Sanatorium Pronatal 2020

282
18.6.20 20:36

Sanatorium Pronatal 2020

Ahoj všem,
je tady někdo kdo se letos léčil v Pronatalu v Praze? Jaké jsou Vaše zkušenosti, byli jste spokojení s postupem a výsledkem? My jsme do Pronatalu začali docházet v březnu a docela se to vleče… Na konci měsíce snad už konečně začnu brát stimulační léky. Teď jsem hrozně nervózní a neklidná jestli jsou dobří a jestli všechno klapne. Je to mé první IVF. Má někdo zkušenost konkrétně s Doc. Mardešičem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.6.20 21:56

Mardešič na svém tehdy dobrém jménu postavil byznys. Já se právě kvůli jeho renome kdysi rozhodla pro tohle centrum :cert: a udělali jsme tu nejhorší zkušenost. Arogantní přístup, nechali nás pokaždé čekat i několik hodin, třebaže jsme byli objednání, cizinci, co přišli po nás, chodili samozřejmě před námi, pokaždé jsme byli u jiného doktora, který začínal konzultaci tím, že studoval naši kartu :roll: zaplatit si nechali kde co, nastimulovali mě tak, že jsem měla 2 vajíčka a vyšetření nám neudělali vůbec žádné s tím, že není potřeba. Zaplatili jsme 1000 za výpis z karty (2009) a utekli jsme jinam.
Asi jsem tě moc nepotěšila, ale tohle je moje zkusenost.

• Citovat
  • Upravit
899
19.6.20 08:25

Když jsem tam měla první IVF v roce 2017, tak jsem se párkrát k Mardesicovi dostala. Podle mě je teda opravdu odborník a i lidsky mi přišel úžasný. Dělal mi i první opu a transfer 1 KETu (ET dělal Voboril), který skončil v 10tt zamlklým těhu. Pak jsem chodila hodně k Vobořilovi, ten je docela svéráz, trochu hulvát a moc se tím nepáře, ale odborně taky dobrý ale prostě rutinér. Na konzultace i ultrazvuk jsem chodila i z doktorkám (Melicharova, Zelenkova), ty jdou milé, empatické, ale odborně jsem jim až tolik nevěřila. Jinak Mardesic už tam je jen výjimečně, řekla bych, že je tak napůl v důchodu, hodně tam teď ordinuje jeho dcera, ta je taková strohá, skoro až nepříjemná, ale odborně taky ok. Já jsem V Pronatalu začínala, měla tam jedno IVF a 3 KEty, pak jsem utekla do Gennet a Cube abych se tam zase vrátila a konečně se po letech povedlo. V každém centru je něco. Věci jako delší čekání (já teda čekala maximálně 30 min), nebo jak je na mě doktor milý dost pouštím za hlavu, jde mi o výsledek a ten se díky bohu dostavil. Ale pokud je někdo v tomto citlivější může mu to vadit. V Gennetu i v Cube jsem měla 2 IVF a ani ťuk (v Genetu nebyl ani transfer). Vyšetření mám všechny včetně genetiky a imuna od Maličkové s stejně nám to bylo k prdu. Paradoxně transfery geneticky vyšetřených embryí s intralipidovymi infuzemi od Malickove a fraxiparinem na ředění krve nevyšly a pak transfer v Pronatalu, který ani nebyl původně v plánu (dozvěděla jsem se o něm hodinu předem), naprosto bez přípravy, dělaný na rychlo doktorkou, která ani není uvedena na stránkách Pronatalu, kdy pro mě ani neměli volnou pošlel vyšel a jsem ve 23 tt. Ono je to nakonec stejně prostě příroda a tu nikdy nemůžeme mít uplne pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
19.6.20 11:35
@Anonymní píše:
Mardešič na svém tehdy dobrém jménu postavil byznys. Já se právě kvůli jeho renome kdysi rozhodla pro tohle centrum :cert: a udělali jsme tu nejhorší zkušenost. Arogantní přístup, nechali nás pokaždé čekat i několik hodin, třebaže jsme byli objednání, cizinci, co přišli po nás, chodili samozřejmě před námi, pokaždé jsme byli u jiného doktora, který začínal konzultaci tím, že studoval naši kartu :roll: zaplatit si nechali kde co, nastimulovali mě tak, že jsem měla 2 vajíčka a vyšetření nám neudělali vůbec žádné s tím, že není potřeba. Zaplatili jsme 1000 za výpis z karty (2009) a utekli jsme jinam.
Asi jsem tě moc nepotěšila, ale tohle je moje zkusenost.

