Sanytol na dřevěnou postýlku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
217
3.1.18 13:26
@Aries6 píše:
@lalaláček Já bych ji přebrousila a přelakovala.

Taky bych to tak udelala. Taky jsme zdedili 20 let starou postylku. chlap ji zbrousil a nalakoval na bilo a vypada jak nova a je cista

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1015
3.1.18 13:33

@Evulina to je možné, tak přelakovat no… Těch 160 Kč za lak vás už nezabije. Ale bude to čistý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
3.1.18 13:42

Já se teda bojím spíš nějakých infekcí, než toho, že by to nebylo umytý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.18 13:53

Zbytecne bych mimco nedrazdila prostredky co jsou jedovate… Co treba jedla soda? Yellow & blue maji dobre a odbouratelne prostredky. Vy sama by jste take po narozeni nechtela cichat napr. savo :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.1.18 13:58

@karandyszewska lepší savo než leptospiroza.
Já bych postýlku taky přebrousila a natřela. Dělala jsem to s veškerým nábytkem pro děti. Teď se chystám na postýlku na kombinaci růžové a zelené.

• Citovat
  • Upravit
3.1.18 14:14

@Janli ja sama bych si koupila novou. Nepisi ze by mi vadilo nalakovat ji ( teda pokud to bude lak pro deti) ale sanytol je v cem lepsi nez jedla soda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.1.18 14:38

@karandyszewska taky radši používám doma sodu, ocet a k. citronovou, ale některý bakterie a viry jsou hodně odolný a platí na ně jen chlor. A zrovna to, co přenáší myši, je odolný dost. Takže radši poliju postýlku savem. Mám z toho fakt respekt, hlavně u dětí. Miluju opravování starýho nábytku, zrovna vyrábím luxusní kuchyňku, ale pořádná desinfekce je na prvním místě.

• Citovat
  • Upravit
3.1.18 14:40

@Janli tak se shodneme na tom, ze by se mela pretrit no a pak uz asi jen hadra a voda :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.1.18 14:43
@karandyszewska píše:
@Janli tak se shodneme na tom, ze by se mela pretrit no a pak uz asi jen hadra a voda :).
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
25172
3.1.18 15:40
@pppetulda22 píše:
Taky bych to tak udelala. Taky jsme zdedili 20 let starou postylku. chlap ji zbrousil a nalakoval na bilo a vypada jak nova a je cista

My koupily krásnou postýlku, byla jak nová - teda dvě. Ale prostě jsme to chtěli přebrousit a přelakovat. Nedá to moc práce a postýlka je jako nová - my teda jen lak, máme rádi přírodní vzhled. A člověka to i donutí ji rozdělat a při té práci zjistí, jestli není někde povolená nebo tak.

Příspěvek upraven 03.01.18 v 15:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25172
3.1.18 15:42
@karandyszewska píše:
Zbytecne bych mimco nedrazdila prostredky co jsou jedovate… Co treba jedla soda? Yellow & blue maji dobre a odbouratelne prostredky. Vy sama by jste take po narozeni nechtela cichat napr. savo :).

Já si myslím, že když se to udělá z dostatečným předstihem, tak se to špatné ze Sava odpaří. My měli teda štěstí, že jsem čekali první na říjen, tak se toto dělalo venku na dvoře. Manžel to nalakoval něčím spec. pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.1.18 17:15
@Janli píše:
@karandyszewska taky radši používám doma sodu, ocet a k. citronovou, ale některý bakterie a viry jsou hodně odolný a platí na ně jen chlor. A zrovna to, co přenáší myši, je odolný dost. Takže radši poliju postýlku savem. Mám z toho fakt respekt, hlavně u dětí. Miluju opravování starýho nábytku, zrovna vyrábím luxusní kuchyňku, ale pořádná desinfekce je na prvním místě.

Jé tak já zase renovace nábytku nesnáším :oops: :roll:
Osobně si myslím, že normální umytí jarovou vodou (používám Ecover na nádobí) + pak přestříkání tím alkoholem nebo tím Aquintem by mohlo bohatě stačit.
Bydlíme na statku, taky bylo pár věci v tzv. „starém stavení“ vedle našeho domu, kam asi mohou i myši, když chtějí a dělala jsem to tak se všemi věcmi a nikdy nikomu nic nebylo. Náš pan domácí, 78 let, žije v hospodářství a se zvířaty od narození a krom mrtvice v 73 letech mu nikdy nic nebylo, odolný jak řípa, žádné virózy ani chřipky od nás ani nikoho jiného nikdy nechytil, max. měl rýmu, ale že by ležel a bral antibiotika, to si fakt nepamatuju. Nevěřím tomu, že se dřív všechno takhle dezinfikovalo..
Ono někdy všeho s mírou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.1.18 17:42

@Evulina já jsem taky holka z vesnice a rozhodně nejsem úzkostlivě čistotná. Ale. Pokud se k postýlce mohli dostat myši, je potřeba ji desinfikovat a pořádně. Myši přenášejí leptospirozu na kterou se i dneska u nás umírá. A zrovna šprušle od postýlky děti s gustem olizují. Než riskovat, tak obětuju flašku sava a půl hodiny času. A ty řeči, že se nikomu zatím nic nestalo… Vždyť je to postýlka pro miminko a to si snad čistotu zaslouží.

• Citovat
  • Upravit
18304
3.1.18 17:49
@Janli píše:
@Evulina já jsem taky holka z vesnice a rozhodně nejsem úzkostlivě čistotná. Ale. Pokud se k postýlce mohli dostat myši, je potřeba ji desinfikovat a pořádně. Myši přenášejí leptospirozu na kterou se i dneska u nás umírá. A zrovna šprušle od postýlky děti s gustem olizují. Než riskovat, tak obětuju flašku sava a půl hodiny času. A ty řeči, že se nikomu zatím nic nestalo… Vždyť je to postýlka pro miminko a to si snad čistotu zaslouží.

Samozřejmě, že si čistotu zaslouží, ale připadá mi, že mnou doporučovaný postup by přeci bohatě stačil a nemusela by se postýlka polévat litry chemie :think:.
Je samozřejmé to vzít důkladně, šprušle po šprušli a dát si s tím práci, o tom žádná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
3.1.18 19:09

Tak teď mám totálně brouka v hlavě, jestli to udělat, nebo radši koupit novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný