Šátkování - tipy a zkušenosti

• Fotoalbum (115)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1181
22.6.12 10:59

@Alpaka no je to 4,6 a zanošený, paní k tomu prodává i uháčkovanou čepičku, ale ta cena mi na zanošený šátekl přijde nějak vysoká.. že :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
22.6.12 13:31

Hmm, tak to mi taky přijde celkem dost..neslevila by :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
22.6.12 13:50

@wolnez
zkusím se optat, no a dyžtak prostě koupím nový, páč já se do toho šátku zamilovala na pohled je mi hrozně příjemný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
22.6.12 15:29

To chápu :mrgreen:. Já ho mám taky moc ráda, i když ho máme jako hodně krátký (2,1m). A nový bude taky určitě fajn, párkrát ho vypereš, zauzluješ a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
22.6.12 21:26
@Janina88 píše:
@wolnez
zkusím se optat, no a dyžtak prostě koupím nový, páč já se do toho šátku zamilovala na pohled je mi hrozně příjemný :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Já ho měla půjčený a vřele doporučuju :palec:
Akorát zanošený je fakt lepší :think: :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3981
23.6.12 22:03

Taky bych koupila radši zanošený i kdyby jen o stovku levněji než nový, protože jinak ho budeš muset zanášet ty. Ale každopádně bych jí zkusila ukecat, najít jí příklady šátků, které se prodávají právě tak o třetinu levněji, když jsou zanošené… třeba takových 1200 by byla fajn cena ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1252
24.6.12 23:07

Taky jsem teď už pro zanošený šátek.. Měla jsem nový Hoppediz na malé miminko a teda ze začátku jsem se s ním fakt nadřela a než jsem navázala a dotáhla, tak to trvalo neskutečně dlouho. Jako druhý jsem si pořídila již zanošený Ellevill Zara, přišel už krásně měkoučký a vázání od začátku paráda :palec: A cena byla víc jak poloviční oproti novému, takže za ten tvůj mi to přijde dost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
28.6.12 15:55

Biomatko, vítej. :mrgreen:
150,– za měsíc sice není špatný. koupě vyjde ale levněji. když koupíš šátek z druhé ruky, tak ho za pár měsíců prodáš za stejnou cenu, nebo o dvě stovky levněji. Takže být tebou, tak zkouknu mimibazar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
28.6.12 16:01

@CokeLady a o tom to je, aby byl mimísek spokojený ;-) Co si myslí okolí, to je mi šumák. Na mě teda nikdo divně nekoukal nebo jsem si toho nevšimla a ženské u nás v obchodě se nad tím jenom rozplývaly - prej jak je mu tam dobře, jak krásně spinká :mrgreen: Taky jsem to neplánovala, jenom jsem to zkusila a zjistila, že to funguje. Nejsem pobatikovaná biomatka, přesto se mi to líbí. Můj vývoj teda šel pak díky emiminu ještě dál - mám látkové vložky a teď dokonce menstruační kalíšek :-D. Ale šátkem to začalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
28.6.12 16:14

Holky, po jak dlouhé době se šátek „zanosí“ - já vím že záleží na frekvenci nošení atd. Ale tak přibližně :)

Zatím nosím spíše výjimečně, vyprala jsem ho, jezdila po něm asi hodinu žehličkou a pořád je takový tvrdý. Tak kdy to poleví.

Mám storch leo.

• Citovat
  • Upravit
81477
28.6.12 16:30

Petko, to se fakt nedá říct. Záleží i na šátku. Navíc není hranice zanošený/nezanošený. Jeden šátek mám rok, zanošený mi stále nepřijde, ale nenosím ho moc. Některé jsou hebké a dobře nositelné už po prvním vyprání. Storcha jsem měla pruhy, nic speciálního jsem s ním nedělala, zanošený byl tak cca po měsíci denního nošení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
28.6.12 16:37

@Alpaka No já to chtěla vědět jen ze zajímavosti, je mi jasné že záleží na mnoha faktorech.

Mě paní na vázácím kurzu i říkala že na něm mám třeba sedět nebo ležet, přikrýt se s ním, válet se po něm atd. Takže jsem ho dala starší dceři na hraní, ta ho tahá po bytě, balí do něj panenky - tož uvidíme.

• Citovat
  • Upravit
107
28.6.12 16:45

@CokeLady
tady je pár batikovaných biomatek :mrgreen: :
http://www.ellevill.com/
http://www.diva-milano.com/wool-blend/
Myslím, že nošení v šátku může být ve finále elegantnější než vozit kočár :mrgreen:.
Jinak si myslím, že by se koupě šátku mohla vyplatit, už proto, že Vatanai je poměrně tenký a jak miminko těžkne, přestává být pohodlný (trochu řeže na ramenou). Taky použitý šátek dobře prodáš. Tak uvidíš, jestli se vám to zalíbí. Nám se to zalíbilo moc. Došlo to k tomu, že jsem přemlouvala dvouleťáka, aby si do šátku nastoupil (když jsme se potřebovali rychle někam dostat) a občas ho i uplácela :lol:. Teď se nemůžu dočkat až si navážu miminko. Tak jen doufám, že se mu to bude líbit.

@PetkaK
Myslím, že Leo bude rychle. Ono někdy když se šátek vypere, tak je tuhý a stačí ho jednou, dvakrát navázat a změkne. Přijde mi to jako třeba s riflema. Vezmeš jednou a onosí se.
Tady je k tomu článek i s videem jak uvázat vánočku:
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?…
Možná to znáš :lol:
Tak ať se hezky nosí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
28.6.12 16:47

@wolnez Vánočku znám :palec: to mi taky radila paní v kurzu :)

Je fakt že zatím moc nenosíme, spíše zkoušíme úvazy atd. Malé se v tom ale líbí, a příští týden razíme na hory, takže nás to nemine :)

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
28.6.12 19:19

@CokeLady Já jinak než na vertikál nevážu, mám z těch kolíbkových úvazu strach.

Hodně jsem koukala sem - http://www.youtube.com/user/vonzino1

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí