Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@j.a.n.i1 to zas ano, je třeba zvážit situaci no ![]()
Ale já slyšela (ještě jsem sanitkou nejela a ani nikdo z mých známých), že za výjezd záchrankou se platí, nebo ne?
A co když kvůli nedbalosti (jak zakladatelka psala o tom, že operátorka dlouho otálela) nakonec porodíš doma a stane se malér? To si to ti saniťáci nevemou na triko, nebo ano? To by mě zajímalo, jak to funguje.
@Halibar To nevím, já jednou jela sanitkou od nehody… objektivně řečeno taky zbytečně, ale byla jsem v šoku a přítel ji prostě zavolal, naložili mě, odvezli do nemocnice a nikdo neřešil, zda to bylo potřeba nebo ne. Tam udělali klasiku - RTG, neurolog a nechali si mě 2 dny na pozorování…
@slavuska1 píše:
@j.a.n.i1 no já si to právě taky myslím, že to nejde poznat..prostě při orzjetém porodu mi sanitka nepřijde jako zneužívání této služby. to i může rovnou taxíka zavolat člověk, který si „jen“ zlomí nohu v kotníku(tudíž může pokrčit koleno)
Jo, mě při porodu taky ne, protože je to prostě věc, kdy člověk neví a může z toho být průser… na druhou stranu, na zlomený kotník by mě tedy sanitu volat nenapadlo, jo, bojí to, ale jinak je úplně fuk (nemluvím o otevřené krvácející zlomenině), jestli tam dorazím za 10 minut nebo za 2 hodiny.
@terinka4444 píše:
Prosím tě, to si děláš legraci, že jo? Proč by sis jako měla volat rychlou na převoz do porodnice i s přítelemto nemyslíš vážně. Slyšela jsi třena slovo taxík? Proč by to měl někdo hradit a vozit ti tam přítele? Jako že si dopředu nic nezařídíte a pak si jako taxík zavoláte rychlou?
nedivím se, že držkují…prej přepraví mi i přítele
A proč by si rodící žena nemohla volat sanitku? Já taky neodhadnu, jak moc je to pokročilé. probíhající porod je ofiko akutní zdravotní stav a volat si rychlou je naprosto v pořádku.
Přítele ovšem nepřepraví, ten se bude muset dopravit sám. Třeba tím taxíkem.
Platím si zdravotní pojištění, tak v případě když je třeba volám…
Nikdy se mi nestalo, že by mi někdo řekl, že zneužívám.
Ať už jde o zlomený kotník, rodím…atd. atd.
Jistě že nevolám sanitku, když mám doma přítele. To použijeme auto, ale kdybych byla doma sama, tak volám a ani nad tím nepřemýšlím
@j.a.n.i1 to je zajímavé, že někdo zažívá takový horor se zdravotníky, kteří říkají těhotné ženě, že zpátky si může šlapat pěsky, a jiní zase mají jen dobré zkušenosti
jen vím, že dědovi několikrát volali záchranku kvůli mrtvičce, ale detaily nevím, musím se zeptat mámy, ta u toho byla.
Ale když tak přemýšlím, moje porodní asistentka mi říkala, že kdyby náhodou, tak si mám zavolat rychlou ( ale žiju v Německu, tak tu je asi pár věcí jinak
)
@slavuska1 píše:
Chlapa nevezmou, to bys zase chtěla moc, ale pro sebe i ji klidně zavolej, já napodruhé musela taky, a neřekli mi půl slova, byli naopak příjemní. i když jsme s sebou musela vzít i ani ne 2 leté batole, než si ho tam chlap za hodinu vyzvedl..já už jsem si netroufala být doma. a internet jsem tehdy doma neměla, číslo na taxi taky ne, nad odvozem jsem prostě dopředu nepřemýšlela, tak jsem si zavolala sanitku, a co. jela jsem s ní poprvé v životě, snad i naposledy
mimochodem, padlo tu, že k překotnému porodu samozřejmě, k normálnímu ne, by mě zajímalo, jestli je nějaká rada, jak to poznat![]()
kolikrát čtu, jak mají maminky kontrakce půl hodiny po 2 minutách, a pak přijedou, a jsou na 2-3 cm, a pak další příběhy, kdy skoro nic necítí, a najednou nahmatají hlavičku. překotný porod se dá poznat tak při tlacích na konečník, a to už je často trochu pozdě vyrážet do porodnice, i kdyby sanitou
Přesně takhle to funguje. Absolutně nechápu to rýpání tady. Zakladatelka neví, jak to funguje s doprovodem, slušně se zeptala, stačila slušná odpověď, že sobě sanitku volat může, ale přítel se musí dopravit sám.
EM se zase ukázalo ve své kráse.
@blumen píše:
@Spokojení tak snad umi pritel ridit nebo at se do toho prosince nauci![]()
auto mas. A jinak zbyva akorat taxik nebo jeste lepsi, domluvte se se znamymi a sousedy. Kvuli tomuto si snad nebudu volat sanitku, kdyz zbyva tolik casu a nejsi sama. Mimochodem pritele by do ni nevzali, musel by dojet tim taxikem, doprovod se brat nesmi.
Kdyby potřeboval z zimě odvést chlap a ženská by nechtěla řídit jeho auto, taky bys napsala, ať se to naučí? nebo existuje nějaké pravidlo, že chlap prostě řídit musí umět?
To já jsem taková potvora, že kdyby byl na mě saniťák hnusnej, tak mu ještě řeknu ať to zkouší ještě chvíli a budu si na něj stěžovat
![]()
A to přítel jak začneš rodit a odveze Tě sanitka nemůže požádat kamaráda, aby ho tam odvezl? A nebo to nemůže sednout do MHD??
![]()
@Nina Filipi píše:
A to přítel jak začneš rodit a odveze Tě sanitka nemůže požádat kamaráda, aby ho tam odvezl? A nebo to nemůže sednout do MHD??![]()
![]()
@jessikka píše:
A proč by si rodící žena nemohla volat sanitku? Já taky neodhadnu, jak moc je to pokročilé. probíhající porod je ofiko akutní zdravotní stav a volat si rychlou je naprosto v pořádku.
Přítele ovšem nepřepraví, ten se bude muset dopravit sám. Třeba tím taxíkem.
@Nina Filipi ne všude je MHD
nikoho se nezastávám, ale já žiju v malém městě, kde bus jezdí 3× za den ![]()
@jessikka píše:Jistě že může. Ona se JEN slušně zeptala, protože nevěděla, jak to funguje. Teď ví a určitě to problém nebude, kapíto?
@terinka4444 píše:
Rodící žena neschopna se dostat do porodnice prosím, tady se dopředu kalkuluje s tím, ž jako to využijí sanitku jako taxík pro přítele, protože v dalších příspěvcích se dozvíš, že taxík není zadarmo.
Tady se maximálně kalkuluje coby kdyby.
Myslím, že tím taxíkem jako návrhem byla docela zaskočená, proto to napsala. Ono jet tágem třeba padesát km fakt není levné, tak se nad tím pozastavila jako o návrhu.
Ale oni si to zařídí.
Mimochodem, ty jsi na mí útočila hned po úvodním dotazu, to o tágu ještě nebyla ani zmínka.