Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5883
30.7.12 10:06

V šátku jsem kojila první dítě v kolébce v dvojitém kříži, teď pro to nevidím moc důvod. Uvidíš v praxi, co ti bude vyhovovat.
Třetí dítě u nás bylo bez kočárku, pokud nepočítám golfky, ty jsme párkrát použili, když už chodila. První dvě se v kočárku taky moc neohřály.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
30.7.12 10:52

Kojit v šátku jsem jednou zkoušela. Šlo to, ale optimální to nebylo. Dítě jsem měla v kolíbce ve dvojitém kříži a zrovna jsem se nacházela v méně bězpečné části města, takže jsem potřebovala nakojit co nejvíce nenápadně. Nešikovné to bylo v tom, že jsem si kolíbku musela povolit, synka posunout kousek níž, aby byl akorát u prsa a po kojení ho zase převázat, aby byl výše, neboť nízká kolébka mi na nošení nebyla úplně pohodlná. Účel to splnilo, ani na tramvajové zastávce si nikdo nevšiml, ale v méně nepřívětivých místech jsem si dítě raději kojila na volno. Na Matouše mám i kočár. Škvrně by to určitě zvládlo i bez něj jen v šátku, ale já jsem na to líná, hlavně kvůli množství věcí, které je k dítěti potřeba. Raději to vrazím pod kočár, než být ověšená ze všech stran.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Numerenka
30.7.12 11:59

Holky, moc děkuji za vaše zkušenosti. Ještě se chci zeptat, v čem nosíte pro mimi věci - třeba na přebalení apod.? Já tedy plánuji batoh, ale nevím zda mi v nošení nebude bránit nějaký uzel apod.

• Citovat
  • Upravit
5883
30.7.12 12:09

Pokud nosíš na břiše, tak batoh, i když máš uzel na zádech, batoh se pohodlně vejde nad něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
30.7.12 15:27

Holky nemáte některá šátek od Medley? chtěla bych vědět, jak moc jsou průžné píšou že jsou „pružnější“… takže je to něco mezi pevným a pružným? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
30.7.12 15:29

Tinuš, Medloš nebrat, reference jsou strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
30.7.12 15:34

Tinuš, šátky jsou speciálně tkané tak, aby trochu pružily. Medley je pruh látky z metráže, pokud si vybereš látku v obchodě a zapošiješ si ji, vyjde tě to levněji. Pružnější u Medley pravděpodobně znamená úplet.
Medley jsem neživo viděla jednou na kurzu, po prvním navázání si paní vyzkoušela jeden z mých tkaných šátků a uznala, že je to něco úplně jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
31.7.12 17:13

Jasně holky, koupím si tedy ten od šanami. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
31.7.12 19:19
@tinuš píše:
Jasně holky, koupím si tedy ten od šanami. ;)

Zkus si přečíst toto: https://www.emimino.cz/…anami-39902/

Já se nemůžu moc vyjadřovat, protože mám šátek typu prostěradlo z druhé ruky a nevím, jestli je od Šanami nebo ne - byly u něj Šanami návody, prodávající ho tak prezentovala, ale nechci kritizovat značku, když to nevím na 100 % :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
1.8.12 15:58

Tinuš, elastik od medley jsem měla v ruce a vařila se ve mě žluč. Připadal mi životu nebezpečný!! Majitelka se mi chlubila, že je z biobavlny :roll:. Je to hlavně šíleně úzké, hodně pružné. Mě to připadalo trochu přerostlé obinadlo.

Místo šanami bych šla do Didymosu nebo Nati z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
3.8.12 23:45

Koukala jsem na bazar a zatím nějaký šikovný didymos ani nati jsem nenašla :(, a co třeba liliputi? ty jsou jen pružné pro miminka??? nebo vyrábějí i pevné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
4.8.12 09:25

Ahoj holky, ráda bych si pořídila ring sling mamaway, máte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
4.8.12 13:44

Mamaway má Gladys a vzhledem k poměru výkon / cena je spokojená. nedávno jsem s ní o tom mluvila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
4.8.12 13:46

markos díky moc za radu, tak objednám a pak dám vědět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
4.8.12 13:48
@tinuš píše:
Koukala jsem na bazar a zatím nějaký šikovný didymos ani nati jsem nenašla :(, a co třeba liliputi? ty jsou jen pružné pro miminka??? nebo vyrábějí i pevné?

mrkni na bazar na nosenideti.cz

třeba toto:
Prodám šátek Natibaby namib v délce 4.6m, zanošený, ale používaný krátce. Cena 1100Kč

1.100,00 Kč
chaellaa (zavináč) gmail.com

Příspěvek upraven 04.08.12 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca