Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj,prosím maminky,které nosí v šátku o radu- -jakou značku? -jestli nový,nebo bazarový? -jakou délku? v.38-40 -jestli je rozdíl,když bude pruhovaný,nebo s jiným vzorem?
Za každý postřeh budu vděčná.Díky ![]()
značky nějaké osvědčené. Já bych šla do Storchenwiege nebo Didymosu. Velmi dobré reference jsou i na Zara, Dolcino, Girasol, Naty.
Klidně bazarový, je zanošený, snáz se váže. u nových je zase větší výběr a okamžitá dostupnost tebou vybraného.
na začátek bohatě stačí vel. 5 tedy 4,2m, pkud budeš později vázat na záda nebo šátkovat dítě větší (cca nad rok), budeš potřebovat o číslo větší.
rozdíl jě, obvykle jsou pruhy nosnější, pevnější. Ale myslím, že Vatanai to má zrovna naopak.
Já už dlouho nešátkuji, nejmladší dítě má už šest let, takže v současných značkách se nevyznám. Co se délky týká, tak u nejstarší holky jsem na velikost cca 38 (164 cm) měla nejdřív 3,6 m, ale docela rychle jsem si dokoupila ještě o metr delší, na složitější úvazy. U druhého a třetího děcka jsem už byla „starý mazák“, který si v každé situaci hravě poradil s tím kratším šátkem a ten delší jsem už nepoužívala (je to strašná délka, kdo by se do toho furt motal
). Pokud tě tolik netlačí peníze, brala bych nový šátek. On se šátek časem vytahá a už se s ním neváže tak dobře, jako dřív… já třeba u třetího děcka už pomalu přemýšlela nad novým, ale zas se mi nedostávalo peněz, tak jsem vydržela se starým, ale bylo to nic moc. Vzor je jedno jaký bude, ale různé materiály se chovají různě. Na nejstarší holku jsem měla jeden kraťoučký šátek, myšlený jenom na kolíbky, byl doslova za pár korun, šitý v nějakém mateřském centru. To byl hadr, který jsem prakticky hned vyhodila, protože s mými brazilskými (či odkud že to byly dovážené) se nedal srovnat. Ale tady bych doporučovala, pokud máš možnost, obejít si různé kurzy a vyzkoušet si jak různé úvazy, tak i osahat různé materiály, ono každému vyhovuje něco jiného.
ahoj, šátek bych koupila bazarový, pro tebe velikost 4,2 metru to bude stačit.
Značky: Didymos, Nati, Storchenwiege, Dolcino, Zara, Girasol… Pokud máš možnost si někde šátky osahat, tak neváhej. Ono třeba u Didymosu je opravdu každý vzor jinak tlustý, jinak se s ním váže…
Alpaka píše:
Kvalitní šátek se nevytahá ani po letech.
Pak záleží na tom, co si představuješ pod pojmem „kvalitní šátek“
Já měla levnější Girasol, kamarádka dražší Vatanai a oba se časem vytahaly. Jako píšu, ve svém odtahala tři děti, ale to třetí už bylo hodně s výhradami.
Nebo tedy vytahaly - šátek se hůř vázal, uzel víc povoloval, takže se do dobrého úvazu musel častěji utahovat, celkově se hůře tvaroval, už to nebylo ono. Jestli to bylo vytaháním šátku nebo jiným opotřebením, to nevím, v látkách se nevyznám.
Příspěvek upraven 06.12.11 v 20:04
Máme MAM eco a je super. Je to nejpevnější z elastických šátků, takže se dobře váže a neprověšuje se. Je dlouhý přes 5m, takže občas nosí i taťka.
Nošení zdar ![]()
Elastik x pevný je další otázka…
Elastický je vhodný pro začátky nošení. Usnadňuje vázání.
Pevný je pro celé nosící období.
Les: no ono jde asi taky hodně o gramáž šátku. Vatanaie jsou celkem tenké, Girasoly jsou silnější.
Moc děkuji za reakce,projedu si doporučené značky na e-shopu. ![]()
Našla jsem na MMB Storchenwiege 4,1m za 1200,–,nošený půl roku.Je to dobrá cena,mám do něj jít?
Za stejnou cenu jsem prodávala stejně dlouho nošený sejně dlouhý Storch, je to před rokem. Od té doby bych řekla, aže šly ceny sekáčový šátků dolů, pokud budeš číhat, možná najdeš i něco o stovku dvě levnější.Může to trvat ale déle.
Poštovné bylo v ceně, návleky ne.
Jestli šátek chceš, tak ho ber. Na nějakou extra dobrou cenu můžeš čekat týdny i měsíce. To simůžeš dovolit, pokud máš šátků víc a číháš na nějaký další šátek do sbírky.
Právě
,navíc mám 6 dní do termínu a pak třeba nebudu mít čas nahánět inzeráty.Moc děkuji za radu.