Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5009
3.2.12 18:31

alpako,

bomba, tam určitě nějaké body vyberu :palec:

A nemáte tip na návleky na nožičky pro batole? mi přijde, že všechny, co jsme viděla dělají dětičkám z nohou malé jitrničky a že je to musí iritovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
3.2.12 18:38

návleky - záleží jak teplé. Já mám pro moje malý, ale tlustý batole ty od Manymonths. Ty jsou teplé - z dost tlusté merino vlny, na léto to určitě není, ale na zbytek roku fajn. Z bavlněných mi nejvolnější připadají Sponks s kočkou, přijdou mi i volnější než ostatní obrázkové Sponks, ale to je možná jen dojem. :think: Každopádně ty Manymonths jsou určitě volnější.

A jinak to body merino-hedvábí, co doporučovala Alpaka má Tim taky a v létě bylo super :palec:

Příspěvek upraven 03.02.12 v 18:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
3.2.12 18:42

holandanko,

potřebovala bych na to léto, třeba když se navečer trochu ochladí…Vím, že teď přes léto, jsem pro Emmku měla babylegs a design socks - vždy poruce, když začalo foukat nebo se ochladilo, byla jsem s nimi moc spokojená..ale teď už jí v roce nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
3.2.12 18:44

rosslyn, psala jsem teď edit toho příspěvku.
Tak edit: Sponksy s kočkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
3.2.12 18:49

Jj, ty jsem viděla v Bavlnce, myslím…půjdu to pak omrknout:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
3.2.12 19:24

Sponksy jsou fajn. Ono mi přijde, že ty kojenci mají tlustší nohy, než batolata, ty se vytáhnou. Obě děti nosí návleky stejné.
Akorát máme asi jiné MM návleky, než Hol, protože mě přijdou šíleně úzké? To máš ty WoolTubes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
3.2.12 19:46

Lamo, jo, mám Wool Tubes. A nevím, ale dost se „uvolnily“ po prvním praní. Ze začátku jsem z nich byla dost zoufalá, že jsou úzké, pak jsem je vyprala, uvolnily se, tak jsem je Timovi dávala dost a teď mám pocit, že budou za chvíli vytahané jak gatě. Úzké fakt nejsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
3.2.12 19:51
rosslyn píše:
ne, to není šátek, to je jen nějaká deka, co tam měl fotograf jako rekvizitu :mrgreen: Mám zaru velvet

Jé, mám taky fialovou Zaru (Purple).
Mně na batoh přišla v pohodě. Teda tak do 12kg hmotnosti dítěte, pak už ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1252
3.2.12 22:04

My máme taky Zaru :mrgreen: (Lavender), na záda vážu snad jedině ten batoh - cca. od 8měsíců, ale malá na těch zádech ještě dlouho nevydrží, takže venku nosíme pořád na břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5009
3.2.12 22:08

Nymph,

když ona, jak se rozhlíží, tak mi překáží dost halvou a vázat níž nebude za chvilku možné - čekáme mímo..takže na záda bude muset..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
27.2.12 17:07

Nikdy jsem neměla trpělivost na vázání, proto jsem si pořídila vak na břicho a později krosnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2999
27.2.12 22:11

Já se naučila v kuryu v Bráně vázat Hammock a od té doby už nosíme jen tak, mám taky zarru :mavam: a Rosslyn, není tady některá maminka třeba taky z Prahy, že by Ti to ukázala a pomohla? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
3.3.12 14:22

Ähoj maminky, vidím, že tady to docela jede, tak se jdu na vás obrátit s dotazem, pokud vám to nebude vadit.

V květnu čekáme přírůstek a rozhodla jsem se jít do šátkování. Na nosenideti.cz jsem ledacos pochytila, ale stejně jsem naprostý začátečník a laik. Potřebovala bych radu ohledně toho, jaký šátek vybrat. Už jsem pochopila, že na léto a navíc na novoška jsou lepší šátky elastické. Je tedy správná volba pořídit Vatanai? Nebo raději MaM? Nebo Moby? Který je ten nej do veder? Moirové oblečení pořizovat zatím nebudu, až kdyby to bylo fakt pro prcka neúnosné, protože ty ceny jsou fakt šílené :roll:
Dál bych chtěla vědět, co říkáte na šátek Šanami, v porovnání s Didymosem? Předpokládám, že když je pevný, je i teplejší a na větší děti. Od kdy asi tak bude elastik nepoužitelný a naopak pevný vhodný?

Na jednom serveru jsem narazila i na jakýsi Noname elastický šátek. Vím, že je to riziko, ale když oni mají tak krásnou kanárkovou barvičku :) Za ty prachy si říkám, že bych to i riskla a koupila ho jako šátek navíc, ale nezdá se mi šířka, která je jenom 53cm.

Případně uvítám jakékoli tipy, čeho či jakých značek se vyvarovat, nebo i jiné rady začátečnici (i když téma je to tak obsáhlé, že bez dalších konkrétních dotazů mi jen těžko něco poradíte že? :) ).

Jooo a ještě by mě zajímalo, jestli není k ničemu, koupit i Manducu. Manžel teda tvrdí, že bude klidně nosit i v šátku, ale přijde mi, že mít doma navíc i tu Manducu, by bylo fajn. I když za ty prachy aby ležela ve skříni… :roll: Nosit budeme na cestu z a do školky, na pochůzky do města (ne na nákupy, to bude v kočáru) a na chatě na procházky do lesa. Počítám, že využití šátku versus kočáru bude tak 1:2.

Díky za přečtení :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
3.3.12 14:39

No name šátek bych určitě nekupovala. Pevný-elastik, těžko říct, mě třeba elastik moc nesednul. Víc mi vyhovoval pevný. Pevný je možný od narození, zvlášť nějaký tenký. Elastik tak odhaduji do 6-7mi kg. Didymos - Šanami - Didy má uritě větší výběr barav, vzorůů, přímněsí, řekla bych, že bude i kvalitnější, snáz později prodejný.
Hroko bude v kažém šátku, ale kupodivu miminum to tolik nevadí, hůř to nesou rodiče. Mislím, že elastik versus tenší pevný vyjdou cca nastejno. Nosítko - hned bych nekupovala, pro pidimimino nic moc a pak uvidíš, jak to půjde s šátkem. mě třeba nosítka neuchvátili. Šátků mám spousty, po nosítku netoužím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
3.3.12 14:44

Děkuji Alpako. A když tedy tenký pevný, tak to jsou které? U Didymosu, pokud bych měla vybírat příměsi, tak které upřednostňují zkušené šátkařky? Jde mi opravdu o to léto, na podzim budu vybírat už podle zkušeností, co doufám naberu a potřeb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí