Sanitkou do porodnice?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16291
2.3.10 14:54

Já o sanitě uvažovala, naštěstí si to oba vybrali potom co manžel přišel z práce… Takže dovezl :) Ale i v porodnici říkají radši sanitou než pak rodit někde po telefonu v zácpě s někým kdo o tom nic neví a nemá k tomu ani věci kdyby se něco komplikovalo… Ačkoliv mi přijde že ty sanity co fungujou jako „taxiky“ do a z nemocnice by ty věci taky neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
2.3.10 15:03

Já vidím hlavní výhodu v té rychlosti cesta autem do porodnice 30min.(když nebyla zácpa)sanitkou 8min.ve špičce.Ikdyž nevypadnout z lehátka mi dalo taky dost zabrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
2.3.10 15:11

Teď mě ještě napadlo, že když mi syn volal sanitku, tak zkoušel číslo, co bylo napsané na těhotenské knížce a když řekl, jak jsem na tom, tak ho paní odkázala na RZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
2.3.10 15:21

Ahoj,zkusenosti nemam,budu rodit az za nejakych 10tydnu.Ale chodim na predporozdni kurz,takze budu jen citovat PA.A ta rikala,ze kdyz si zavolame sanitku,tak musime hned do telefonu jasne rict,kde jsme registrovane,protoze sanitk te vyhodi v nejblizsi porodnici tveho bydliste a co se tyce taxi,tak pry nechteji rodici vozit.Duvody nerekla,nicmene jsem se ptala a je to tak,pry jsou starosti,kdyz se to do porodnice nestiha atd…:-)
Tak nevim,ja doufam,ze stihnu v pohode odjet s manzelem autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
2.3.10 15:35

Ahoj, já si sanitku zavolala úplně s klidem. A normálně jsem jim řekla, že potřebuju odvézt do porodnice. A to od Podolí bydlím ani né deset minut pěšky. A nikdo neprskal. To si podle mě ani dovolit nesmí. Ty máš na sanitku nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
2.3.10 17:34

ahojki, nečetla jsem všechny odpovědi, ale já si volala sanitku, ,,, no nakonec to byl planý poplach, naostro jsem jela až druhý den, to už ale s přítelem autem. Ale saniťáci byli fajn, určitě si nemůžu stěžovat. Takže hlavně neřeš jejich pocity a nálady, vždyť i proto tady přece jsou, řeš sebe a dítko a neboj se zavolat. Vždyť i moje gyndařka mi do průkazky napsala číslo na sanitku, tak asi ne jen tak pro srandu.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
2.3.10 17:38
Já bych asi nestihla obejít sousedy a ani čekat, až dojede někdo známý. Rodím fakt takhle rychle, pořád nic, nic a najednou prásk a už to jede 8-o 3 hodiny předtím mě poslali z porodnice domů, že na porod to nevypadá ani omylem, to jsem jela taxíkem. Pak bolesti ustaly a jak nastoupily, byly po 2 minutách.

tak to rodíš na počkání ,to mi je jasné, že by jsi nestihla nikoho sehnat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
2.3.10 18:41

Nam i na predporodnim kurzu U Apolinare por. asistentka rikala, pokud nemame dovoz nebo jsou zacpy at si zavolame sanitku. Navic uz tu nekdo psal, kdyz vozi opilce a fetaky, tak proc by nemohli odvezt rodici zenu. Navic zdravotni pojisteni si platite ne?

S prvni dcerou mne odvezl manzel. S druhou jsme jeli metrem, protoze na P 2 byla zona placeneho stani a U Apolinare natriskano. Rodila jsem planovanym cisarem, takze zadny spech.

Navic mame tu obecni policajtku, ktera mi sama nabidla, ze az to na mne prijde at zavolam a ze nam problikaj cestu jako to bylo v clanku na Novinkach :lol:

• Citovat
  • Upravit
284
3.3.10 09:03

tak děkuju za reakce a snad budu mít štěstí a bude doma odvoz… a nebo bude štěstí na posádku sanitky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quidoo
3.3.10 13:36

Já volala sanitu ve 2 v noci, operátorce jsem řekla, že možná budu rodit. Ona v pohodě, sanita přijela hned, posádka skvělá. Ve 2.30 jsem byla na příjmu a ve 3.15 měla odrozeno :-)))

• Citovat
  • Upravit
284
3.3.10 13:41

:palec: tak paráda, uklidnili jste mě, doted jsem slyšela jen šílený příběhy jak na někoho v sanitce pyskovali a že se už dneska sanitka k porodu volá jen vyjímečně… tak jsem byla vystreslá, ptž ne vždy mám odvoz, nebude se mnou přece měsíc někdo doma čekat jestli náhodou… a se sousadama teda nepočítam, ty by z toho na větvi nebyli :-D - ostatně já taky ne, kdybych měla někoho odvážet, byla bych nerv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
3.3.10 13:42

a jinak quidoo takhle rychle porod to je teda paráda, jen závidim :-) , taky doufam v něco podobnýho, ale při mym štěstí budu rodit týden :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quidoo
3.3.10 14:00

Eeevaaa, nemůžu si stěžovat :-) Byla jsem doma sama, bolesti měla nepravidelně, myslela jsem, že jen panikařím. Tak trochu jsem čekala, že mi vyhubují a pošlou zpět :-) Držím palce, ať je tvůj porod taky taková rychlovka…

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
3.3.10 14:09

příbuzná si volala sanitu na poslední cvíli a porodila v sanitce 3 km od porodnice jak to nestihly :mrgreen: takže sanitka zastavila dopravu na nuseláku a rodilo se v ní :lol:

• Citovat
  • Upravit
dornicka
3.3.10 16:02

Holky jsem trochu zmatená - jak je to prosím s těmi „spádovými oblastmi“, když zavolám klasicky na 155? Odvezou mě do nejbližší porodnice, nebo tam, kde jim řeknu, že jsem registrovaná? Bydlím na opačném konci Prahy, než je Motol, ale chci rodit tam, páč mám nějaké zdravotní záležitosti, které se budou muset u porodu hlídat - a v Motole o mně mají přehled :think:
Díky moc!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí