Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81477
8.6.12 12:38

nezáleží jen na velikosti matky, ale i dítěte. novorozence jsem uvázala vcelkem v pohodě i s 3,7 do kpsy s křížem. Se skoro ročním 4,2 m tak tip ťop. S dvouletákem jsem mela 4,7m taktak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
9.6.12 09:11

Janino,jak jsem psala předtím,do roka dítěte mi stačilo 4,1m na všechny výcevrstvé úvazy.Teď,když je dítěti 21měsíců dám všechno 4,6m ale už tip top ;) Takže kdybych nosila jen mimino a nechodící dítě,stačilo by mi 4,1m bohatě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30666
13.6.12 08:13

Patrne hloupy dotaz, ale - mam 12 denni mimco, chci ho pomalu zkusit dat do satku. Mam tam davat bdici mimino, spici mimino nebo je to jedno :-)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
13.6.12 08:57

Já dávala bdící. KDyž spalo, byla jsem ráda, že spí, a pila kafe. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
13.6.12 11:09

@Hobitka Mám o chlup starší, a dávám jí tam před spaním, a usne mi v tom během chviličky.

• Citovat
  • Upravit
13943
13.6.12 18:30

Ahoj, mohla bych vás poprosit o zhodnocení mého historicky prvního úvazu? Malý má teprve 2 týdny a mám pocit, že se mi v tom nějak bortí či co. Jako by se mu čím dál víc kulatily záda. Nebo je má mít hooodně kulaté? Mám mu to víc utáhnout okolo krku, aby mi nesjížděl? Já mám docela křivé záda a mám pocit, že když se víc narovnám, tak mi tam „sedí“ líp. Nebo bych měla raději vázat do kolíbky? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.6.12 18:31

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
13.6.12 18:50

Zdravím šátkařky :mavam: Můžu se k vám přidat a přijít si občas pro radu a pokecat o šátkách a nošení? Půjčili jsme si od známého elastický šátek MaM na vyzkoušení a prckovi se v něm moc líbilo, hned usnul po navázání :* Ale zjistila jsem, že při jeho pěti kilech v 7 týdnech se už začíná prověšovat a špatně se mi utahovalo, tak jsem hned objednala šátek nový pevný. Takže ode dneška šátkujeme v nové Zaře Blue a je to hned poznat. Už se mi nesesunuje a krásně v úvazu drží :-)Jen se chci zeptat, jak sebe a dítě oblékáte? Pořád to nemůžu vychytat. Třeba zrovna dneska, když je tak hnusně a venku 18 stupňů, co byste oblékly? Měla jsem bavlněné dlouhé triko a prcek měl dlouhé body, teplejší mikinku, dupačky, teplé botičky a na hlavě čepičku. Přes nás jsem zapla teňoučkou neprofoukavou bundu a byli jsme stejně oba spocení jak myši, až mi z toho bylo zle a malému se tam už taky nelíbilo. Poraďte nějaké vychytávky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
13.6.12 18:54

@PetiteFillette Ahojky, tak já taky ode dneška šátkuju, takže nejsem žádný odborník, ale řekla bych, že na takhle malinké mimi by se měly ty kříže roztáhnout přes zádíčka miminka, aby se kapsa zpevnila. Já mám skoro dvouměsíčního chlapečka a taky jsem ty kříže roztáhla na zádíčka aby byl pevnější. Aspoň to na jednom videu říkali, že malinké mimi a děti co ještě nedrží hlavičku by to tak měly mít. Ale holky jsou zkušenější, takže ti poradí třeba lépe, je to jen můj nezkušený odhad :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
13.6.12 19:04

PetiteFilette, na fotce vypadá úvaz perfektně :palec: Pokud máš pocit že se bortí, třeba do stran, tak víc utahovat při vázání, nebo zkusit roztáhnout i popruhy kříže. Co je to za šátek? Malé miminko se může vázat do jedné vrstvy, ale musí se vázat precizně.

S oblékáním je zásada co nejvíc vrstev oblékat společně. Dneska podle pocitu, pokud jsi zmrzlá, tak třeba svetřík přes oba, nebo jen zateplit nožičky a hlavu a zbytek šátkem.
Výborné je oblečení z vlny, je termoregulační, pro tohle počasí ideální. Ostatně ho užiješ kdykoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
13.6.12 21:02

Navázáno se mi to zdá moc hezky. Moc kulatý mi nepřijde. Pokud máš takový pocit, tak by se to mohlo zlepšit roztažením poprohů, přizzvedne se ta prdelka. Nebo víc dotáhnout šátek po celé šířce. Ne jen lemy.
Já v největších vedrech nosila lemy po stranách, mimino pouze v jedné vrstvě. Jinak raději popruhy roztažené.

Oblečení - pod šátek obléct sebe i mimino stejně, zateplit víc nožičky. My dneska byli obě jen v triku s dlouhám a dlouhé kalhoty. Mimino má navíc na těle jen 3 vrstvy šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
13.6.12 21:48

@Alpaka A přes ten šátek ještě bundu nebo už ne? Našla jsem oblečení pro děti z merinovlny, to máte na mysli že je dobré?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
13.6.12 21:51

Já bych asi taky potřebovala o zhodnocení :) - vážu od pondělí teprve, malá má 1m. Moc nekoukejte na mě, ale na šátek :)

Vážu rovnou do vertikálu protože kolíbka mi nějak moc nejde. :nevim: Sice to občas zkusím (kolíbku ve dvojitém kříži), ale pořád z toho mám divný pocit, jestli se tam nějak moc nekroutí na stranu.

Jo a kdybych takhle vyrazila ven - tak na ty polodupačky na nohy asi ještě návleky, co? V tomhle nečase. Jinak měla body. Zatím nic funkčního, v příští týdnu mi snad příjde merino body, a snad se nebudeme tolik potit.

• Citovat
  • Upravit
3419
13.6.12 21:53

Dnes v dešti jsme šly s malinkou, já: tepláky a triko s krátkým rukávem a maličká: punčošky, slabé tepláčky, body s krátkým rukávem a přes mikinu a čapku a tentokrát jsem to vystihla, bylo nám akorát. Jo, a samozřejmě jsem držela deštník, kydž pršelo ;)
Jinak, když není hic, tak taky radši křížšé roztahuji a to je malé 6. měsíců, je to prostě pak pevnější ;)

@Beru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
13.6.12 21:57

@PetkaK
podle mě super :palec:
Já vždy dávám pozor, ať má maličká tvar nohou do tvaru M (kolínka výš), rovná záda a aby tam byla pevně, ale zase né úplně nějak moc přiškrcená.
Ale dle tvé fotky, to vypadá dobře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko