Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
V šátku jsem kojila první dítě v kolébce v dvojitém kříži, teď pro to nevidím moc důvod. Uvidíš v praxi, co ti bude vyhovovat.
Třetí dítě u nás bylo bez kočárku, pokud nepočítám golfky, ty jsme párkrát použili, když už chodila. První dvě se v kočárku taky moc neohřály.
Kojit v šátku jsem jednou zkoušela. Šlo to, ale optimální to nebylo. Dítě jsem měla v kolíbce ve dvojitém kříži a zrovna jsem se nacházela v méně bězpečné části města, takže jsem potřebovala nakojit co nejvíce nenápadně. Nešikovné to bylo v tom, že jsem si kolíbku musela povolit, synka posunout kousek níž, aby byl akorát u prsa a po kojení ho zase převázat, aby byl výše, neboť nízká kolébka mi na nošení nebyla úplně pohodlná. Účel to splnilo, ani na tramvajové zastávce si nikdo nevšiml, ale v méně nepřívětivých místech jsem si dítě raději kojila na volno. Na Matouše mám i kočár. Škvrně by to určitě zvládlo i bez něj jen v šátku, ale já jsem na to líná, hlavně kvůli množství věcí, které je k dítěti potřeba. Raději to vrazím pod kočár, než být ověšená ze všech stran.
Holky, moc děkuji za vaše zkušenosti. Ještě se chci zeptat, v čem nosíte pro mimi věci - třeba na přebalení apod.? Já tedy plánuji batoh, ale nevím zda mi v nošení nebude bránit nějaký uzel apod.
Pokud nosíš na břiše, tak batoh, i když máš uzel na zádech, batoh se pohodlně vejde nad něj.
Holky nemáte některá šátek od Medley? chtěla bych vědět, jak moc jsou průžné píšou že jsou „pružnější“… takže je to něco mezi pevným a pružným? díky
Tinuš, šátky jsou speciálně tkané tak, aby trochu pružily. Medley je pruh látky z metráže, pokud si vybereš látku v obchodě a zapošiješ si ji, vyjde tě to levněji. Pružnější u Medley pravděpodobně znamená úplet.
Medley jsem neživo viděla jednou na kurzu, po prvním navázání si paní vyzkoušela jeden z mých tkaných šátků a uznala, že je to něco úplně jiného.
@tinuš píše:
Jasně holky, koupím si tedy ten od šanami.
Zkus si přečíst toto: https://www.emimino.cz/…anami-39902/
Já se nemůžu moc vyjadřovat, protože mám šátek typu prostěradlo z druhé ruky a nevím, jestli je od Šanami nebo ne - byly u něj Šanami návody, prodávající ho tak prezentovala, ale nechci kritizovat značku, když to nevím na 100 % ![]()
Tinuš, elastik od medley jsem měla v ruce a vařila se ve mě žluč. Připadal mi životu nebezpečný!! Majitelka se mi chlubila, že je z biobavlny
. Je to hlavně šíleně úzké, hodně pružné. Mě to připadalo trochu přerostlé obinadlo.
Místo šanami bych šla do Didymosu nebo Nati z druhé ruky.
Koukala jsem na bazar a zatím nějaký šikovný didymos ani nati jsem nenašla
, a co třeba liliputi? ty jsou jen pružné pro miminka??? nebo vyrábějí i pevné?
Ahoj holky, ráda bych si pořídila ring sling mamaway, máte někdo zkušenost?
Mamaway má Gladys a vzhledem k poměru výkon / cena je spokojená. nedávno jsem s ní o tom mluvila.
@tinuš píše:
Koukala jsem na bazar a zatím nějaký šikovný didymos ani nati jsem nenašla, a co třeba liliputi? ty jsou jen pružné pro miminka??? nebo vyrábějí i pevné?
mrkni na bazar na nosenideti.cz
třeba toto:
Prodám šátek Natibaby namib v délce 4.6m, zanošený, ale používaný krátce. Cena 1100Kč
1.100,00 Kč
chaellaa (zavináč) gmail.com
Příspěvek upraven 04.08.12 v 14:05