Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
PetkaK
2.7.12 09:30
@Alpaka píše:
dosáhneš toho vytvořením dostatečné kapsy - t. j. kapsa není jen na prdelce dítěte a zádech, ale tu látku vtáhneš i na bříško dítěte mezi tebe a dítě.

Jo jo, to funguje :) alespoň u nás, vždy to vytáhnu a malá má ty nožičky a zadeček potom krásně do M :)

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
2.7.12 09:32

Dnes jsem byla podruhé s malou v šátku venku - holky si připadám jak kdybych byla nějaká modelka či šla po té ulici nahá :roll: :roll: - se všichni na nás koukají jak na blázny. Ach jo :( - to zase budu mít trauma :mrgreen:

Už tak jsme divní s plínama, a teď toto. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
2.7.12 09:33

@Janina88 S prckem - prostě jsem ho vzala a vázala.. Poprvé to nevyšlo, podruhé jsem sice uvázala, ale prcek řval jak tur, potřetí jsem uvázala a on zjistil, že se v tom dá čumákovat a hýbe se to, takže je to vlastně fajn a od té doby, jak vidí šátek, rozzáří se mu oči. Ale nesmí se vázat moc dlouho, to pak taky už začne řvát a kroutit se - přítel se ho včera pokoušel uvázat na záda - nejdřív to dal špatně a podruhé už to prostě prcek nezvládl..

• Citovat
  • Upravit
60142
2.7.12 09:35
@PetkaK
@PetkaK píše:
Dnes jsem byla podruhé s malou v šátku venku - holky si připadám jak kdybych byla nějaká modelka či šla po té ulici nahá :roll: :roll: - se všichni na nás koukají jak na blázny. Ach jo :( - to zase budu mít trauma :mrgreen:Už tak jsme divní s plínama, a teď toto. :roll:

Musíš se u toho patřičně nést :D Pak si na tebe nikdo netroufne. Mě šátek jen chválí. Plíny taky, ale to asi proto, že než se nadechnou k přednášce o tom, jaká je to blbina, tak se rozkecám já, zamávám jim před obličejem plínou s Hurvínkem a ještě většinou sklidím pochvalu :D
Vůči tomuhe přístupu je imunní pouze tchýně, moje matka a BAmbulínova teta :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
2.7.12 09:58
@Baba píše:
@PetkaKMusíš se u toho patřičně nést :D Pak si na tebe nikdo netroufne. Mě šátek jen chválí. Plíny taky, ale to asi proto, že než se nadechnou k přednášce o tom, jaká je to blbina, tak se rozkecám já, zamávám jim před obličejem plínou s Hurvínkem a ještě většinou sklidím pochvalu :D
Vůči tomuhe přístupu je imunní pouze tchýně, moje matka a BAmbulínova teta :twisted:
:mrgreen: o té jsem ještě neslyšela.

já měla taky pocit, že na mě všichni čučí. Teď už ten pocit nemám. Buď jsem byla paranoidní nebo jsem si zvykla nebo si zvyklo okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
2.7.12 10:16

Mně se každý ptá (dokonce i v lékárně ženský), jestli to dítěti neškodí :roll:

• Citovat
  • Upravit
6271
2.7.12 13:27
@Alpaka píše:
Kolínka mají být výš, než zadeček. zkrátka nohy mají být ve tvaru M. U sedícího dítěte už to není třeba tolik hlídat. U nesedícího tím docílíš dostatečného podsazení pánve, zakulacení zádíček, takže dítěti tolik netlačí hlava kolmo na páteř.
dosáhneš toho vytvořením dostatečné kapsy - t. j. kapsa není jen na prdelce dítěte a zádech, ale tu látku vtáhneš i na bříško dítěte mezi tebe a dítě.

díky příště to tak vyzkouším, i když mi prcek už sám sedí a leze, tak raději ať se mu ty záda trošku šetří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
2.7.12 13:28
@PetkaK píše:
Dnes jsem byla podruhé s malou v šátku venku - holky si připadám jak kdybych byla nějaká modelka či šla po té ulici nahá :roll: :roll: - se všichni na nás koukají jak na blázny. Ach jo :( - to zase budu mít trauma :mrgreen:Už tak jsme divní s plínama, a teď toto. :roll:

s plenama jsme divní taky, ve městě lidi na šátek až tak nekoukají, občas se ukáže i jiná mamina, ale když jsme teď byli na kopcích, tak na nás koukali když jsme došli k chatě, jak na osmý div světa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
2.7.12 13:55

Učila jsem se vázat podle videí na youtube, hlavně od vonzino a sem jsem pak frkla fotky, jestli to mám dobře.
Na břicho jsem se učila vázat s dítětem, na záda jsem to prvně zkusila s plyšovym medvědem :mrgreen:
Líbily se mi rozněžnělé pohledy starších matek. U nás ve městě jsem za exota, ale lidi jsou tu dost namyšlený, takže většinou dělaji, že je to nezajímá a jak mě přejdou, hlavu by si vykroutili, jak se otáčejí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15189
2.7.12 14:05

Vázala jsem rovnou s dítětem. panenka nikdy nebude fungovat tak dobře. Leda by byla vycpaná něčím těžkým.

Na záda jsem zpočátku vázala poblíž postele, abych do ní mohla případně dítě shodit. Nebylo to potřeba :oops:

Nosím teď na vesnici a je to sranda: máme dva nošence - toho většího nese většinou manžel a já mám na břiše mimino. Toho si nikdo nevšimne, asi si myslí, že mám prostě velký prsa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.7.12 14:12
@agy píše:
lidi jsou tu dost namyšlený, takže většinou dělaji, že je to nezajímá a jak mě přejdou, hlavu by si vykroutili, jak se otáčejí :lol:

A proč myslíš, že koukaj na šátek? Beztak Ti čuměj na nohy :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
2.7.12 14:19
@Baba píše:
A proč myslíš, že koukaj na šátek? Beztak Ti čuměj na nohy :twisted:

Tak mozny to je :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
2.7.12 14:52

Tak projíždím bazary a koukám na šátky akorát potřebuju ještě radu, délka aby si ho mohl uvázat i chlap(196cm a přes 100kg) a dát do něj buď kojence nebo i dvou a půlletou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
2.7.12 14:56
@ankasz píše:
Tak projíždím bazary a koukám na šátky akorát potřebuju ještě radu, délka aby si ho mohl uvázat i chlap(196cm a přes 100kg) a dát do něj buď kojence nebo i dvou a půlletou :think:

a bude fakt nosit? tydle kompromisy jsou na prdlačku. Většinou nesou 2× do roka a ty kvuli tomu musíš denně motat 5,5 metru látky. :?
Kup to na svojí velikost (obvykle 4,7 m na batole na všechny úvazy, 4,2m na miminko na KsK). Dokud bude miminko lehké, takchlap nosit nebude a zvládneš to ty. Sedící děti a batole už může dát do nějakého úvazu, co nespotřebuje tolik látky - třeba batoh na záda, na to mu bude tvůj šátek stačit v pohodě jakýkoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
2.7.12 15:01

Souhlas s Alpakou, me desne prudi motat se do zbytecne dlouheho hadru, s kratsim to jde o poznani lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí