Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@klenice postýlka ale žádnou antibakteriální vrstvu nejspíš nemá ![]()
@neila No, já o nějaké antibakteriální vrstvě dost pochybuju i v té lednici… na druhou stranu, já zas tvrdím, že moje domácí bakterie mi neublíží, takže s žádnými antibakteriálními přípravky neblbnu, tak maximálně něco do záchoda a i tam spíš na to aby se umyl než desinfikoval.
@j.a.n.i1 ja ji vemu Sanytolem zejmena kdyz se stane, že má malý nejakou virózu a blije. Ted jsme v tom litali celá rodina, on nejvic, prevlekala jsem každou noc
jak jsem ho brala z postylky, tak už to bylo na ceste a občas to proste letelo driv. Tak jsem to umyla vodou a pak strikla Sanytolem. Predtim jsme prisli z nemocnice a zrejme to dotahli odtud ![]()
jinak to s nejakou prehnanou hygienou určite nehrotim, mám zato, že zdravé deti bežná nečistota nemuze ohrozit.
@neila to je mi jasný
Já jsem asi cíťa a zatím se mi malej do postele nepobl*l, tak uvidíme, jak budu mluvit po zkušenostech ![]()
Sanytol vyrábí víc typů a to i univerzální. Nebála bych se. Ale ne moc a možná bych za pár hodin utřela.
@majki.r píše:
Když už jsme u Sanytolu, čistíte jím ledničku? V reklamě ho paní s úsměvem stříká do lednice, přitom na obalu je psáno, že se nemá používat na povrchy, co přicházejí do kontaktu s potravinami, tedy jestli se nepletu…
Použvám Sanytol vlhčené ubrousky a myju s tím všechno od kuchyňské linky po záchod. Lednici taky
Moc vsem dekuji za nazory. Postylku jsem postrikala, za pul hodiny setrela hadrem, ted se vetra, prcek spi v cestovni a doma je nova matrace, kterou jsem dnes koupila. Plisen nesnasim.
Obnovuji a prosím o radu - jak/čím vyčistit plíseň nahoře na postýlce - dcera trpí na laryngitidy, dávala jsem jí tam mokrý ručník přes ten horní okraj a teď zjistila, že tam je plíseň
je to nelakovaná dřevěná postýlka z Ikei, mělo mě to napadnout dřív (vlastně i napadlo), ale zdraví dcery bylo přednější a v té chvíli to bylo to poslední, co jsem řešila..
Prosím poraďte, co teď? Nevím, jestli přestříkat Sanytolem proti plísni nebo třeba existuje nějaký protiplísňový nátěr, kterým bychom to přetřeli, aby se to příště neopakovalo? Máte prosím někdo podobnou zkušenost a jak jste řešili? Díky moc.
@kittysha na to bych pouzila přímo savo proti plisnim a nechala poradne vyvetrat
Ahojte, dotaz. Zdědili jsme klasickou dřevěnou postýlku, jenže byl 10 let na půdě položená jen tak, nezakrytá, takže byla celá špinavá a bůhví co tam lítalo (kočky, myši, klasická venkovská půda). Čím postýlku vyčistit?
@lalaláček píše:
Ahojte, dotaz. Zdědili jsme klasickou dřevěnou postýlku, jenže byl 10 let na půdě položená jen tak, nezakrytá, takže byla celá špinavá a bůhví co tam lítalo (kočky, myši, klasická venkovská půda). Čím postýlku vyčistit?
Vzala bych normálka jarovou vodu, umyla pořádně, pak to omyla ještě čistou vodou a pak ještě nastříkala tímhle: https://www.drmax.cz/…ni-voda-50ml?… (mají v lékárnách, DM drogeriích a ne e-shopech seženeš i větší balení, tuším 500 ml, ono se to hodí mít doma). Jinak já teď povrchy doma popravdě nejčastěji dezinfikuju vodkou - koupím ve slevě vodku, naleju do rozstřikovače a je to. Akorát vodku kupuju zásadně bez dětí, připadám si jinak jak alkoholik - na sedátku dítě, v košíku vodka
![]()
@MaminkaLucka píše:
Vydrbat pískem, klidně Real.
No čoveče to bych se bála, že vezme za své lak ![]()