Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Dnes jsem byla podruhé s malou v šátku venku - holky si připadám jak kdybych byla nějaká modelka či šla po té ulici nahá
- se všichni na nás koukají jak na blázny. Ach jo
- to zase budu mít trauma ![]()
Už tak jsme divní s plínama, a teď toto. ![]()
@Janina88 S prckem - prostě jsem ho vzala a vázala.. Poprvé to nevyšlo, podruhé jsem sice uvázala, ale prcek řval jak tur, potřetí jsem uvázala a on zjistil, že se v tom dá čumákovat a hýbe se to, takže je to vlastně fajn a od té doby, jak vidí šátek, rozzáří se mu oči. Ale nesmí se vázat moc dlouho, to pak taky už začne řvát a kroutit se - přítel se ho včera pokoušel uvázat na záda - nejdřív to dal špatně a podruhé už to prostě prcek nezvládl..
@PetkaK píše:
Dnes jsem byla podruhé s malou v šátku venku - holky si připadám jak kdybych byla nějaká modelka či šla po té ulici nahá![]()
- to zase budu mít trauma
Už tak jsme divní s plínama, a teď toto.
Musíš se u toho patřičně nést
Pak si na tebe nikdo netroufne. Mě šátek jen chválí. Plíny taky, ale to asi proto, že než se nadechnou k přednášce o tom, jaká je to blbina, tak se rozkecám já, zamávám jim před obličejem plínou s Hurvínkem a ještě většinou sklidím pochvalu ![]()
Vůči tomuhe přístupu je imunní pouze tchýně, moje matka a BAmbulínova teta ![]()
@Baba píše:
@PetkaKMusíš se u toho patřičně néstPak si na tebe nikdo netroufne. Mě šátek jen chválí. Plíny taky, ale to asi proto, že než se nadechnou k přednášce o tom, jaká je to blbina, tak se rozkecám já, zamávám jim před obličejem plínou s Hurvínkem a ještě většinou sklidím pochvalu
Vůči tomuhe přístupu je imunní pouze tchýně, moje matka a BAmbulínova teta
já měla taky pocit, že na mě všichni čučí. Teď už ten pocit nemám. Buď jsem byla paranoidní nebo jsem si zvykla nebo si zvyklo okolí.
Mně se každý ptá (dokonce i v lékárně ženský), jestli to dítěti neškodí ![]()
@Alpaka píše:
Kolínka mají být výš, než zadeček. zkrátka nohy mají být ve tvaru M. U sedícího dítěte už to není třeba tolik hlídat. U nesedícího tím docílíš dostatečného podsazení pánve, zakulacení zádíček, takže dítěti tolik netlačí hlava kolmo na páteř.
dosáhneš toho vytvořením dostatečné kapsy - t. j. kapsa není jen na prdelce dítěte a zádech, ale tu látku vtáhneš i na bříško dítěte mezi tebe a dítě.
díky příště to tak vyzkouším, i když mi prcek už sám sedí a leze, tak raději ať se mu ty záda trošku šetří
@PetkaK píše:
Dnes jsem byla podruhé s malou v šátku venku - holky si připadám jak kdybych byla nějaká modelka či šla po té ulici nahá![]()
- to zase budu mít trauma
Už tak jsme divní s plínama, a teď toto.
s plenama jsme divní taky, ve městě lidi na šátek až tak nekoukají, občas se ukáže i jiná mamina, ale když jsme teď byli na kopcích, tak na nás koukali když jsme došli k chatě, jak na osmý div světa ![]()
Učila jsem se vázat podle videí na youtube, hlavně od vonzino a sem jsem pak frkla fotky, jestli to mám dobře.
Na břicho jsem se učila vázat s dítětem, na záda jsem to prvně zkusila s plyšovym medvědem ![]()
Líbily se mi rozněžnělé pohledy starších matek. U nás ve městě jsem za exota, ale lidi jsou tu dost namyšlený, takže většinou dělaji, že je to nezajímá a jak mě přejdou, hlavu by si vykroutili, jak se otáčejí ![]()
Vázala jsem rovnou s dítětem. panenka nikdy nebude fungovat tak dobře. Leda by byla vycpaná něčím těžkým.
Na záda jsem zpočátku vázala poblíž postele, abych do ní mohla případně dítě shodit. Nebylo to potřeba ![]()
Nosím teď na vesnici a je to sranda: máme dva nošence - toho většího nese většinou manžel a já mám na břiše mimino. Toho si nikdo nevšimne, asi si myslí, že mám prostě velký prsa ![]()
@agy píše:
lidi jsou tu dost namyšlený, takže většinou dělaji, že je to nezajímá a jak mě přejdou, hlavu by si vykroutili, jak se otáčejí
A proč myslíš, že koukaj na šátek? Beztak Ti čuměj na nohy ![]()
@Baba píše:
A proč myslíš, že koukaj na šátek? Beztak Ti čuměj na nohy
Tak mozny to je
![]()
Tak projíždím bazary a koukám na šátky akorát potřebuju ještě radu, délka aby si ho mohl uvázat i chlap(196cm a přes 100kg) a dát do něj buď kojence nebo i dvou a půlletou ![]()
@ankasz píše:
Tak projíždím bazary a koukám na šátky akorát potřebuju ještě radu, délka aby si ho mohl uvázat i chlap(196cm a přes 100kg) a dát do něj buď kojence nebo i dvou a půlletou
a bude fakt nosit? tydle kompromisy jsou na prdlačku. Většinou nesou 2× do roka a ty kvuli tomu musíš denně motat 5,5 metru látky. ![]()
Kup to na svojí velikost (obvykle 4,7 m na batole na všechny úvazy, 4,2m na miminko na KsK). Dokud bude miminko lehké, takchlap nosit nebude a zvládneš to ty. Sedící děti a batole už může dát do nějakého úvazu, co nespotřebuje tolik látky - třeba batoh na záda, na to mu bude tvůj šátek stačit v pohodě jakýkoli.
Souhlas s Alpakou, me desne prudi motat se do zbytecne dlouheho hadru, s kratsim to jde o poznani lepe.
Jo jo, to funguje
alespoň u nás, vždy to vytáhnu a malá má ty nožičky a zadeček potom krásně do M