Tohle zní naprosto šíleně 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
19.6.20 11:39
@Synekdoche7 píše:
Když jsem tam měla první IVF v roce 2017, tak jsem se párkrát k Mardesicovi dostala. Podle mě je teda opravdu odborník a i lidsky mi přišel úžasný. Dělal mi i první opu a transfer 1 KETu (ET dělal Voboril), který skončil v 10tt zamlklým těhu. Pak jsem chodila hodně k Vobořilovi, ten je docela svéráz, trochu hulvát a moc se tím nepáře, ale odborně taky dobrý ale prostě rutinér. Na konzultace i ultrazvuk jsem chodila i z doktorkám (Melicharova, Zelenkova), ty jdou milé, empatické, ale odborně jsem jim až tolik nevěřila. Jinak Mardesic už tam je jen výjimečně, řekla bych, že je tak napůl v důchodu, hodně tam teď ordinuje jeho dcera, ta je taková strohá, skoro až nepříjemná, ale odborně taky ok. Já jsem V Pronatalu začínala, měla tam jedno IVF a 3 KEty, pak jsem utekla do Gennet a Cube abych se tam zase vrátila a konečně se po letech povedlo. V každém centru je něco. Věci jako delší čekání (já teda čekala maximálně 30 min), nebo jak je na mě doktor milý dost pouštím za hlavu, jde mi o výsledek a ten se díky bohu dostavil. Ale pokud je někdo v tomto citlivější může mu to vadit. V Gennetu i v Cube jsem měla 2 IVF a ani ťuk (v Genetu nebyl ani transfer). Vyšetření mám všechny včetně genetiky a imuna od Maličkové s stejně nám to bylo k prdu. Paradoxně transfery geneticky vyšetřených embryí s intralipidovymi infuzemi od Malickove a fraxiparinem na ředění krve nevyšly a pak transfer v Pronatalu, který ani nebyl původně v plánu (dozvěděla jsem se o něm hodinu předem), naprosto bez přípravy, dělaný na rychlo doktorkou, která ani není uvedena na stránkách Pronatalu, kdy pro mě ani neměli volnou pošlel vyšel a jsem ve 23 tt. Ono je to nakonec stejně prostě příroda a tu nikdy nemůžeme mít uplne pod kontrolou.

Já chodím přímo k Mardesicovi, doufám tedy, že budu po celou dobu „jeho“ pacientkou. Střídání doktorů při každé návštěvě musí být zbytečně stresující. Zatím jsme nikdy nečekali déle než pár minut a možnost čekat přímo v jeho čekárně stranou ostatních já zvlášť v této době příjemný bonus. Modlím se, aby to opravdu byl takový kouzelník, jak se povídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.20 12:54

@bella bamba třeba se to tam změnilo :nevim:
Ať ti to vyjde :mavam:

• Citovat
  • Upravit
899
19.6.20 12:57

@bella bamba Hele, já už na kouzelníky nevěřím. Vždycky jsem se snažila chodit v centrech k těm největším odborníkům, v Genetu k Jarošové, v Cube k Višnové atd. V Genetu jsem u Jarošove byla asi dvakrát, nastavila mi stimulaci podle mě nevhodnou, ale to jsem se dozvěděla až později. A pak mi rozjela začátek stimulace a vzala si dovolenou aniž by mi to řekla takže mi pak kontroly a odběry dělali jiný lékaři. V Cube jsem primárku viděla taky jen na první konzultaci. Já byla u Mardesice na první a druhé konzultaci, pak ultrazvuk během stimulace dělal Vobořil (taky má ordinaci tam zboku budovy, v té kulaté čekárně, akorát druhé dveře). U odběru a transferu ještě Mardesic shodou okolností byl taky (ale na ten transfer jsem se svezla s tím, že tam měl nějaké své známé), ale u dalších transferů ze zmrazenych embryí už sem ho pak nikdy nepotkala). U transferu byl Mardesic hodně poctivý, fakt bylo vidět, že se na to soustředil, ostatní lékaři vždy šup a během 5ti sekund bylo hotovo, nezapomenu, jak Voboril jednou zvedl telefon když já už ležela na sále na koze s roztazenyma nohama, embryo už připravené v Katetru a on se tam nade mnou ještě 5 minut vybavoval. To jako bylo i na mě moc. A to nejsem žádná citlivka a za ty roky už ze zvyku mám tendenci roztahovat nohy i u zubaře 😁. Ale nechci tě odradit. Ono se tomu střídání lékařů úplně na 100 procent nevyhneš, na sále při odběru a zavedení vajíček slouží vždy 1 lékař ten den a odběr se plánuje podle cyklu a jak ti rostou folikuly. Ale běžné kontroly a ultrazvuky se odle mě dají naplánovat tak, aby jsi chodila jen k němu, když to vždycky při objednání řekneš. Uvidíš, preji hodně štěstí, důležité je se na to neupínat a nečekat zázraky. Mě vyšel pořádně až 7 transfer, před tím jednou byl pouze pozitivní test a jednou zamlkle těhotenství. Ale celkově jsem byla v Pronatalu fakt spokojená, nehodnotila bych to jako anonymní výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
19.6.20 13:22

