Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nám říkali na kurzu, že pokud nemáme jinej odvoz, můžem volat sanitu. Máme jim prý ale rovnou říct, kde jsme registrovaný a že chceme tam, jinak by nás prý odvezli, tak co je to nejblíž.
Ahoj
tak jsem hledala právě něco o odvozu sanitkou. Bydlíme na Holešovicích a registrovaná jsem U APOLINÁŘE jako už řeším co s dcerkou babičky nefungují sousedka kteoru jsem měla v záloze dostali teď neštovice ![]()
Normálně mě odveze manžel pokdu mě to nechytne přes den kdy je v práci než by dojel ze Strašnic jako třetí rodička no uvidíme po včerejší jízdě přes magistrálu co jsem jeli hodinu no to bude ještě opravdu veselé ![]()
Takže pokud bych si volala sanitku mám jim nahlásit že jsem registrovaná u Apolináře já doufám, že budu rodit v noci.
Ale to si mohu plánovat co chci ![]()
Hmm, já si myslím, že sanita (RZP či RLP) je vhodnější. Konečně dneska odrodila sestřička středočeské záchranky přímo ve voze. Přivolaný lékař mohl jen pozdravit novou občanku našeho státu. Ale kdysi dávno, jako student, jsem sloužil na porodnici jako sanitář a jednou v noci jsme slyšeli troubení. Vyšel jsem ven a k porodnici dojel popelářský vůz. A porodník, který vyběhl taky, jen dokončil porod.
Takže všem přeji raději ten porodní sál ![]()
Optej se tvého gyn.Já mám přímo na průkazce napsané číslo porodnice kde budu rodit,pokud bych se prý nedovolala tak mám volat 155.Já teda doufám,že to nějak zmáknem s rodinou ale člověk nikdy neví. ![]()
katty píše:
Ahojtak jsem hledala právě něco o odvozu sanitkou. Bydlíme na Holešovicích a registrovaná jsem U APOLINÁŘE jako už řeším co s dcerkou babičky nefungují sousedka kteoru jsem měla v záloze dostali teď neštovice
Normálně mě odveze manžel pokdu mě to nechytne přes den kdy je v práci než by dojel ze Strašnic jako třetí rodička no uvidíme po včerejší jízdě přes magistrálu co jsem jeli hodinu no to bude ještě opravdu veselé
Takže pokud bych si volala sanitku mám jim nahlásit že jsem registrovaná u Apolináře já doufám, že budu rodit v noci.
Ale to si mohu plánovat co chci
No když jsem rodila já taky jsme přemýšleli jak k apolináři kdyžbych rodila přes den
a vyhrálo by metro
D když to máma říkala smála jsem se
ale když mi pak řekla že moje babička i prababička do nemocnice když rodily šli pěšky buhví jak dlouho zvládly bychom to taky ![]()
Ještě se omlouvám že vpadám znovu do diskuse, ale inspirovali jste mně a napsala jsem deníček s citací mé prababičky, která si napsala svůj průběh porodu do dědovi první knížky tak si jej pak přečtěte až bude schválen je to napínavé čtení kdybych nevěděla že to moje babička přežila myslela bych že jí zastřelej v půlce vyprávění ![]()
Kdyby to bylo v noci, manžel by musel zůstat s malou doma, a bylo by to opravdu akutní, tak bych si ji zavolala. Kdybych si nebyla jistá, jak na tom jsem a voda ještě naprdla, tak asi jedu taxíkem. (Taky jsem ten typ, který nerad „obtěžuje“.)
Ale rozhodně bych teda sanitu nevolala, kdybych jela na plánovaný porod (ať už císař nebo vyvolávačku). To si myslím, že akutní není a vždycky se to dá nějak zařídit - i kdyby to měl být taxík nebo tramvaj… Při pomyšlení, že někde na druhé straně umírá člověk na infarkt a já si vezu zadek na plánovaný porod, tak to mi přijde trošku mimo, i když si pojištění platím a jistě na to mám nárok
Když můžu jezdit trmavají a autem den před plánovaným porodem, tak proč bych nemohla tak i do porodnice? Poprvé jsem na vyvolávačce byla, tak vím, o čem mluvím.
