Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
elfans píše:
A jak oblékáte dětičky do šátku v tomto počasí?
Longiesky, vlněné triko MaM, společná nosící softshellová bunda
Jak píše Alpaka, z šátku je dítě otlačené. Měla jsem dítě otlačené, i když leželo volně na ručníku.
Mezi shorties a Disana vlňáky podstatný rozdíl nevidím, lepší jsou longies, vyřeší i oblečení na nohou.
Tak já se hlásím, také jsme koupili šátek- Girasol. Chodím ale s maličkou 1* týdně na rehabilitace, kvůli tomu, že dává hlavičku víc napravo. K tomu cvičíme 4* denně vojtovku, už je to mnohem lepší, ale paní fyzioterapeutka nám šátkování moc nedoporučuje- říkala maximálně denně 10 min a klidně i míň, prý nemá v šátku malá stabilní polohu
. Což nás moc mrzí, protože se nám oběma šátkování líbí.
Helisku,kdyz mas dobre dotazeno,dite se v satku takrka nehne,to nestaci? Jaky uvaz vazes?
@agy píše:
Helisku,kdyz mas dobre dotazeno,dite se v satku takrka nehne,to nestaci? Jaky uvaz vazes?
Ahoj Agy, vážu dvojitý kříž, snažím se pořádně utáhnout a maličkou pořádně srovnat, aby měla řádně rovná zádíčka a aby je měla jakoby lehce do kulata, zadeček podsazený (ze zadu vypadá tvar do M
). No uvidíme, 2.5. jsme objednané na kurz vázání, tak jsem zvědavá a už se na něj moc těším. Jinak dnes jsem zkoušela kříž s kapsou uvnitř a to také docela šlo. Je to teda zatím pro mě o trošku složitější, než ten dvojitý kříž, ale vím, že to chce čas ![]()
Dnes jsme byly na KO ohledně té predilekci hlavičky a MUDr nás chválil, že udělala maličká velký kus práce a je mnohem lepší. Ale budem pod kontrolou do prvních krůčků a cvičit a cvičit a cvičit ![]()
Myslím si, že když nám cvičení dobře jde a i paní fyzioterapeutka nás vždy chválí- chodíme k ní 1* týdně- tak to šátkování nevadí, teda pokud tam není denně x hodin, což není, tak se toho nějak extra bát nebudu ![]()
Podle me je kriz s kapsou uvnitr o dost lepsi,dotahnu ho daleko lip,nez dvojitej kriz. Koukala jsi na video od vonzino?
Děkuju
, právě jsem to zkoukla a je to super. To víš, takhle podle videa je to mnohem lepší, než podle knížtičky ![]()
Kdyby nebylo dneska tak ošklivo, tak hned kříž s kapsou uvnitř podle videa zkusím, ale je tam fakt vítr a chvilkama prší, tak jdeme vyzvednout maličkýho ze školy s kočárkem. Ještě jednou díky ![]()
Hellísku, odkudjseš, Nejlepší je se domluvit s někým, kdo nosí, aby tii kázal co a jak.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jak oblékáte když nosíte malé venku , máme měsíčního klučíka v šátku byl zatím 3× ale jen doma, myslím, že se mu líbí, tak bychom rádi vyrazili ven, ale nevím co mu oblíct. zdá se mi, že mu je v šátku dost teplo. slyším i jak dýchá (funí) a to mám jednu stranu šátku svázanou šňurkou. a ještě jeden dotaz, šátkujete i po císaři? Nemůžu si tím způsobit nějaké potíže? Jizva mne nebolí, ale cítím, že mi to dost tlačí jakoby tam kde byla dříve děloha
Díky za odpovědi
Já nosím jen v triku (já i dítě). Veškeré další svršky máme spolčné, úměrně počasí. na pidimimino obvykle stačí vlastní bunda nebo mikina na zip. u většího dítěte bud manželovo větší nebo speciální nosící oblečení.
Místo spec. nosícího oblečení můžeš vyzkoušet třeba těhotenskou mikinu:)
děkuju za odpovědi, tím trikem je myšleno třeba body s krátkým rukávem? A na nohy nic??
eva: já dávám tedy dlouhý rukáv, dlouhé kalhoty, návleky a teplé ponožky na nožky ![]()