Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Nejnovější recenze z kategorie Nosítka
Přečtěte si článek: Šátkování: Jak nosit novorozence i starší miminko
Vonzi taky doporučuji.
Jinak k pláči při navazování - oni to ty děti dělají. Zvlášť pokud jsi si nejjistá manipulace nic moc, oni ještě netuší, co se z toho vyklube, tak řvou. Časem se to fakt lepší. Od 2-3 měsíců pohoda. Řev při probuzení je většinou kvuli čurání. Mimina mají už historicky zakodované, že nemají počurat nosiče a prozo před tím ztropí cimbál. Buď to ignoruj, za chvíli se vyčurá a dá pokoj. Po 2-3 měsících ignorace to zabalí a bude čurat bez upozornění (řevu).Nebo dej vyndej, dej vyčurat v klubíčku, ale to už budeš ekomatka tuplovaná ![]()
A mě ještě zajímá kam dáváte ruce miminka?
Malá si je hodně dává před sebe jako do boxerského postavení nebo jak to říct, a tím se mi odstrkává od těla a ztěžuje mi práci samozřejmě. Prý až bude větší tak je bude dávat jakoby kolem mého těla nebo tak nějak jsem to pochopila. ![]()
Já jí je dávala podél jejího těla. sice to byl chvíli boj, ale pak se to vyplatilo, žádné odstrkávíní a zaklánění.
@CokeLady
Nemohlo to být tím vedrem? U nás byl syn vždycky rozhozený z takového tepla, nejvíc teda v kočárku. A jakou kapsu vážeš? kříž s kapsou uvnitř nebo ven? U kříže s kapsou uvnitř se ještě dá udělat to, že neroztáhneš ty vnější popruhy a je vlastně v jedné vrstvě šátku. Jinak nedávno jsem byla na kurzu kolíbky ve dvojitém kříži a překvapilo mě, že to není zas tak složité, jak jsem se obávala (no jo, no, vázala jsem s panenkou
, na vostro to bude možná o něčem jiném). Ale líbilo se mi, že dáš dítě do šátku, který ho celý jistí a pak dotahuješ oběma rukama (narozdíl od vertikálu, kdy máš na dotahování jen jednu ruku).
@PetkaK
K ručičkám jsem na kurzu taky měla dotaz, protože je syn taky vždycky dával, tak jak popisuješ (řešila jsem mandukou, tam mu to nešlo). Paní mi poradila, že mám svýma rukama vlézt zespoda kapsy (u jeho nožiček) a vtáhnout je podél jeho těla. Že si prý zvykne. Tak jsem na to zvědavá. U nás pak byla úleva, když je mohl mít venku, to jsme zase začali používat víc šátek.
Jak vypadá batikovaná biomatka??? ![]()
@wolnez píše:
Myslím, že nošení v šátku může být ve finále elegantnější než vozit kočár.
V některých situacích rozhodně. ![]()
@Brunifid
No jo, většinou teda moc elagantní nejsem (rudá, čůrky potu, tašky). A o sladění outfitu se šátkem ani nemluvím. Ale kdo umí, ten umí ![]()
@CokeLady
Taky jsem musela být pořád v pohybu, ale zase to bylo dobré na fyzičku
. Vzpomínám na to ráda teď, když postáváme u každé prkotiny.
Jinak zapojit taťku je příjemné, co? Oni si to taky užijou..
@CokeLady píše:
@wolnez
Ale ten můj zbojník potřebuje, aby se s ním chodilo, jakmile se člověk zastaví… nedej bože si sednetak konečná a už řve
Hmm, tak to bude obecný problém, moje šmoule by asi vzteky samo ze šátku vyletělo, kdybych si sedla a nic nedělala.. Holt, když se nemůže hýbat on, musí se aspoň něco zajímavého dít kolem ![]()
Dámy, prosím vás - mám 5M kluka a v lednu budu rodit druhé mimi, takže nejpozději od srpna už budu mít zase slušný pupek - jak to vyřeším s šátkem?
Byla jsem v Praze v té Bráně a paní mi tam ukázala úvaz, kdy akorát šátek přehodím přes jedno rameno naštorc, zavážu, mimi vložím naležáka (to by šmoule nedalo) a šátek na rameni „přetočím“, abych ho tím zafixovala, ale.. To mi jednak nepřišlo vůbec stabilní a jednak šmoule ležící úvazy nedá..
Pak mi jště ukázala úvaz na záda - to už by dal, ale takhle brzo ho vázat dozadu?
![]()
Mimochodem - na diskuzi eMimino slaví 12. narozeniny je soutěž, kde diskutující mají nominovat tu maminku z eMimina, která si zaslouží cenu - odměněno jich bude 12 s nejvíce hlasy, tak přispějte taky.. ![]()
@Amber_1977 píše:Pak mi jště ukázala úvaz na záda - to už by dal, ale takhle brzo ho vázat dozadu?![]()
Proč brzo? V půl roce v pohodě, jsou i husťačky, co daj na záda mnohem prťavější mimino.
Na kratší pochůzky by šel i RS.
@Baba Tebe jsem už dlouho neviděla ![]()
Prosím tě, a co je RS? S těmi zády.. Nevím, ale je fakt, že je to nejpraktičtější
Akorát to bude chtít trochu tréninku ![]()
Jinak já od narození křížokapsuji, buď dovnitř nebo ven a ta paní mě naučila klokana na zádech a kolébku.
Prvorozený šel na záda v 5ti měsících, mladší ve 3. Na břichu se dá nosit rozumě tak do 20tt. Ale třeba Markos nosila i ve 40. Možná se tu ukáže, ta fotka stála za to. ![]()
@Amber_1977 píše:
@Baba Tebe jsem už dlouho neviděla
Prosím tě, a co je RS? S těmi zády.. Nevím, ale je fakt, že je to nejpraktičtějšíAkorát to bude chtít trochu tréninku
Jinak já od narození křížokapsuji, buď dovnitř nebo ven a ta paní mě naučila klokana na zádech a kolébku.
Ringsling. Je to jen na jedno rameno, tak ne na moc dlouho, ale zas je to rychlý. Pupek už docela mám a nošení v RS mi nevadí, Knedla mi sedí tak nějak z boku nad pupkem.
Ná záda vážu batohokapsu nebo batoh, ale ten taky jen na kratší dobu.
http://www.branakdetem.cz/…9/3/9361.jpg
@Alpaka píše:
Prvorozený šel na záda v 5ti měsících, mladší ve 3. Na břichu se dá nosit rozumě tak do 20tt. Ale třeba Markos nosila i ve 40. Možná se tu ukáže, ta fotka stála za to.
No jo, Lama má recht. Sem zapoměla
Munkki sem nosila na břiše s pupkem celkem dlouho, ale ona se nosila ráda. Knedla radši motorku ![]()