Kdyby to bylo v noci, manžel by musel zůstat s malou doma, a bylo by to opravdu akutní, tak bych si ji zavolala. Kdybych si nebyla jistá, jak na tom jsem a voda ještě naprdla, tak asi jedu taxíkem. (Taky jsem ten typ, který nerad „obtěžuje“.)
Ale rozhodně bych teda sanitu nevolala, kdybych jela na plánovaný porod (ať už císař nebo vyvolávačku). To si myslím, že akutní není a vždycky se to dá nějak zařídit - i kdyby to měl být taxík nebo tramvaj… Při pomyšlení, že někde na druhé straně umírá člověk na infarkt a já si vezu zadek na plánovaný porod, tak to mi přijde trošku mimo, i když si pojištění platím a jistě na to mám nárok
Když můžu jezdit trmavají a autem den před plánovaným porodem, tak proč bych nemohla tak i do porodnice? Poprvé jsem na vyvolávačce byla, tak vím, o čem mluvím.
… teda jasně že pokud by nebyl nějaký závažný zdravotní problém… ![]()
Manžel jezdí sanitkou a můžu ti říct, že převoz maminy k porodu sanitkou je úplně normální věc a klidně si tu sanitku zavolej. Řidiči mají kurz Doprovy raněných a nemocných a museli mít praxi i na porodním sále, tudíž by ti taky dokázali pomoct, kdyby náhodou chtělo miminko po cestě rychle ven. S tím ti žádný taxikář nepomůže. Takže až to příjde v klidu si sanitku zavolej.
Teda já nevím, ale u Dr. vždycky říkaj, že pokud se rodí, tak klidně volat sanitku!
Poprvé jsem ji taky zavolala, protože jsme ještě neměli auto.. a saniťáci byli úplně v pohodě.
Podruhé jsme jeli vlastním autem, ale chvílema jsem litovala, protože porod šel hrozně rychle..
naštěstí jsem rodila v noci, tak se po Praze dalo jet. Ale pokud budu příště rodit ve dne (třeba ve špičce), tak ROZHODNĚ volám sanitu, protože fakt nebudu při mé běžné porodní rychlosti riskovat, že se zaseknem něknde v zácpě a bude mě rodit manžel v našem Opelu.. uaaaa
každopádně pokud máš pocit, že by mohly být komplikace, nebo nemáš odvoz, tak podle mě volat sanitku je naprosto v pořádku a normální!! ![]()
jo ale samozřejmě úplně souhlasím s Lulje
kdybych jela na plánovaný CS nebo vyvolání, tak jasně taxi, nebo klidně MHD… prostě pokud bych mohla normálně chodit a tak, tak proč volat sanitu, že jo ![]()
Poprvé jsem jela do porodnice autem, když začaly bolesti. Podruhé taky, vezl mě kamarád který i hlídal staršího syna. Porod se mi rozbíhal hodně pomalu a bylo dost času. Při třetím jsem volala do porodnice v Kolíně, že mám stahy po pěti minutách. Pani řekla, ať volám záchranku. Tak jsem o minutu později volala sanitku. Poslali jí z Českého Brodu, vezla mě do Kolína a dcera se narodila cestou. Neumím si představit, že by mě vezl někdo jiný. Pani z dispečinku byla moc milá. Uklidňovala mě, v sanitce byl doktor, porodník. Byli perfektně připravený na porod v sanitě…
Pro porod který mě čeká za pár týdnů se nechá proškolit i přítel pro případ, že by ani sanita nestihla přijet. Dcera se narodila celkem za 1hod a 12minut. To je fakt krátká doba.
Tak na sanitu mame samozřejme pravo.Ja sem docela dost z daleka tak bych moc neriskovala a taky nekdo musi byt doma se synem.U prvniho porodu sem taky volala sanitu bylo to ve 3 rano v noci nevim koho bych kde schanela a otravovala.Takže určite je to naše pravo a nikdy sem se znakou negativni reakci nesetkala.
Mám před sebou druhý porod a jsem rozhodnutá nejdřív volat šváru - aby mi přijel pohlídat rok a půl starýho synka a pak volat rovnou záchranku aby mě odvezli:-)))Máme na to právo,platíme si zdravotní a hlavně tam na situaci rychlého porodu musí být připravení:-)Samozřejmě na plánovanou vyvolávačku bych si to pěkně štrajdila busem,tramvají,metrem - aby to ze mě vydrncalo samo:-)