Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ludmilaadamkova píše:
Podle diskuzi dlzde na emiminu jsou ženy co jsou sami s dítětem asi póvl nebo co.
Tak podle určitých uživatelů ano. Můžou si za to přece samy, neměly roztahovat nohy a rozmyslet si, s kým si udělaj dítě.
Jakoby chlapi byli svatý a neodcházeli od malých dětí za milenkama. ![]()
@inkakřivák píše:
@Zumpa Ale tak mu udělej radost a přiznej, že chodíš žebrotou a bydlíš v lese v krmelci, protože výplata ti stačí sotva na tři dny. On dá třeba pokoj.
No, ono to nebude daleko od pravdy… podle měření na mapy.cz to mám ke krmelci 264m vzdušnou čarou, pro jednu nejmenovanou organizaci pracuji na DPP za 3-6tis měsíčně podle vykázaných hodin. A jinak samozřejmě sockařím zle - když už musím řešit nákup, tak si nejprve vyhledám, kde na konkrétní věci mají slevy, po městě chodím víceméně pěšky, na procházce v lese se psem občas vykonám malou potřebu, neboť škoda 20litrů pitné vody. V sezóně nepohrdnu čerstvě utrženými plody, telefon nabíjím zásadně v kanceláři a taky přemýšlím, jak z té kanceláře dopravit teplo domů…
@Zumpa no a je jasno. Tady honíš vodu a v podstatě normální chudák. Nechceš poslat skáču chleba? Dnes jsem zabrala prima flek na žebrotu, hned u vchodu do Kauflandu, tak jsem úplně bohatá. Ráda ti kousek pošlu.
Ja jsem socek kral. Do prace jezdim na kole, co je starsi nez bagrista. Obed chlopovi vozim v esusu v batohu na zadech. Kam jsem to dopracovala
To vysvetluje jen neukoncene zakladni vzdelani ![]()
@inkakřivák píše:
@Zumpa no a je jasno. Tady honíš vodu a v podstatě normální chudák. Nechceš poslat skáču chleba? Dnes jsem zabrala prima flek na žebrotu, hned u vchodu do Kauflandu, tak jsem úplně bohatá. Ráda ti kousek pošlu.
Děkuji, chlebem nepohrdnu. Jen doufám, že obsahuje ušlechtilou plíseň, přeci jen i jako chudák mám pořád mlsný jazýček ![]()
@matkabagristy píše:
Ja jsem socek kral. Do prace jezdim na kole, co je starsi nez bagrista. Obed chlopovi vozim v esusu v batohu na zadech. Kam jsem to dopracovalaTo vysvetluje jen neukoncene zakladni vzdelani
U nás na kole jezdi muž (pořizováno před 20 lety, původní je teda asi už jen ten Olpran tam), v batohu mi teda nevozí ešus, ale nákupy. Děti nutim chodit na ořechy, borůvky, houby a mám vyhlednutou jabloň u pole za humny na strudlaky. Vaříme doma z koster, žaludku a jime jazyk. Děti furt chtějí na dovolenou pod stan.
A oba s mužem máme taky jen 8 let základního vzdělání. ![]()
@Svistice píše:
U nás na kole jezdi muž (pořizováno před 20 lety, původní je teda asi už jen ten Olpran tam), v batohu mi teda nevozí ešus, ale nákupy. Děti nutim chodit na ořechy, borůvky, houby a mám vyhlednutou jabloň u pole za humny na strudlaky. Vaříme doma z koster, žaludku a jime jazyk. Děti furt chtějí na dovolenou pod stan.
A oba s mužem máme taky jen 8 let základního vzdělání.
Mohu prosím do klubu? Také občas jedu do arbajtu na kole, stáří 22let (to kolo). A základní vzdělání mám také.
@inkakřivák píše:
Nějak nevěřím, že 50% chlapů jsou netvoři. Ta chyba je velmi často na obou stranách.
Závidět není co. Ale zase nemusí ta žena být doma tři roky. Taky může třeba už v půl roce dítěte začít hledat jesle nebo hlídání a jít v roce děcka do práce.
Jít v roce dítěte do práce a zaplatit si hlídání pro tak malé dítě si může dovolit jen dobře vydělávající, většinou vzdělanější žena. Český průměr vydělávající do 15-20.000 čistého dá celou výplatu za hlídání a je tam kde je s rodičákem.
@Zumpa píše:
Děkuji, chlebem nepohrdnu. Jen doufám, že obsahuje ušlechtilou plíseň, přeci jen i jako chudák mám pořád mlsný jazýček
Než dojde, bude s ušlechtilou plísní na povrchu i uvnitř.
@Svistice Já tedy kolo vlastním, ale nepojízdné. Tudíž po vsi chodím pěšky.
Mám nasysleno ovoce, zeleninu, nasusene bylinky na čaj i pro případ chorob. Teď studuji výrobu škapulířů podle kovarky v Babičce. Myslím jsem na dobré cestě, jak to zvládnout. Zatím narážím jen na problém nebelene lněné nitě, ale to zmaknu. A pak si otevřu e-shop a to lukrativní místo před Kauflandem nabidnu za mírný podíl na výnosů ( počítám tak 50-60%) někomu méně šťastnému.
Ale beze srandy, 120 korun za půl kila rýže basmati nedám. To tedy vážně ne. Koupím si kus masa a bude to levnější.
Příspěvek upraven 17.10.22 v 21:38
@matkabagristy píše:
Ja jsem socek kral. Do prace jezdim na kole, co je starsi nez bagrista. Obed chlopovi vozim v esusu v batohu na zadech. Kam jsem to dopracovalaTo vysvetluje jen neukoncene zakladni vzdelani
Je, jsem taky socka. Kolo má 22 let, bunda na kolo 15 let. A mám jen osmou třídu:).
@Veveří píše:
Jít v roce dítěte do práce a zaplatit si hlídání pro tak malé dítě si může dovolit jen dobře vydělávající, většinou vzdělanější žena. Český průměr vydělávající do 15-20.000 čistého dá celou výplatu za hlídání a je tam kde je s rodičákem.
Nevzdělaný český průměr je holt odsouzen k horším podmínkám. Motivace k tomu něco s tím udělat.
@Burj Chalifa píše:
Nevzdělaný český průměr je holt odsouzen k horším podmínkám. Motivace k tomu něco s tím udělat.
Tak tu zmíněnou cifru mají třeba zapisovatelky u soudu. A to nejsou zrovna nevzdělané holky. Za pokladnou má nekvalifikovaná prodavačka víc.
@Burj Chalifa píše:
IQ si člověk nezvýší, i kdyby chtěl, ale většinou ani nechce, protože neví, že by to měl chtít ![]()
Podle diskuzi dlzde na emiminu jsou ženy co jsou sami s dítětem asi póvl nebo co.