@Synekdoche7
To snad ne, on si u toho transferu telefonoval??? :pocitac: No to bych se sakra rozčílila. Doufám, že toho člověka v Pronatalu nikdy nepotkám. Jinak k Mardesici jsem se dostala tak trochu na doporučení a na termínu se s domlouvám přímo s nim, s recepcí vůbec nekomunikuju. Hned jak začnu stimulovat, mám mu napsat, kdy bude 9DC a tedy i ultrazvuk. To mi neříkej, že se takto s nim domluvím, pak přijdu a bude tam někdo jiný 8o
Teda holky, solidně jste mě vystrašily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
19.6.20 13:31

@bella bamba Ne, to jsem nechtěla. Jestli si se domlouvas naprimo takto s ním, tak počítám, že jsi mírně VIP pacientka a třeba se s ním budeš moc domluvit na všem. Tu historku jsem uvedla spíš pro pobavení, ale fakt to byl tenkrát silný zážitek 😁. Ale nikdo jiný z lékařů by si to podle mě nikdy nedovolil a on to teda udělal jen jednou :roll:. Ještě dodám, že to teda byl soukromý hovor, nic akutního. No stane se, ale jak říkám, standard Pronatalu to opravdu není. On je prostě trochu sveraz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
19.6.20 13:41

Ahoj holky, mám dotaz. Ten doktor Vobořil je v Praze? Já chodila v roce 2016 do pronatalu v Kolíně, tenkrát k doktoru Budkovi, hned z prvního et mám dceru a chci jít na KET. Pan doktor Budka už je bohužel v jiném centru v Praze, ne v pronatalu. Ti doktoři se nějak různé střídají v těch městech? Myslím že Vobořil je psaný v týmu u kolínského pronatalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
19.6.20 13:47

@lennkaa No já se s ním potkala vždycky v Praze. Ale myslím, že jsem ho taky viděla napsaného v tom Kolíně. Nevím, jestli tam třeba nebydlí a není tam nějaké dny v týdnu. Oni podle mě někteří pendluji, třeba Mardesicova je i v tom Pronatalu Plus, který je pro samoplatce, hlavně cizince a darovaná vajíčka a myslím, že právě i jinou doktorku z toho Pronatalu Plus jsem potkala taky v Modřanech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
19.6.20 14:00

Jinak nechci zas toho Vobořila démonizovat, on mi svým způsobem sedl, já si moc nepotrpim na preslazené recicky nebo nějaké utesovani. Odborně proti němu nemůžu říci nic špatného. To třeba u doktorek jsem měla pocit špatně odhadnute ovulace a tím i data Ketu. On mi jak odběr vajíček tak datum Ketu odhadl vždy správně a to je podstatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
19.6.20 15:37

@Synekdoche7
Který den cyklu ti v Pronatalu dělali UTZ po začátku stimulace? Já se mám objednat na 9DC a přijde mi to strašně pozdě… Přece když něco nepůjde dobře, už s tím vůbec nic nestihnou udělat takhle devátý den… Vůbec nevím, jestli je to normální postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
19.6.20 16:17

@bella bamba Já měla vždycky krátký protokol, takže mě většinou kontrolovali těsně před MS a pak jsem si druhý den cyklu už jen byla vyzvednout léky. Kolem toho 10 dne se většinou chodilo na kontrolu před KET, před IUI a podobně, zkrátka na kontrolu kdy bude ovulace. Ale možná ti budou dávat dlouhý protokol, kdy se nejdřív v druhé polovině cyklu zastaví činnost vaječníků a pak třeba až za 2 týdny nebo i déle následuje samostatná stimulace :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
19.6.20 16:25

@Synekdoche7
Protokol mám krátký.. Zkontrolovali mě tento týden (zhruba týden před MS) a pak až ten 9. den. Všude čtu, jak holky chodí na kontrolní ultrazvuk 3.-4. den… Tak snad všechno bude dozrávat, jak má, i bez kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.