Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7374
16.7.12 14:36

Pro me noseni veci bylo kamen urazu i s onbagem. Mit zadech dite a jeste tasku, tak jsem si pripadala jak vanocni stromecek. Nakonec jsem pri noseni na zadech nejvic vyuzivala envirosax tasku pres rameno. Veslo se do ni hodne, byla skladna a moc nezavazela. Ja povyrostl starsi syn, tak jsme taky cast veci davala k nemu do batuzku :mrgreen:
Jeste se da nosit velka ledvina napr. od colemana http://www.apollosport.cz/…ol-hip-cerna. Taky jsem ji nosila, ale pro dve deti jsem tam veci uz nenarvala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
16.7.12 16:00

Ahoj, čekáme v srpnu miminko a moc bych chtěla šátkovat, jen pořád dumám nad délkou šátku…původně jsem chtěla elastický moby do začátku a pak nějaký pevný, ale moc se mi líbí i šátky zara, tak si říkám, že bych koupila nějaký z druhé ruky, jen tu délku nevím - jsem hodně vysoká 182cm a většinou jsou v nabídce délky 4,7m - bude to stačit??? Díky předem za pomoc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
16.7.12 17:51

Ono záleží spíš na obvodu si myslím, ale podle mě by to stačit mělo, nemáš možnost si to někde vyzkoušet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
16.7.12 20:29

@Evelín Na nákupy taky chodím s envirosax taškou, ale to nesu jen 100m, na nějaký výlet se mi to zdá takové nešikovné. No uvidíme, zkusíme něco na netu objevit a koupit.

• Citovat
  • Upravit
7374
16.7.12 20:43

@PetkaK Tasku pres rameno jsem nosila taky zejmena na pochuzky po meste, do krouzku atd… Na vetsi vylety jsem brala tatinka :mrgreen: Jinak jsou moznosti bud ten onbag nebo ledvina a starsimu ditku dat jeho veci do batuzku na zada :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
16.7.12 21:00

@Saxana22 no, s bříškem a bez dítka dost těžko :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
16.7.12 21:20

Heli: :) No myslím, že by to stačit mělo, ono fakt záleží na obvodu - jak prsou, tak celkově. Jako máš konfekční velikost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
16.7.12 21:53
@heli_b píše:
@Saxana22 no, s bříškem a bez dítka dost těžko :nevim: :mrgreen:

Tak zkus celej úvaz přes to břicho, spotřeba šátku pak bude stejná, když motáš sebe i miminko :mrgreen:
:andel: Já mám asi 175cm a 4,6 mi bylo první rok nošení zbytečně dlouhé, motala jsem zbytek šátku ještě jednou kolem pasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
16.7.12 22:19

@Evelín No já předpokládám že ještě příští léto, budeme starší po horách tahat v krosničce (teď jí jsou 2), že toho za rok ještě moc neujde. Proto se musím po něčem porozhlídnout.

Teď nosím malou 2m na břiše, za rok bude už taky na zádech, starší na zádech od chlapa a někam ty věci budu muset naskládat, pokud budeme chtít chodit po horách a výletech.

• Citovat
  • Upravit
1113
16.7.12 23:14

Ahoj šátkařky, ráda Vás čtu, nosím už druhé dítko, můžu se přidat? Malá má teď 3 měsíce a zatím nosím v kolíbce s kapsou ven, moc se jí to ale nelíbí, výhled má sice prvotřídní, ale je v tom hodně natěsno a tak mi tam vydrží max. hodinu, tj. po dobu spánku, pak se začne vzpouzet, tak vyndávám. Mám i Manducu s novorozeneckou vložkou, ale zatím bez úspěchu, tam nemá výhled vůbec žádný. Za jak dlouho myslíte, že ji můžu dát v šátku do vertikální polohy a nebo na záda? S nošením vzadu zkušenost nemám, u prvního dítka jsem si vystačila s křížem s kapsou ven. Jaký doporučíte úvaz na záda? Šátek mám Šanami 4,5m. Za odpověď předem moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
17.7.12 08:54

Já mám 182 nosila jsem normálně 38 velikost, občas něco 36 nebo 40 teď je mi malé dámské XL, hehe :mrgreen: zajdu dnes v brně do brány k dětem a zkusím nějaký šátek kolem sebe omotat a uvidíme, každopádně teda myslím, že by těch 4,7metru mělo být dostatečných :-))). Díky moc za rady :kytka:
Můj Martin má teda ramena a je celkově mohutný, takže jsem s ním na ten šátek ani nepočítala a překvapil mě, když se včera ptal, jestli to bude stačit i pro něj ta délka… myslím, že by ho to nakonec stejně asi moc nebavilo, takže to nebudu řešit, kdyby chtěl nosit, tak jsem stejně počítala ještě s koupí nosítka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
17.7.12 09:12

Malý byl na zádech poprvé ve 4 měsících, od ca 7mi nosím výhradně na zádech, nosila jsem ale i dceru, tak jsem byla už zkušenější a nebála se :)

Můj názor na vertikál je, že pokud je dobře uvázaný, tak klidně od mala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
17.7.12 10:10

Já na zádech nosila od půl roka. Pak už v podstatě nikdy jinak :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
81477
17.7.12 11:39

První byl prvně na zádech v 5 ale nositelne to bylo až tak za měsíc. Mladší první pokus ve 2,5m. Pravidelně od 4m na zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
17.7.12 13:24

@Saxana22 @CokeLady @Brunifid @Alpaka děkuji :hug:
@CokeLady Jéje, v kříži na prsou jsem teď s novoškem zkoušela jednou, dobře se mi to nosí, syna jsem ani jinak nenosila, a nemusím přemýšlet na kterou stranu jsem vázala minule. Ale asi je to jak s tou Manducou - výhled pro miminko prakticky žádný, jen do mého výstřihu, nebo ne? Určitě to zase zkusím, když to mám, holky, od Vás posvěcené i pro tříměsíční mimi :pankac: A těším se, až malá bude pěkně držet hlavičku, to už bude nošení i pro ni příjemnější.

Holky, obdivuju Vás, které výhradně nosíte a nemáte kočárek. Já střídám dle situace, když vím, že bude dítko spinkat - dám do kočárku, když chce koukat - vezmu do šátku a běžně během vycházky střídám oboje :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí