Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1113
17.7.12 13:30

Ještě dotaz jen ze zvědavosti: když nosíte na celodenním nebo půldenním výletě, máte asi trénované děti, že Vám v šátku tak dlouho vydrží, ne? Já mám zkušenost, že jsem u prvního musela střídat, brala jsem šátek (pro sebe) i nosítko (pro manžela), chvílemi se nesl na koni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
17.7.12 16:52

@vvero Já byla teda zatím jen se svou dvouměsiční dcerou na jednom výletě - trval teda cca 3h a usnula ještě než jsem to uvázala, a spala celou dobu, a pak když jsme jí dávali do autosedačky pořád spala a probudila se až v půlce cesty autem domů :) :palec:

• Citovat
  • Upravit
1113
17.7.12 22:59

@CokeLady Také jsem u nás atrakce a vůůůbec mi to neva :palec:
@PetkaK šikulka to je! Asi mám netrpělivé děti, že v šátku vydrží max. 2 hodiny a to musím být stále v pohybu a nevyndávat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
18.7.12 10:13

@vvero Včera jsem vázala, nějak se mi nedařilo, 3× převazovala, starší mi visela na noze, pak jsem se naštvala, odvázala, že teda to prdím že půjde do kočárku a zjistila jsem že dítě spí :) - a to jsem s ní pořád hýbala, protože mi to nějak nesedělo, no zkrátka jaksi ona v šátku usíná hned, v kočáře pak půl hodiny kouká a kouká :)

• Citovat
  • Upravit
1113
19.7.12 23:49

@PetkaK šikovný díťátko :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
21.7.12 11:42

Holky, asi už to tady bylo - ale co dáváte na nohy dětem do šátku?

Já mám body od Mamytouch - na nohy dávám obyč. polodupky a hrubší ponožky.

Mám dupačky od Moiry, ale ty se mi zdají dost tenké, třeba dneska tady mám 1íst a razíme ven.

Poraďte co dokoupit.

• Citovat
  • Upravit
6271
21.7.12 14:22

@PetkaK
když je chladněji, tak malému dávám longiesky BI, akorát mu tam musím dát kapsovku s pul, když mu dám kalhotkovou plenku ať anavu nebo od Paloška, tak mi to provlhne na tričko 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
21.7.12 14:31

Návleky na nožky http://www.nosenideti.cz/…/Na-nozicky/ taky jsem dávala podkolenky z merinovlny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
21.7.12 15:04

@ankasz Aha, no mě longie nenapadli, jednak proto že mám až velikostně na rok, a jednak proto že dávám do šátku buď AIO nebo hnusku, takže mě nenapali.

Návleky mám, ale z těch je otlačená no.

Já dávám právě takové papučky s ponožkou nejčastěji, ale sjíždí jí to, tak přemýšlím jestli jí nekoupím přímo ty od Mamytouch.

• Citovat
  • Upravit
7297
27.7.12 14:15

Ahoj holky, chci si pořídit šátek na nošení, co říkáte na tenhle?
http://www.sanami.eu/detail.php?… Je lepší se zkosenými konci nebo bez? vůbec se v tom nevyznám.
Mám 2 měsíční holčičku. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
27.7.12 19:53

Pro me jsou lepsi zkosene konce, lip se to vaze. Rekla bych, ze mezi zkusenyma nosnicema jsou ted nejiblibenejsi satky Nati, hlavne ty s primesi bambusu, lnu, hedvabi, ale i 100% bavlna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
27.7.12 21:29

@tinuš Mám ho doma v jiné barvě a nosím s ním už druhé dítě, jsem s ním moc spokojená. Jiný jsem nikdy nevyzkoušela. Je moc kvalitní, měkký, ale žádný hadr, není tuhý, zdá se mi, že jsem neměla problém ho uvázat ani když byl zcela nový. Teď u dcerušky je už zanošený, váže se a vypadá pořád krásně. Nosila jsem s ním jak v zimě, tak i v létě. Za mě :palec:
Mám ten se skosenými konci, dobře se na nich dělá uzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
27.7.12 22:11
@vvero píše:
@tinuš Mám ho doma v jiné barvě a nosím s ním už druhé dítě, jsem s ním moc spokojená. Jiný jsem nikdy nevyzkoušela. Je moc kvalitní, měkký, ale žádný hadr, není tuhý, zdá se mi, že jsem neměla problém ho uvázat ani když byl zcela nový. Teď u dcerušky je už zanošený, váže se a vypadá pořád krásně. Nosila jsem s ním jak v zimě, tak i v létě. Za mě :palec:
Mám ten se skosenými konci, dobře se na nich dělá uzel.

děkuju za info, a jakou máš postavu? já mám 50 kg, nebude na mě 4,5 metru zbytečně dlouhý? kamarádka mi doporučila radši 4 metrový… ale tento šátek kratší než 4,5 metru nedělají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
27.7.12 23:10

@tinuš Já měla před porodem 50kg, teď mám asi 54 a šátek mám 4,5m. Záleží, jaké úvazy budeš nosit. Já nosím kolíbku v kříži s kapsou, mám tříměsíční holčičku, a na tento úvaz je spotřeba větší. Sotva se do toho umotám, někdy mám pocit, že je miminko i stísněné, to pak posunuju co to jde. Kratší bych tedy asi nechtěla, spíš jsem si říkala, že by se šiklo o půl metru víc. Jiné úvazy můžou spotřebovat látky míň, ale já mám i na vertikál zkušenost s tímto, mám ho nejradši a dobře se mi uvazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7297
28.7.12 22:24

Hlavně chci úvazy aby to bylo na obě ramena, ještě se v těch uvazech nevyznám, tak myslíš, že mám koupit rovnou 5m?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí