Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@valina1 píše:
Tentoooooo
Z jakých je stránek? Hodíš mi sem odkaz, prosím? Asi ho nutně potřebuji
![]()
@Trojlístek
No ja mam z nositek zkusenost jen s manducou a tu jsem pouzivala nejdriv od tri mesicu. Driv mi tam to mimco prislo taky takovy nic moc. Proste mi prislo ze v tom satku je celkove lepe podeprene a dotahnes si kde potrebujes podle mimca. Ale mozna je to jen pocit. Kazdopadne s Caboo zadnou zkzsenost nemam. Na fotkach vypada dobre. Jen jsem videla fotky s vetsim miminem tak si tam toho prtocha moc nedokazu predstavit. Chtelo by to videt nazivo. Nejlepe vyzkouset.
Elastik moc nevydrží. Šla bych do 100% bavlny s gramáží tak do 240g. A značek je mraky.:-)
Já už bych dala přednost českým.:-) Loktu She, Lenire, Moisha, Omnifera.
Váha a výška je dle mě irelevantní. Velikost se určuje dle konfekční velikosti. Mám 40-42, šátky velikosti 6, s tou v pohodě dvojitý kříž s kapsou uvnitř.
Elastik bych taky nedávala. Vydží jen krátce a tak mi přijde, že se nevyplatí investovat. Pokud se o šátek nechceš moc starat, kup si nějaký ze 100% bavlny a co se týče značky, tak já mám nejradši Didymos též. Jinak super obchod, kde se konají i kurzy vázání je na sedmičce a jmenuje se Dítě v šátku.
Kamarádka ma u nas Branu k detem, elasticky mi nedoporucila vubec, spokojena je se znackami LennyLamb, Loktushe, Lenire, Moisha.. podporuje ceske vyrobce. Osobne pristi tyden objednavam duhovy LennyLamb ![]()
Jak dlouho vám trvalo, než jste se šátek naučili vázat s jistotou, že je správně a bude držet?
Tak 3× jsem ho musela uvázat s miminem. Pak už jsem vychytala nějaké grify a bylo
. Chce to trpělivost, ale stojí to za to. Když miminko vážete, pokhupujte se s ním v kolenou, uklidňuje ho to a získáš pak víc cašu. Nebo se to prý dobře učí se spícím miminkem, protože neklade žádný odpor.
Zdravím, ráda se připojím. Chci jaké koliv rady ohledně nošení. Plánuji Miminko a chce nosit už od narození. Je lepší šátek či nosítko no prostě vše pro a proti. Pak i značky a popřípadě i stránky či e-shop kde se dají sehnat. Děkuji
Pokud chceš nosit už od narození, tak si hlavně natrénuj pak taky úvazy
. Na úplně malé miminko doporučuji kolébku. A možná Ti nedoporučuji si šátek kupovat hned… Nejprve si ho půjč a vyzkoušej, jak se to miminku a Tobě bude líbit. Kazdé miminko je jiné a vyžaduje různé věci. My třeba kombinujeme šátek i kočárek… Když chce spát, tak jde do šátku, ale když je vzhůru, tak chce mít svůj prostor a hýbat se. Jiná miminka zase chtějí být jen v šátku a některá tam nechtějí být vůbec. T