držení v rodinách při sobě. To je jim snad vrozené. To je fakt.
@Anna766 píše:
Nepíšu o luxusním žití. Jestě aby jo.
To nepises, ale vyraz sypani davek horem dolem to lehce naznacuje
. Me spis tak zaujalo to deleni na ty dobre samozivitelky, co se jako snazi (ovsem cast lidi by u nich videla jiste problem ve vyberu partnera), pak na ty hloupejsi a linejsi nebo okolnostmi odrazovane od prace (ne kazdy muze mit dobrou praci, to se shodneme), a pak na ty zavrzenihodne z jistych skupiny, kde zeny nechteji pracovat vubec, chlapi casto taky ne. Jako by mel pravo si zit po svem a vyuzivat socialni system jen ten, kdo se aspon snazi, nejlip tedy pracuje.
@alatheia1 píše:
Tohle vsechno stejne nemeni nic na tom, ze zadne extra davky nez ostatni nemaji, maximalne je pobiraji vsechny, ale porad to neni na nejake extra ziti. Mobil ma dneska kazdy, v bazaru se sezene levne. Jestli je nekdo spokojeny s x dalsima lidma v mistnosti, to nevim.
Nikdo nepíše o o luxusním žití. O tom to není přece. Ale mě tedy opravdu vadí, když si tyhle rodiny přijdou bez hnutí prstem na dost peněz a na druhou stranu se tu vyčte pracující rodině přídavek na dítě, což se tu běžně děje. Chápeš?
@alatheia1 Ano, právo žít si po svém má mít ten, který pracuje…a využívat dávky jen ten, který se snaží…nebo si myslíš, že má mít právo ten, který se válí doma a na práci v životě nesáhl? nebo ti špatně rozumím? ![]()
@Monchichik píše:
@alatheia1 Nemají sice extra dávky, ale tím, že jich je hodně, tak se jim to znásobí…takže si sáhnou na docela dost peněz bez toho aniž by hrábli na práci…já bych dávky podmínila prací, třeba veřejně prospěšnou na 4 hodiny denně…nebo bych je vyplácela maximálně rok…ne celý život…
ano, tohle je pravda, jim se násobí zo životní minimum, takže běžně si chodí pro dávky komplet ve výši řádek desítek tisíc. 50000 a tak. Strašná spousta má napsané děti na nejstaršího dědka, pak berou sirotčí. Dokonce změna v pěstounství v přímé rodině byla udělána kvůli nim. Většina se o své děti jakože nestarala a museli se starat prarodiče, jakože, a brali dávky pěstouna a dávky na výživu. Takové prostě běžné občůrávání systému ve velkém. To běžný člověk ani nevymyslí.
@alatheia1 píše:
To nepises, ale vyraz sypani davek horem dolem to lehce naznacuje. Me spis tak zaujalo to deleni na ty dobre samozivitelky, co se jako snazi (ovsem cast lidi by u nich videla jiste problem ve vyberu partnera), pak na ty hloupejsi a linejsi nebo okolnostmi odrazovane od prace (ne kazdy muze mit dobrou praci, to se shodneme), a pak na ty zavrzenihodne z jistych skupiny, kde zeny nechteji pracovat vubec, chlapi casto taky ne. Jako by mel pravo si zit po svem a vyuzivat socialni system jen ten, kdo se aspon snazi, nejlip tedy pracuje.
Samozřejmě že na pomoc státu má právo ten kdo pracuje. To chceš nějak rozporovat?
@Monchichik píše:
@alatheia1 Ano, právo žít si po svém má mít ten, který pracuje…a využívat dávky jen ten, který se snaží…nebo si myslíš, že má mít právo ten, který se válí doma a na práci v životě nesáhl? nebo ti špatně rozumím?
Teď jsem to taky asi nepochopila.