Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
1.7.12 14:38
@PetkaK píše:
@Alpaka Mě se to právě tou kapsou nikdy zatím nepovedlo, vždy to musím zpevnit tím pruhem, a až usne a hlavu si hezky opře o mě, tak můžu pruh jakoby dát pryč. Já doufám že to vychytám za chvilku a bude nám stačit jen ta kapsa.

tak zkus mezi hlavu a kapsu dát složenou plenku do ruličky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
1.7.12 14:58

No oblečení je bavlna :nevim:, co to je za značku fakt nevím, kamarádka ho už kupovala zanošený a já to mám půjčené od ní, a ten název mi říkala ona, a visačka na něm není žádná, tady je foto ze včerejška, jestli některá poznáte co je to zač :nevim:, aspoň mi zhodnotíte úvaz :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.7.12 15:46

Úvaz mi přijde OK. Možná bych trochu zvedla kolínka. Na léto roztáhla popruky. Ve Vatanaiích se nevyznám, ale určo to nejsou tlusté Velryby, takže to nebude žádná tlustá deka, nic moc tnšího nepořídíš. Ty lny budou obvykle silnější, lépe se v nich ponese, přitom by měly být dost vzdušné.
Oblečení - bavlna, když se spotíš, tak je prostě mokrá, nepříjemná. Třeba vlna je pocitově i vlhká OK. Já ám nejraději trika vlna hedvábí, třeba od Cosilany. Ale je s tím zas vopruz kvuli praní - ručně nebo jemný program, nesušit na sluníčku. Snadná údržba jsou umělotiny, třeba Moira. Pocitově taky nejsou zpocené mokré. S nadno se z nich odpařuje vlhkost. Blbý je, že mezi nošencem a nosičem se nic odpařit nemůže a ta moira toho moc nenasákne, spíš odvede jinam (mezi nosičem a nošencem není kam). Navíc po použtí smrdí, je třeba prát témeř po každém použití. Ale rychle schne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
1.7.12 16:03

Funkční prádlo (jako třeba Moira a jiné značky) je super. Potíž je však v tom, že aby fungovalo - tedy i při „poceníse jako prase“ jsi byla objektivně v suchu, je třeba, aby byly z funkčního prádla všechny vrstvy.. Tzn. tvoje podprda + triko, šátek, mimi obleček.. :zed: :zed: :zed:
Nedávno jsem šmouleti do kočáru a autosedačky koupila tu aerosleep vložku - není to nic jiného než taková dutá pevná síťovina, která má sloužit jako ventilačka.. Napadlo mě použít něco takového mezi nás při šátkování.. :think:
Myslíte, že by se dalo něco takového vymyslet, nebo je to úplně ujetý? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6271
1.7.12 16:39

@Alpaka jak se dají nadzvednout kolínka? s nošením jsem teprve začala, tak budu ráda za každou radu, jinak pruhy jsem měla po stranách, akoráat na spinkání jsem je zase roztáhla, abych mu fixla hlavičku, strašně mu klimbala
a za tipy na prádlo díky, budu muset po něčem kouknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
1.7.12 16:49

Kolínka mají být výš, než zadeček. zkrátka nohy mají být ve tvaru M. U sedícího dítěte už to není třeba tolik hlídat. U nesedícího tím docílíš dostatečného podsazení pánve, zakulacení zádíček, takže dítěti tolik netlačí hlava kolmo na páteř.
dosáhneš toho vytvořením dostatečné kapsy - t. j. kapsa není jen na prdelce dítěte a zádech, ale tu látku vtáhneš i na bříško dítěte mezi tebe a dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
1.7.12 17:00

@ankasz Dělám to tak, že když prďouse vážu do šátku, tak ve chvíli, kdy už je na mě, ale ještě nemám finální „dotaženo“ a uzel, tak se předkloním a různě se kroutím - on si tím ohne zádíčka a pro mě je jednodušší mu „vytáhnout“ kolínka.. Potom, když už zase stojím, tak ještě zespoda zatlačím na jeho patičky.. Pak teprve dovazuji.

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
1.7.12 17:02
@Alpaka píše:
t. j. kapsa není jen na prdelce dítěte a zádech, ale tu látku vtáhneš i na bříško dítěte mezi tebe a dítě.

8o To mě nenapadlo 8o

• Citovat
  • Upravit
5883
1.7.12 19:25

Ankasz, podle mě je to indický šátek, ty teda bývají docela tenké. Šanami ani Vatanai to není určitě.
Pokud chceš další šátek, tak bych koukla do bazaru na www.nosenideti.cz na Nati se lnem nebo Didymos se lnem. Délku 4,6m, pokud se rozhodně necítíš na záda, jinak kratší 3,6m a vázat batoh na záda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
1.7.12 20:50

Terem díky, teda nestras že tenhle je tenký, připadá mi hrubý dost, ale je fakt, že se v tom nevyznam.

na zádech nosit nemůžu, měla jsem úraz na squashi, a obrátila si zakriveni krční páteře+otres mozku (sportem ke zdraví), od té doby neunesu ani poloprázdný batoh, hned mě rozboli celý krk a šíleně hlava, takže dokud to půjde tak jedině na břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
1.7.12 21:03

@ankasz Ono, když to dobře navážeš, tak na břiše taháš mimi pánví, což je pro záda ideální :palec:

• Citovat
  • Upravit
1181
2.7.12 07:48

Holky, krásně se čtete a koukám že máte spoustu zkušeností, ale přeci jenom nemáte zkušenost z knihou ŠÁTKOVÁNÍ? Chtěla bych si jí pořídit, tak jen jestli to nejni zbytečné.
A vázat jste se naučili sami? Nebo většina z Vás chodila do kurzu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.7.12 07:57
@Janina88 píše:
Holky, krásně se čtete a koukám že máte spoustu zkušeností, ale přeci jenom nemáte zkušenost z knihou ŠÁTKOVÁNÍ? Chtěla bych si jí pořídit, tak jen jestli to nejni zbytečné.
A vázat jste se naučili sami? Nebo většina z Vás chodila do kurzu?

Knihu, kteá se prezentuje touhle větou Doufám, milá maminko, že Vám bude milým společníkem v mateřství a dobrým průvodcem základní péče o vaše děďátko., bych teda nekoupila :twisted:
Vázat sem se naučila nejvíc podle videí. Vonzina má hezký videa, na youtube jich je spousta. Nebo jestli máš v okolí někoho, kdo ti jednou vázání ukáže, tak to stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
2.7.12 09:03

@Janina88 Souhlas s Babou, vázala jsem podle youtube - vždycky zastavit, uvázat, pokračovat.. Učila jsem se také podle vonzino1, je to taková hnědovláska, asi Moravanda, s půlročním Floriánkem.

• Citovat
  • Upravit
1181
2.7.12 09:06

Ok holky díky, alespoň ušetřím nějakou tu kačku, a jak jste se učili vázat už s prckem a nebo jste trénovali s nějakou panenkou??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí