Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Evelín- on ten didymos uz zanoseny je. Ale oproti tomu jak sem si osahala tu zaru ta je spis silnejsi a prijde mi ze dela velky uzle. Tak hledam neco tenciho.
A ty zary sou tenky vsechny??? Si rikam ze az ditko odroste tak poridim dyztak satek co bude mit vetsi nosnost.
@pralalinka Ano, Zary jsou tenke a pritom nosne a navic elegatni. Pokud jsi se ale zamilovala do hedvabi a planujes si kdyztak poridit jeste jeden satek, tak smele do toho
Nebo zkus nekde osahat bavlnenou Zaru a uvidis
Ponosila sis v tom hedvabi? Pokud bude nekdy treti, tak bych na miminko tez chtela zkusit hedvabi, ale vim, ze by asi nevydrzel na cele nosici obdobi, mne ty deti po porodu hrozne kynou a tezknou ![]()
No u nas je docela zazrak potkat někoh s šatkem
takže že si osaham něco dalšího nehrozí
Ale koukam na zaru na bazarech, možna že i ta obyč bavlněna by byla taky dobra, ale našla sem jen 3 inzeraty (jeden šatek je kratkej a u druhych se mi nelibi barva) mě přijde že ta zara nani tak prodavana treba jako didymos.
No puvodně se měla šanami ale to byl prostě aušus
mě vubec nevyhovoval np a ted co mam tenhle šatek didymos pruhy(Čtyřvazný zesílený kepr lomený ve střídě ze 100% biobavlny – elastická a pevná vazba odolná proti oděru.)tak je to lepší. Jenže bohužel/bohudík sem se včera zamilovala do ty zary
a přemejšlim jestli teda nekoupit novou, když těch použitych je tak malo.
ALe to už by mě asi chlap zabil
takovejch peněz ![]()
Aha, tak dydimos pruhy asi budou silnejsi nez Zara a urcite budou delat vetsi uzly… Tak se zkus na Noseni deti poptat, zda nekdo neproda takovou ci makovou Zaru ![]()
Tinuš, k té délce: řekla bych že záleží na tvé tělesné konstituci. Šaátek 4,6 m je myslím univerzální, ale pokud jsi drobnější, tk ti bude stačit 4,2m. Může se stát, že s ním neuvážeš všechno.
Hedvábí
Já jsem měla rozdomluvený nákup hedvábí od Didymosu a tak stršně špatně se mi v něm neslo, že jsem byla hodně šťastná, že jsem mohla nákup stornovat. ![]()
Zara
Nedávno jsem se dala do řeči s jednou holkou, co nosila ve fungl nové Zaře dítě v kolíbce a přišlo mi to hrozně tuhý a tlustý. Ale nevím… třeba se ty Zary mezi sebou liší. Tahle měla ohnivou barvu a byla ještě nevypraná. |Uzel mi přišel dost velkej. Ale ta holka s ním vázala perfektně ![]()
sorry, nějak mi na tomto počítači vynechává „a“ ![]()
Ahoj holky, začínám pomalinku vybírat šátek, tak jdu rady ![]()
Zaujali mě šátky hoppediz, ani vlastně nevím proč, prostě jsou mi takové sympatické
máte s nimi zkušenosti?
Chtěla bych něco ideálně od miminka do konce nošení. Původně jsem chtěla pořídit na miminko elastický, ale to bych potřebovala potom určitě druhý. Nevím, jestli by nebylo lepší koupit pevný a třeba už zanošený šátek? ![]()
Taky mě napadlo - jako bláznivého samovýrobce všeho, jestli se nedá šátek ušít? Je to vlastně jen pruh, ale kde sehnat vhodnou látku? Když poplaším někde správně tkanou bavlnu, mělo by to fungovat ne? A nemáte typ, kde takovou látku koupit? ![]()
Ali, já jsem taky takový samovýrobce, ale v případě šátku bych to nedoporučovala.
Hopp myslím není špatný šátek. Já měla v ruce dva: Hop Pune - ten byl tenounkej jen n úplný novorozeně, tak ten neber. Pak tyrkysák Antiqua a do toho si zase mrně neumím představit.
Spoustu prodávajících píše, že je šátek vhodnýod mimi po batole. Já takhle užívám jediný šátek: Rosalindu od Didymosu (je to limitka, ale stále se dá sehnat). Mám ho hodně zanošený, momentálně si v něm na zádech hoví dvouměsíční mimi a občas do něj vážeme i naše dvouleté batole.
Šátek z druhé ruky rozhodně doporučuju. Můžeš se spálit při nákupu - tak jako se vším - mě se to ale ještě nestalo. ![]()
@pralalinka Ahoj, do jakého šátku Zara si se zamilovala? Já právě uvažuju, že ten svůj pošlu dál a koupím jiný
, trochu uchylka no:)
edit.: Nemám teda hedvábní, ale bavlnu.
@markos na didmos jsem taky koukala, ale nevím, jestli se odvážím bez zkušenosti koupit první tak drahý (jestli se nám to osvědčí, stejně u jednoho asi nezůstane
).. hoppediz můžu koupit v německu za mnohem lepší cenu než u nás ![]()
Největší problém je, že si to prostě nemám kde osahat
to se potom špatně vybírá. Podle barvy to asi není to pravé ořechové ![]()
Ali, odkud jsi? Chce to osahat v obchodě, ale je pravda, že zabalený šátek je jiný na omak než zanošený ![]()
Příspěvek upraven 05.08.12 v 12:03
@Ali88 Třeba nějaké mateřské centrum, kde dělají i kurzy vázání, u vás není? Tam jsem si spousty šátku osahala já.
@elfans @markos bydlíme kousek od Aše a není tu opravdu vůůůůbec nic. Koupit látkovou plenu v obchodě někde v okolí by byl zázrak, natož šátek
jsem na rizikáči, takže si nemůžu dovolit moc pobíhat a jet třeba do plzně nebo prahy.. prostě na prd ![]()
vlastně jsem tu se šátkem ještě nikoho neviděla, asi budu vypadat jako blázen ![]()
Ali, Didymos jsou také Němci ![]()
Jinak koukám na tvůj podpis a držím palce, ať je zbytek těhotenství v pohodě
.
@Evelín píše:
@tinuš Rozhodne je pohodlnejsi mit odpovidajici delku. S o hodne delsim satkem se budes akorat otravovatMuzes ho samozrejme omotat kolem sebe nebo udelat vic uzlu, ale dle vlastnich zkusenosti to neni ono…
No jsem hubeňour, 168 cm, 50 kg. Jakou délku bys mi doporučila?
@markos díky ![]()
jojo, taky jsou to němci, ale oproti hoppediz jsou i tam šátky dost drahé
asi se pokusím najít nějaký krámek tam a osahat.