Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5883
13.6.12 22:20

Beru, myšlena byla merino vlna, případně směs merina a hedvábí, někdy i s bavlnou. Bundu bych už nedávala.
Petko, dala bych pozor, aby byl zadeček níž než kolínka, to z fotky není úplně jasné. A aby se nehroutil k jedné straně, to taky nevidím, vypadá tam rovně. Pečlivěji bych šátek rozprostřela, jak vnitřní kapsu, tak pruhy kříže.
Jinak máš úctyhodně dlouhý šátek, to je 5m?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
13.6.12 22:22
@Beru píše:
@Alpaka A přes ten šátek ještě bundu nebo už ne? Našla jsem oblečení pro děti z merinovlny, to máte na mysli že je dobré?

ne, bez bundy. ale já jsem extrém, je mi furt vedro. a děti se vyvedly po mě. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
14.6.12 10:31

Děkuju za rady :) A když bych teda pruhy roztáhla a malý byl měl tím pádem přes sebe 3 vrstvy šátku, bude stačit, když mu obleču body a tenké punčochy + třeba ponožky? To bodyno s dlouhým rukávem nebo by stačilo i s krátkým? Včera v kočárku měl pro srovnání body s krátkým a středně teplou mikinu, tenoučké punčošky a tepláky, zakrytý středně teplou dekou. A čepici mám dávat taky? Ptám se asi jako trubka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
14.6.12 11:00

@Terem Jo je to 5,2m - ale zkoušela jsem Dydimos 4,6m nebo kolik má ten pod 5m a měla jsem ho krátký.

Holky díky. Ty nožičky se snažím do M, snad to dělám dobře. Zatím vážu na zkioušku doma, ale budeme muset vyrazit i ven, protože nakupování s kočárkem v jedné ruce a batoletem (22m) v druhé ruce je hrozné, tak snad nám to šátek ulehčí.

• Citovat
  • Upravit
81479
14.6.12 12:03
@PetiteFillette píše:
Děkuju za rady :) A když bych teda pruhy roztáhla a malý byl měl tím pádem přes sebe 3 vrstvy šátku, bude stačit, když mu obleču body a tenké punčochy + třeba ponožky? To bodyno s dlouhým rukávem nebo by stačilo i s krátkým? Včera v kočárku měl pro srovnání body s krátkým a středně teplou mikinu, tenoučké punčošky a tepláky, zakrytý středně teplou dekou. A čepici mám dávat taky? Ptám se asi jako trubka :mrgreen:

ono to má každé dítě jinak. Do šátku na tělo oblékám jako sebe, dítě má navíc ten šátek přes celé tělo. Teplo mu předáváš, takže pokud je teplo tobě, bude i miminu. V šátku to poznáš snáz, než v kočáře. Já jsem lempl, čepici nedávám, ale miminku bych v tomto počasí dala. Nožičky zateplila návleky, pokud nebudete mít přes sebe společnou vrstvu, která by je zakryla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30708
14.6.12 15:58

Tak vcera se mi uvaz moc nevyved, ale dnes to bylo lepsi - tudiz ve 13 dnech prvni pozitivni zkusenost male se satkem - prochrnela v nem 2 hodiny. Doufam, ze to pujde i nadale, Praha s kocarem me desi :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
20.6.12 09:57

Rady Vatanai nebo Storch??? Výhody nevýhody?? Který je lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
20.6.12 10:56

Vatanaie jsou obvykle tenší, lepší na malé miminko. Stroch pruhy jsou tlutší, nosnější i pro staršího kojence, dá se v němv celku slušně odnosit i batole.
Sorch Leo se často píše, že je od miminka po batole, já z něj měla jen ring sling a batole si v tom moc předtavit nedovedu. Je to něco mezi STorch pruhama a Vatanaiem.

Pak jsou ještě seciální edice Vatanaiů, které jsou tlustší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
22.6.12 07:35

Takže od Vatanai jsem nyní upustila a teď se stále rozhoduji nad Storchem a mám nového favorita Hoppediz Timbuktu… do toho jsem se zamilovala, mám možnost koupit zanošený jak Timbuktu tak i Alberta… tak teď babo raď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
22.6.12 07:48

Janino, mám Timbuktu a měla jsem i Alberta. Timbuktu je mnohem měkčí, přitom nosný. Albert byl totální deka, na malé miminko bylo vázání boj, málem jsem to vzdala. Je možné, že to bylo mírou zanošenosti, nevím. Oba už ale byli předtím nošené. Ono taky dost záleží na tom, jak se o něj předchozí majitelky staraly. Jestli šátky třeba nepraly v prášku (zanáší vlákna) apod..
Já bych po mé zkušenosti volila Timbuktu. Ale asi nejuniverzálnější mi přijde Leo :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
22.6.12 08:01

@wolnez
Nad Leem jsem taky přemýšlela, ale nějak mi nenadchly barvy, děkuju za radu páč teď už jsem na 100% rozhodlá že jdu do timbukta, mě se ten storch zdál hodně silný, a ty barvy u alberta jsou krásný a veselý, ale timbukto u mě vyhrává :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
22.6.12 08:07

@wolnez
No a Timbuktu kupovat nový nebo zanošený??? Je lepší kupovat zanošené šátky?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
22.6.12 09:59

@Janina88
Já myslím, že zanošený šátek může být ve finále lepší. Ale zeptala bych se, jestli má nějaké vady, kolik přesně měří (aby nebyl třeba sražený nebo něco) a kdyby ti tam prodávající ještě napsala, v čem ho prala, tak by to bylo úplně nejlepší :). I když je pravda, že bavlna na údržbu náročná moc není, šátek toho snese hodně a pořád vypadá dobře. Tak přeju ať se hezky nosí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
22.6.12 10:20

@wolnez
No koukala jsem že nový stojí 1700 a dotyčná ho zanošený prodává za 1600 nevím jestli to není moc na zanošený šátek, zdali bych si raději neměla pořídit šátek nový :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
22.6.12 10:50
@Janina88 píše:
@wolnez
No koukala jsem že nový stojí 1700 a dotyčná ho zanošený prodává za 1600 nevím jestli to není moc na zanošený šátek, zdali bych si raději neměla pořídit šátek nový :nevim:

Je to stejná délka? Zanošený, okud to není nějaká limika se obvykle prodává tak o třetinu levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí