Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3981
5.8.12 21:32

@tinuš já mám 168cm a 53kg a uvázala jsem se šátkem 4,2m skoro všechno. Jediný, na co potřebuju delší (4,7m) je DH (double hammock) a to až od té doby, co měl můj prcek tak rok a nějakých 11kg. Takže do roka všechno a pak bude záležet, jak moc ti dítě vyroste. Pokud uvažuješ, že bys časem pořídila ještě jeden (nebo jeden prodala a koupila jiný), tak bych teď koupila 4,2m. Pokud chceš vystačit s jedním až do konce, tak bych koupila 4,7m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
10.8.12 09:16

Ahojky, tak se musím podělit o první zkušenosti s ring sling mamaway, je super, zatím jsem zkoušela jen na doma ale přijde mi pohodlný, je jednoduchý si ho nainstalovat a posadit syna a rázem nemá 11 kilo a dá se nosit při vaření, tak uvidíme nějaká delší procházka po městě. Ale díky za rady :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
15.8.12 16:04

Ahoj holky,

prisla jsem si pro vas nazor. Se synem jsem satkovala od 6m a bylo to noseni v kolebce a posleze na svislo tak cca 2-3 hodiny denne maximalne.
Ted mam mesicni dceru, ktera by se dala nazvat „nepolozitelnou“. Neusne beze mne na posteli, kdyz odejdu, je za deset minut vzhuru. Usina pres den nejlepe v satku. Pak vydrzi i tri hodiny a ja zvladam domacnost, dalsi dite.
Jenze…nejak se nam nedaril uvaz na kolebku. Zkusenosti s kolebkou mam, ale s vetsim ditetem. Navic mala ma latkove pliny a ty jsou jakoby tuzsi a dite je ma temer do pulky telicka a do klubicka se „ohyba“ trochu hure. Takze mala v kolebce hekala a bylo videt, ze pro ni bylo uleva, kdyz jsem ji vyndala. Sice tam vydrzela, byla rada, ze se nosi, ale mela jsem nejak pocit, ze to pro ni neni ono…nebo ji neni nejlepe.
Ja jsem v uvazech pomerne konzervativni a tak jsem trvala na kolebce..ale nejak po tech cca dvou tydnech me to zlomilo a zkusila jsem svisly uvaz. Mylsim, ze ho uvazat umim, stridam strany, kam si mala poklada hlavicku. Je spokojenejsi. Jenze se ve mne pere to, ze je to na svislo :zed: :zed: :zed:
Co si myslite?
Navic mala by tak optimalne vyzadovala noseni 6 hodin denne, dopoledne tri a odpoledne tri hodiny spanku. Neni to moc? Ona je spokojena na 100%, ale z hlediska toho, ze se tam nehybe, nevim, zda tolik hodin denne neni problem..

Mozna to vypada, ze bojuju s predsudky, ale proste se ptam…tuto situaci jsem nezazila a tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
15.8.12 16:10

Boj kolíbka vertikál jsem měla taky. S klukem to bylo jednoduché - byl v kolíbce spokojený, já nic o polohování nevěděla. Ve 3m se už do kolíbky nevešel a šel na vertikál. U dcery jsem byla s napolohováním do kolíbky neustále nespokojená. Rozštípla to prohlídka kyčlí, musela jsem nosit na stojáka. a nakonec jsme byly spokojenější obě. Nosila jsem cca 3-4 hodiny denně v průměru. Někdy ale téměř celý den na výletech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
15.8.12 16:31

Já jsem boj kolíbka x vertikál nikdy neměla. Všechny děti nosím od narození na svislo,. Tobík i POli jsem nosila nějaké rozumné časy 3-4 hodiny denně. Fíla trhá rekordy, až 10 hodin. Ale už se to lepší, je víc odložitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
15.8.12 20:12

Miki nosím od začátku na svislo v ksk. Poprvé jsem jí navazovala 3. den poporodu. A nosím jí taky dost, průměr tak 6 hodin denně, ale jsou dny, kdy i víc. Mám dotaženo, nikam se nehroutí, neřeším. Považuju dobře uvázaný ksk za lepší než blbě uvázanou kolíbku. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
15.8.12 20:22

@Achdarek
Koukám na metřík a další miminko- Velikánská gratulace k holčičce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
15.8.12 21:16

@Lama Lama : mala ma kycle ok, ale s latkovkou mezi nohama mi to pripada, ze ji do te kolibky „lamu“. A presne jak rikas, s kolibkou jsem porad nespokojena. Mozna ma clovek vyssi naroky, cim vic o tom vi..o chybach ve vazani..az dojdes k teto permanentni nespokojenosti. Skoro mi pripada spravna kolibka jako sci-fi.

@Achdarek : uf..10 hodin..to uz je masakr! Co zada? Ale asi ok, ze jsi zvykla ze starsich deti na noseni. Mimochodem, cim si docilila zlepseni, resp. „lepsi odlozitelnosti“? :mrgreen:

@Holandanka01 : Ja taky myslim, ze dobre uvazany vertikal je lepsi nez pokroucena kolibka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10170
15.8.12 21:22
@Lolinka79 píše:
@Achdarek : uf..10 hodin..to uz je masakr! Co zada? Ale asi ok, ze jsi zvykla ze starsich deti na noseni. Mimochodem, cim si docilila zlepseni, resp. „lepsi odlozitelnosti“? :mrgreen:

podle mně je to věkem:-), po šestinedělí se to lepší, měla jsem to tak u všech dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
15.8.12 21:34
@Achdarek píše:
podle mně je to věkem:-), po šestinedělí se to lepší, měla jsem to tak u všech dětí.

Kez by!!! :mrgreen: Ja jako chapu, ze to citove potrebuje, ale s satkem vsechno doma neudelam a kdyz konecne vecer v devet usne, litam po byte jak raketa a dodelam kde co…pak padnu a jdu spat..a hned je zase rano a vazu satek :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
16.8.12 08:41
@Holandanka01 píše:
Miki nosím od začátku na svislo v ksk. Poprvé jsem jí navazovala 3. den poporodu.

Foto!!! :dance:

• Citovat
  • Upravit
81478
16.8.12 09:02
@Brunifid píše:
Foto!!! :dance:
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.12 10:23

Holky mám možnost koupit Hoppediz za 800, použitý. Je něco, čeho bych si měla na šátku všimnout, než ho koupím? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81478
16.8.12 17:29

Na bavlně toho moc zkaženého být nemůže. Fleky, díry, vytržené nitky. Pokud chceš být puntíčkář, tak se může pídit po reálné délce a šířce, jestli není moc sražený, ale bavlna to moc nedělá. Případně sklady, ale ty nejsou při nošení na závadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
20.8.12 16:16

Koukni na vonzino1

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie